Fer un seguiment dels clics en números de telèfon des d'un lloc web per a mòbils

El seguiment de conversions us pot ajudar a entendre amb quina eficàcia els vostres anuncis generen clics en el número de telèfon de l'empresa des del vostre lloc web per a mòbils. A diferència d'altres seguiments de conversions de trucades telefòniques, aquesta funció només fa el seguiment dels clics al vostre número de telèfon, i no de les trucades telefòniques en si. Aquest article explica com podeu fer un seguiment dels clics en números de telèfon des de la versió per a mòbils del lloc web. Podeu calcular els clics en un enllaç de text, en una imatge o en un botó.

Abans de començar

A continuació us indiquem què us caldrà per configurar el seguiment de conversions dels clics en números de telèfon:

• Un compte de Google Ads: si encara no en teniu cap, registreu-vos per obtenir un compte de Google Ads.
  • Un lloc web: on posareu el codi de seguiment de conversions (anomenat "etiqueta").
  • Possibilitat d'editar el lloc web: heu de poder afegir l'etiqueta al lloc web, així com un fragment de JavaScript amb un gestor d'esdeveniments onclick, ja sigui personalment o amb l'ajuda d'un desenvolupador web.

Instruccions

Pas 1: creeu una acció de conversió

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona] i, a "Mesurament", feu clic a Conversions.
  3. Feu clic al botó de més .
  4. Feu clic a Trucades telefòniques.
  5. Seleccioneu Clics al número del vostre lloc web per a mòbils.
  6. Feu clic a Continua.
  7. Utilitzeu el menú desplegable "Optimització d'objectius i d'accions" per seleccionar la categoria d'objectiu que voleu agrupar amb l'acció de conversió. Tindrà les seleccions predeterminades per a "Objectiu" com a "Contacte de trucada telefònica" i "Optimització de les accions de conversió" com a "Acció principal".
  8. Afegiu un "Nom de conversió" que no contingui més de 100 caràcters.
  9. A "Valor", seleccioneu Utilitza el mateix valor per a cada conversió i introduïu un valor per a cada conversió de trucada telefònica, o bé seleccioneu No utilitzis cap valor per a aquesta acció de conversió, cosa que no es recomana.
  10. Al costat de "Recompte" seleccioneu si voleu comptabilitzar només una conversió per cada clic fet en un anunci o si les voleu comptabilitzar totes. Us recomanem l'opció "Totes" per a les vendes i l'opció "Una" per als contactes.
  11. Feu clic a Durada de la trucada. Introduïu la durada mínima (en segons) que ha de tenir una trucada perquè es comptabilitzi com a conversió.
  12. Al menú desplegable "Període de conversió postclic", seleccioneu un període de conversió (quant temps voleu fer un seguiment de les conversions després d'un clic en un anunci) per a aquesta acció de conversió. El període pot ser d'entre 1 i 60 dies.
  13. Opció avançada: feu clic a Objectius de conversió predeterminats del compte.
    • Si activeu aquesta opció de configuració (seleccionada de manera predeterminada), les dades de l'acció de conversió s'inclouen a la columna "Conversions" dels informes. Si la desmarqueu, les dades s'inclouen a la columna "Totes les conversions".
    • Les dades de la columna "Conversions" s'utilitzen en les estratègies d'ofertes automàtiques com ara el ROAS objectiu, el cost per clic millorat (CPCM) o el CPA objectiu. Per tant, si utilitzeu una estratègia d'ofertes automàtiques per optimitzar-la per a conversions i no hi voleu incloure aquesta acció de conversió en particular, podeu desmarcar aquesta opció de configuració. En cas contrari, deixeu-la marcada.
  14. Feu clic a Model d'atribució. Aquesta opció de configuració us permet triar com assigneu el valor de les conversions: al darrer clic que fa un client abans de la conversió, al primer clic o bé a una combinació de clics. Obteniu més informació sobre les diferents possibilitats i sobre el funcionament d'aquesta opció de configuració a l'article Sobre els models d'atribució.
  15. Feu clic a Crea i continua.

Pas 2: configureu una etiqueta de Google

Seguiu les instruccions per configurar una etiqueta de Google.

Un cop hàgiu configurat l'etiqueta de Google, haureu d'afegir un fragment d'esdeveniment. El fragment d'esdeveniment fa un seguiment dels clics a un número de telèfon del vostre lloc web que s'han de comptar com a conversions. Instal·leu aquest fragment entre les etiquetes <head></head> de la pàgina en què es mostra el vostre número de telèfon, just després de l'etiqueta de Google.

Nota: en fer un seguiment dels clics en números de telèfon, els informes de conversions mostren les dades dels clics en comptes de les dades de les trucades (com ara el temps que duren).

1. Copieu l'etiqueta de Google i seguiu les instruccions per afegir-la al vostre lloc web.
  2. A "Fragment d'esdeveniment", copieu el fragment d'esdeveniment i, a continuació, seguiu les instruccions per afegir-lo al lloc web. Cal que afegiu el fragment d'esdeveniment a la pàgina en què hi ha el botó o l'enllaç dels quals voleu fer un seguiment.
  3. Feu clic a Següent.
  4. Feu clic a Fet.
  5. Seguiu aquestes instruccions per afegir un fragment de codi addicional al botó o a l'enllaç dels quals voleu fer un seguiment. Aquest pas és necessari perquè el seguiment de conversions funcioni correctament.

Comprovar l'etiqueta de Google

Si us voleu assegurar que l'etiqueta de seguiment de conversions està instal·lada i que fa un seguiment correcte de les conversions, o bé si creieu que hi pot haver un problema amb l'etiqueta, consulteu la resolució de problemes relacionats amb el seguiment de conversions.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google