Sobre el seguiment de conversions en aplicacions mòbils

Si feu servir Google Ads per promocionar una aplicació mòbil per a Android o iOS, podeu utilitzar el seguiment de conversions per conèixer l'eficàcia amb què els vostres anuncis generen instal·lacions d'aplicacions i activitat en aplicacions. Aquest article explica els diferents tipus de conversions des de mòbils i com fer-ne el seguiment.

Nota: les mesures de privadesa noves ja s'apliquen als usuaris d'iOS 14. Això pot afectar el seguiment de conversions a Google Ads. Us recomanem que utilitzeu l'SDK de Google Analytics for Firebase. L'SDK de Firebase s'integra automàticament amb SKAdnetwork, el marc d'Apple per al mesurament de les campanyes a iOS que compleix aquestes noves mesures de privadesa. Estigueu al cas de les actualitzacions d'iOS per obtenir més informació i per saber quins passos podeu seguir.

Tipus de conversions d'aplicació mòbil de les quals es pot fer un seguiment

Podeu fer el seguiment de les conversions següents de les vostres aplicacions d'Android i d'iOS:

• Instal·lacions d'aplicacions, com ara el primer cop que s'obre: el seguiment de conversions pot mesurar l'eficàcia amb què els vostres anuncis generen instal·lacions d'aplicacions mòbils. A banda de saber quantes persones veuen els vostres anuncis i prenen mesures després d'instal·lar l'aplicació, també podeu fer un seguiment de quantes persones obren l'aplicació després d'haver-la instal·lat en resposta als vostres anuncis. Aquest procés es fa de manera predeterminada mitjançant Firebase o la majoria de proveïdors externs d'analítica d'aplicacions.
  • Accions des de l'aplicació, com ara compres: si utilitzeu Google Ads per generar compres o altres accions valuoses des de l'aplicació, podeu fer servir el seguiment de conversions per mesurar l'eficàcia de les campanyes. Podeu fer un seguiment d'accions des de l'aplicació personalitzades mitjançant Firebase o qualsevol altre proveïdor d'analítica d'aplicacions extern afegint el codi corresponent a l'aplicació.

En el cas de les aplicacions d'Android, hi ha diverses conversions de les quals podeu fer un seguiment automàticament des de Google Play sense afegir codi de seguiment a l'aplicació:

• Baixades: feu un seguiment automàtic de quan una persona que ha fet clic a l'anunci baixa la vostra aplicació des de Google Play Store.
  • Compres des de l'aplicació: feu un seguiment automàtic de quan una persona que ha fet clic a l'anunci fa una compra des de l'aplicació, per a les aplicacions que fan servir la facturació per compres fetes des d'aplicacions de Google Play.
  • Preregistres: feu un seguiment automàtic de quan una persona que ha fet clic a l'anunci es preregistra a l'aplicació o al joc des de Google Play Store.

Informes de campanyes d'aplicacions a iOS i Android

A fi d'oferir un informe més complet de conversions en campanyes d'aplicacions d'iOS i Android, utilitzem dades segures pel que fa a la privadesa dels models basats en usuaris que han iniciat la sessió als serveis de Google anteriorment. Aquests models prediuen les conversions d'aplicació d'iOS i d'Android que no podem observar directament. Això ens permet oferir informes complets sobre el comportament de les campanyes d'aplicacions d'iOS i d'Android en què es combinen conversions modelitzades i conversions observades.

Nota: els informes complets sobre la difusió d'anuncis d'aplicació entre usuaris d'iOS i d'Android només estan disponibles a Google Ads.

Instruccions

Com es pot configurar el seguiment de conversions d'aplicació mòbil

Podeu fer un seguiment dels esdeveniments de conversió d'aplicació mòbil, com ara el primer cop que s'obre l'aplicació i les accions des de l'aplicació, important els esdeveniments de Firebase, de proveïdors externs d'analítica d'aplicacions i de Google Play.

Com es poden veure les conversions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

"Totes les conversions" i "Conversions postimpressió"

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes o Grups d'anuncis.
  4. Feu clic a la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads que hi ha a la part superior dreta de la llista de campanyes.
  5. Feu clic a Modifica les columnes.
  6. Feu clic a la fletxa avall de "Conversions" per trobar totes les opcions de mètriques de les conversions.
  7. Marqueu les caselles que hi ha al costat de "Conv. postimpressió". i "Totes les conv. (per hora de la conv.)".
  8. Feu clic a Aplica.
  9. Ara, quan visualitzeu campanyes o grups d'anuncis, trobareu totes les conversions i les conversions postimpressió com a columnes de mètriques.

En alguns comptes: "Conversions de visualització amb implicació", "Clics" i "Implicacions" (feu-les servir per mesurar les conversions dels anuncis de vídeo de les vostres campanyes d'aplicacions).

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes o Grups d'anuncis.
  4. Feu clic a la icona de segments Segment que hi ha a la part superior dreta de la llista de campanyes.
  5. Seleccioneu "Conversions".
  6. Al menú "Conversions", seleccioneu Tipus d'interacció amb l'anunci.
  7. Podeu veure el nombre de conversions derivades de "Clics", "Visualitzacions amb implicació" i "Implicacions".

Ofertes de CPA objectiu per a aplicacions

Com que aquestes campanyes estan optimitzades per comptabilitzar baixades d'aplicacions, el cost per acció (CPA) objectiu està disponible immediatament. Un cop configurat el seguiment de conversions, ja podeu utilitzar les ofertes de CPA objectiu per obtenir més instal·lacions al cost per instal·lació objectiu.

Seguiment de conversions d'anuncis de vídeo per a aplicacions

El seguiment de conversions d'anuncis de vídeo funciona de manera diferent: Es comptabilitza una conversió de visualització amb implicació quan algú mira com a mínim 10 segons del vostre anunci de vídeo a YouTube o a la Xarxa de Display. Els informes de conversions de vídeos inclouen períodes de conversió postclic i de conversió de visualització amb implicació. Les conversions de baixada de l'aplicació només es comptabilitzen si l'usuari instal·la l'aplicació durant els dos dies posteriors a la implicació. En el cas dels usuaris que fan clic en un anunci, les conversions es comptabilitzen si instal·len l'aplicació durant els 30 dies posteriors a la interacció.

La facturació de l'anunci de vídeo pot variar segons on es mostri. Si es publica a YouTube, se us facturarà per cada impressió; en canvi, si es publica a la Xarxa de Display, se us facturarà per cada implicació.

Seguretat i privadesa del seguiment d'aplicacions

Les normes de seguretat de Google són estrictes. Google Ads només recull dades a les aplicacions en què hàgiu configurat el seguiment.

Heu d'assegurar-vos que proporcioneu als usuaris informació clara i completa sobre les dades que recolliu a les vostres aplicacions i, sempre que ho exigeixi la llei, que n'obteniu el consentiment per recollir-les.