Länka Google Play- och AdWords-konton

När du länkar ditt AdWords-konto till ditt utvecklarkonto på Google Play kan du visa annonser för dina appanvändare utan att behöva skapa en remarketingtagg. För appar som använder fakturering i appen kan du även använda konverteringsspårning för att automatiskt spåra när någon som har klickat på en av dina annonser gör ett köp i din Android-app, utan att lägga till kod för konverteringsspårning i din app.

I den här artikeln beskriver vi hur du länkar till utvecklarkonton på Google Play från ditt AdWords-konto. Vi visar också hur du hanterar länkningsbegäranden och länkade konton i ditt AdWords-konto. Om du vill veta mer om hur länkningen fungerar kan du läsa Om länkning av Google Play- och AdWords-konton.

Innan du börjar

Anvisningar

Välj vilken AdWords-upplevelse du vill använda. Läs mer

Begära länkning av AdWords och Google Play

Du kan begära att ditt AdWords-konto länkas till så många utvecklarkonton på Google Play du vill. Hantera dina länkade konton på sidan Länkade konton i AdWords.

1. Klicka på kugghjulet (), välj Kontinställningar och klicka på Länkade konton.

2. Klicka på Visa detaljer >> under Google Play.
  3. Klicka på den röda knappen + Konto högst upp på sidan.
  4. Ange e-postadressen till ägaren av utvecklarkontot på Google Play som du vill länka till.
  5. Skriv ditt eventuella meddelande i rutan nedanför.
  6. Klicka på Skicka begäran.

Godkänna länkningsbegäranden till Google Play

Google Play-utvecklare kan begära länkning av sina appar till ditt AdWords-konto. Inbjudningarna visas i tabellen på sidan Länkade konton i AdWords.

1. Klicka på kugghjulet (), välj Kontoinställningar och klicka på Länkade konton.
  2. Klicka på den grå knappen Visa inbjudan.
  3. Läs igenom texten i inbjudan. Länkningen ger inte någon av kontoinnehavarna administrativ åtkomst. Du eller Google Play-kontots ägare kan ta bort länken när som helst.
  4. Godkänn länkningen genom att klicka på Godkänn.
  5. Avvisa länkningen genom att klicka på Avvisa. Om du vill länka kontona vid ett senare tillfälle måste du skicka en ny länkningsbegäran.

Spåra länkningsstatus

Link needs approval Väntar på ditt godkännande: Ägaren av utvecklarkontot på Google Play har begärt länkning till ditt AdWords-konto. Du kan godkänna eller avvisa begäran.
Link is awaiting approval Väntar på godkännande för Google Play: Din begäran har skickats till utvecklarkontot på Google Play. Statusen uppdateras när kontots ägare har godkänt eller avvisat din länkningsbegäran.
Accounts linked Länkat: Ditt AdWords-konto har länkats till utvecklarkontot på Google Play och remarketinglistorna för apparna i kontot har aktiverats.
Link has been removed Länken är borttagen: AdWords-kontots eller Google Play-kontots ägare har tagit bort länken mellan kontona. Om du vill länka kontona på nytt måste du skicka en ny länkningsbegäran till Play-kontoägaren.
Link has been removed Avvisad: Din länkningsbegäran har avvisats av Google Play-kontots ägare.