Om konverteringssporing i mobilapper

Hvis du markedsfører Android- eller iOS-mobilapper via Google Ads, kan du bruke konverteringssporing for å finne ut i hvilken grad annonsene dine fører til appinstallasjoner og aktivitet i appene. Denne artikkelen tar for seg ulike typer mobilkonverteringer og hvordan du kan spore disse.

Merk: Nye personverntiltak er på plass for iOS 14-brukere. Disse kan få innvirkning på konverteringssporingen i Google Ads. Vi anbefaler at du bruker Google Analytics for Firebase SDK. Firebase SDK integreres automatisk med SKAdnetwork, Apples rammeverk for måling av iOS-kampanjer, som er i tråd med de nye personverntiltakene. Følg med på iOS-oppdateringer for å finne ut mer og få informasjon om hva du kan gjøre.

Ulike typer konverteringer i mobilapper du kan spore

Du kan spore konverteringene nedenfor for Android- og iOS-apper:

• Appinstallasjoner, som for eksempel første gang appen åpnes: Med konverteringssporing kan du måle i hvilken grad klikk på annonsene dine fører til at folk installerer mobilappene dine. I tillegg til at du kan se hvor mange som ser annonsene dine og utfører handlinger ved å installere appen din, kan du også spore antallet folk som har åpnet appen etter at de har installert den som svar på annonsene dine. Dette registreres som standard via Firebase eller de fleste tredjepartsleverandører av appanalyser.
  • Handlinger i appen, for eksempel kjøp: Hvis du bruker Google Ads til å generere kjøp eller andre handlinger i appen din, kan du benytte konverteringssporing for å måle hvor effektive kampanjene dine er. Du kan spore egendefinerte handlinger i appen via Firebase eller andre tredjepartsleverandører av appanalyser ved å legge til den relevante koden i appen din.

For Android-apper kan du spore flere konverteringer automatisk fra Google Play uten å legge til sporingskode i appen:

• Nedlastinger: Spor automatisk tilfeller der noen som har klikket på annonsen din, laster ned appen din fra Google Play-butikken.
  • Kjøp i appen: Spor automatisk når noen som har klikket på annonsen din, kjøper noe i appen for apper som bruker fakturering i appen fra Google Play.
  • Forhåndsregistreringer: Spor automatisk når noen som har klikket på annonsen din, forhåndsregistrerer seg for appen din eller spillet ditt fra Google Play-butikken.

Rapportering om appkampanjer på iOS og Android

For at rapporteringen om konverteringer i iOS- og Android-appkampanjer skal bli mer komplett, kan vi bruke personvernsikre data fra modeller basert på brukere som tidligere har logget på Google-tjenester. For iOS- og Android-apper anslår disse modellene hvor mange konverteringer som vi ikke kan observere direkte, som du oppnår. På denne måten kan vi tilby komplett rapportering om atferd i iOS- og Android-appkampanjer gjennom en kombinasjon av observerte og modellerte konverteringer.

Merk: Komplett rapportering om appannonser som leveres til iOS- og Android-brukere, er bare tilgjengelig i Google Ads.

Veiledning

Slik kan du konfigurere konverteringssporing i mobilapper

Du kan spore konverteringshendelser i mobilappen din, for eksempel første gang appen åpnes og handlinger i appen, ved å importere hendelser fraFirebase, tredjepartsleverandører av appanalyser ogGoogle Play.

Merk: Hvis du bruker hotellkampanjer, kan du finne ut hvordan du tar med hotellparametere i denne artikkelen.

Slik kan du se konverteringer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

«Alle konverteringer» og «Visningskonverteringer»

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer eller Annonsegrupper.
  4. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads øverst til høyre i kampanjelisten.
  5. Klikk på Endre kolonner.
  6. Klikk på nedoverpilen ved siden av «Konverteringer» for å se alle beregningsalternativene for konverteringer.
  7. Merk av ved siden av «Visningskonv.» og «Alle konv. (etter konv.tidspunkt)».
  8. Klikk på Bruk.
  9. Når du nå ser på kampanjer eller annonsegrupper, vises alle konverteringer og visningskonverteringer som beregningskolonner.

For utvalgte kontoer: «konverteringer via avspilling med deltakelse», «klikk» og «engasjementer» (bruk disse for å måle konverteringer i videoannonser i appkampanjene dine)

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer eller Annonsegrupper.
  4. Klikk på segmentikonet Segment øverst til høyre i kampanjelisten.
  5. Velg «Konverteringer».
  6. Velg Type annonseinteraksjon på «Konverteringer»-menyen.
  7. Nå ser du antallet konverteringer som stammer fra «klikk», «engasjementer» og «avspillinger med deltakelse».

Mål-CPA-budgivning for apper

Siden disse kampanjene er optimalisert for å telle appnedlastinger, er det ingen ventetid for mål-CPA. Så snart konverteringssporingen er konfigurert, kan du bruke mål-CPA-budgivning for å få flere installasjoner for den ønskede målkostnaden per installasjon.

Konverteringssporing for videoannonser i apper

Konverteringssporing fungerer på en unik måte for videoannonser. Det telles en konvertering via avspilling med deltakelse når noen ser på minst ti sekunder av videoannonsen din på YouTube eller i Displaynettverket. Konverteringsrapportering for videoer inkluderer konverteringer fra klikk og konverteringsvinduer for avspilling med deltakelse. Konverteringer knyttet til appnedlastinger telles bare når brukeren installerer appen innen to dager etter tidspunktet engasjementet forekom på. For brukere som klikker på annonsen, telles det bare konverteringer når brukeren installerer appen innen 30 dager.

Faktureringen for videoannonsen varierer avhengig av hvor annonsen blir vist. Hvis den blir vist på YouTube, faktureres du for hver visning. Hvis det er i Displaynettverket, blir du fakturert for hvert engasjement.

Sikkerhet og personvern ved sporing av apper

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google Ads samler bare inn data i apper der du har konfigurert sporing.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn i appene dine, og at du får samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Linker til relatert innhold