Produktlänkning: Länka Google Play- och Google Ads-konton

I den här artikeln beskriver vi hur du länkar till utvecklarkonton på Google Play från ditt Google Ads-konto. Du kan även läsa om hur du hanterar länkförfrågningar och länkade konton i ditt Google Ads-konto.

Fördelar med att länka Google Play och Google Ads

När du länkar ditt Google Ads-konto till ditt utvecklarkonto på Google Play kan du visa annonser för dina appanvändare utan att behöva skapa en remarketingtagg. Då genereras automatiskt remarketinglistor för apparna som publiceras via det länkade utvecklarkontot. Läs mer om hur du länkar ditt utvecklarkonto till Googles tjänster.

För appar som använder fakturering för köp i appen kan du även använda konverteringsspårning för att automatiskt spåra när någon som har klickat på en av dina annonser gör ett köp i din Android-app, utan att lägga till kod för konverteringsspårning i din app. Detta hjälper dig att använda avancerade inriktningsmetoder utifrån vem som redan har appen och vem som fortfarande behöver ladda ned den, vilket kan göra dina annonser ännu effektivare.

Kom ihåg: Ägaren till Google Ads-kontot kan inte göra ändringar i utvecklarkontot på Google Play (och tvärtom).

Obs! Länktypen Data- och kontoåtkomst fasas ut inom kort i samband med lanseringen av nya Play Console. Befintliga data- och åtkomstlänkar fortsätter att fungera normalt i klassiska Play Console medan det är tillgängligt, och därefter fungerar de på samma sätt som datalänkar.

Innan du börjar

• Kontrollera att du har administratörsåtkomst till ditt Google Ads-konto så att du kan begära och hantera länkar till ett utvecklarkonto på Google Play.
  • Du kan begära länkning till så många utvecklarkonton på Google Play du vill.

Anvisningar

Nedan kan du läsa om hur du

• skickar en länkbegäran till utvecklarkonton på Google Play
  • Godkänna en länkbegäran från utvecklarkonton på Google Play
  • skickar om eller avbryter en länkbegäran
  • tar bort länken mellan Google Ads-konton och utvecklarkonton på Google Play
  • Spåra länkningsstatus
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skicka en länkningsbegäran

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Play under Från Google och klicka på Detaljer.
  4. Klicka på Länka om du inte har länkat några konton ännu. Om du redan har länkat konton klickar du på plusknappen för att skapa en ny länkbegäran.
  5. Ange e-postadressen till ägaren av utvecklarkontot på Google Play som du vill länka till.
  6. Klicka på Skicka.

Godkänna en länkbegäran från utvecklarkonton på Google Play

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Play under Länkade konton och produkter och klicka sedan på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kontot som du vill godkänna länkningsbegäran för.
  5. Klicka på Godkänn eller Avvisa. Om du avvisar en begäran och sedan ändrar dig måste antingen du eller ägaren av utvecklarkontot på Google Play skicka en ny länkbegäran.

Avbryta länkförfrågningar

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på Google Play under Länkade konton och produkter och klicka sedan på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kontot som du vill avbryta länkningsinbjudan för.
  5. Klicka på Avbryt.

Länktypen Data- och kontoåtkomst

Länktypen Data- och kontoåtkomst fasas ut inom kort i samband med lanseringen av nya Play Console. Befintliga data- och åtkomstlänkar fortsätter att fungera normalt i klassiska Play Console medan det är tillgängligt, och därefter fungerar de på samma sätt som datalänkar.

Ta bort länken mellan Google Ads-kontot och utvecklarkontot på Google Play

1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Klicka på Detaljer under Google Play.
  4. Leta reda på kontot som du vill ta bort länken från och klicka på Ta bort länk.

Spåra länkningsstatus

Nedan visas de statusvärden som kan förekomma i kolumnen Status på sidan Länkade konton för Google Play.

• Väntar på ditt godkännande: Ägaren av utvecklarkontot på Google Play skickade en begäran om att länka till ditt Google Ads-konto. Du kan godkänna eller avvisa begäran.
  • Väntar på godkännande från Google Play: Din begäran har skickats till utvecklarkontot på Google Play. Statusen uppdateras när kontots ägare godkänner eller avvisar länkbegäran.
  • Länkat: Ditt Google Ads-konto är länkat till utvecklarkontot på Google Play och remarketinglistorna för apparna i kontot har aktiverats.
  • Inte länkat: Google Ads-kontot och utvecklarkontot på Google Play har inte länkats eftersom länkbegäran avvisades av ägaren av utvecklarkontot på Google Play, eller eftersom länken mellan kontona togs bort av Google Ads-användaren eller ägaren av utvecklarkontot på Google Play. Om du vill länka kontona på nytt måste du skicka en ny länkningsbegäran till Play-kontoägaren.