Om annonsanpassare

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera annonsanpassare för utökade textannonser, eftersom det inte längre går att skapa nya utökade textannonser.
  • Du kan inte heller ladda upp eller redigera företagsinformation för utökade textannonser.
  • Befintliga annonsanpassare för utökade textannonser fortsätter att visas fram till den 31 maj 2024.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om hur du gör det enklare att visa rätt budskap på Sök.

Med annonsanpassare kan du automatiskt anpassa texten i dina sökannonser. Du kan anpassa annonstexten baserat på sökord.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med annonsanpassare och hur de fungerar.

Fördelar

• Skräddarsytt budskap: Annonserna är specialanpassade till sökningen eller webbsidan där de visas.
  • Utökningsbarhet: Anpassarna gör att det kan visas tusentals varianter av en enda textannons, och den mest relevanta varianten visas för varje potentiell kund.
  • Rapportering: De automatiska textanpassningsuppdateringar som sker när en annons visas nollställer inte annonsens resultatdata.

Så fungerar de

Annonsanpassare fungerar som infogning av sökord eller nedräkningstimer där du lägger till dynamiskt innehåll direkt i annonserna. Anpassare finns för textannonser och responsiva sökannonser. Du kan anpassa valfri del av annonstexten utom webbadressen. Anpassning av visningsadress stöds för både företagsinformation och platsanpassare för responsiva sökannonser, men inte för nedräkningstimer för responsiva sökannonser.

När du skapar en anpassare måste du först lägga till uppgifter om anpassaren i din företagsinformation. Uppgifterna kan laddas upp från ett kalkylark eller läggas till manuellt.

Därefter ska du ange platsen i annonstexten där du vill att texten ska anpassas. Lägg till klammerparenteser ”{}” med anpassarens namn i annonstexten för att ange vilket innehåll du vill anpassa.

Läs mer om hur du skapar anpassare för responsiva sökannonser och textannonser.

När du ska använda anpassare

När du använder anpassare kan användarna känna sig säkra på att du har produkterna de letar efter. Det ger dem dessutom en anledning att köpa produkten av just dig.

• Köra en rea: Med anpassare kan du visa specifika rabatter med specifika produkter för reakampanjer som ändras då och då eller som bara pågår under en begränsad tid.
  • Hantera ett stort sortiment: Med anpassare kan du använda varumärkesrelaterade sökord och visa specifik information om den produkt användarna letar efter. Exempel:
    • Du kan använda sökordsinriktning för att anpassa infogning av sökord.
    • Du kan använda kampanj- och annonsgruppsinriktning för att snabbt uppdatera data enligt strukturen (till exempel pris per produkt om du inriktar dig på annonsgrupper utifrån produkt).
    • Du kan använda kontoinriktning för att uppdatera en global variabel, till exempel aktuell ränta eller aktuella rabatter.

Exempel

Inriktning efter sökord

Med inriktningssökord kan du ta med mer information om vad potentiella kunder letar efter i annonsen. Metoden fungerar ofta bra för annonsörer med stort sortiment vars produktinformation är ett starkt säljargument.

Exempel

Göran säljer hundratals olika köksmaskiner i sin köksbutik. I sina annonser vill han visa information om varje modell samt aktuellt reapris.

Med hjälp av annonsanpassare kan han visa all information om samtliga köksmaskiner med en enda annons. Med responsiva sökannonser måste han först skapa anpassarna genom att definiera attribut som sedan kan användas i hela kontot. Han behöver sedan bara överföra annonsanpassningsdata med information om varje köksmaskin. En rad från kalkylarket med annonsanpassare kan se ut så här:

Sökord Anpassare: Model Anpassare: Capacity Anpassare: Type Anpassare: Start_price Anpassare: Sale_ends
supermix 300 SuperMix 300 5 uppfällbart drivhuvud 1 990 SEK 2016/05/15 20:00:00

I kolumnen Sökord ser du vilket sökord som utlöser informationen i de andra kolumnerna.

När Göran skriver sin annons använder han anpassare som hänvisar till respektive kolumn, i stället för att skriva specifik information om varje produkt. Den första delen av anpassaren (Köksmaskiner) är namnet han gav datasetet och den andra delen (Modell) är namnet på en kolumn.

{=Mixers.Model} Stativmixer
www.example.com
{=Mixers.Capacity}-liters {=Mixers.Type} stativmixer.
{=Mixers.Start_price} – rean slutar om {=COUNTDOWN(Mixers.Sale_ends)}.

Om någon söker efter ”köpa supermix 300” den 10 maj 2016 och den här annonsen visas, uppdateras annonsen med annonsanpassarna enligt sökordet ”supermix 300”. Den ser då ut så här:

SuperMix 300 Stativmixer

Annons www.example.com

2-liters uppfällbar stativmixer.

1 990 SEK – rean slutar om 5 dagar.

När användarna ser Görans annons vet de att han har vad de letar efter (en tvåliters stativmixer med degkrok) och har en anledning (reapriset) att köpa köksmaskinen i hans butik.

Använda anpassare i en kampanj eller annonsgrupp

Exempel

Görans konto är strukturerat så att varje kampanj fokuserar på en kategori köksmaskiner (till exempel matberedare, stavmixrar och bakmaskiner) med en annonsgrupp per varumärke. Han har märkt att kunder som söker efter en viss modell ofta köper en annan modell av samma varumärke. Därför vill han framhäva sitt stora utbud av vissa varumärken. För att göra det anpassar han annonserna inom varje annonsgrupp med kolumnerna Target campaign och Target ad group. Här följer en exempelrad från hans annonsanpassningsdata:

Kampanj Annonsgrupp Anpassare: Brand Anpassare: Num_models Anpassare: Start_price
Stativmixer SuperMix SuperMix 9 1 500 SEK

Han skapar sedan en annons som ser ut så här för varje annonsgrupp:

{=Mixers.Brand} Stativmixer
www.example.com
{=Mixers.Num_models} modeller att välja bland.
Från endast {=Mixers.Start_price}.

Någon som söker efter ”supermix 300” ser då följande annons från Göran:

SuperMix Stativmixer

Annons www.example.com

9 modeller att välja bland.

Från bara 1 500 SEK.