Produkttilknytning: Knytt sammen Google Play- og Google Ads-kontoer

Denne artikkelen forklarer hvordan du tilknytter Google Play-utviklerkontoer fra Google Ads-kontoer. Vi forklarer også hvordan du administrerer forespørsler om tilknytning og tilknyttede kontoer i Google Ads-kontoer.

Fordeler ved å knytte sammen Google Play og Google Ads

Hvis du knytter sammen Google Ads-kontoen og Google Play-utviklerkontoen din, kan du vise annonser til appbrukerne dine uten å måtte konfigurere en remarketing-tag. Denne tilknytningen genererer automatisk remarketinglister for appene som er publisert av den tilknyttede Google Play-utviklerkontoen. Finn ut hvordan du knytter utviklerkontoer sammen med Google-tjenester.

For apper der du har fakturering i appen, kan du også bruke konverteringssporing for automatisk å spore tilfeller der noen som har klikket på en av annonsene dine, kjøper noe i Android-appen din – og du trenger ikke å legge til kode for konverteringssporing i appen. Dermed kan du dra nytte av avanserte målrettingsteknikker basert på hvem som allerede har installert appen, og hvem som ennå ikke har lastet den ned. Resultatet er at du kan vise mer effektive annonser.

Husk dette: Google Ads-kontoeieren kan ikke gjøre endringer i selve Google Play-utviklerkontoen (eller omvendt).

Merk: Vi avvikler snart tilknytningstypen som gir data- og kontotilgang, nå som vi lanserer den nye Play-konsollen. Eksisterende data- og tilgangstilknytninger fungerer som normalt i den eldre versjonen av Play-konsollen så lenge den er tilgjengelig. Etter det fungerer de som tilknytninger som bare gir tilgang til data.

Før du begynner

• Sjekk at du har administratortilgang til Google Ads-kontoen din, da det kreves for å be om og administrere tilknytninger til Google Play-utviklerkontoer.
  • Du kan be om tilknytning til så mange Google Play-utviklerkontoer du vil.

Veiledning

Nedenfor følger veiledninger til hvordan du kan

• sende forespørsler om tilknytning til Google Play-utviklerkontoer
  • godkjenne forespørsler om tilknytning fra Google Play-utviklerkontoer
  • sende eller avbryte forespørsler om tilknytning
  • fjerne tilknytningen mellom Google Ads-kontoer og Google Play-utviklerkontoer
  • Spor tilknytningsstatuser
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Send forespørsler om tilknytning

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Play» under «Fra Google», og klikk så på Detaljer.
  4. Klikk på Tilknytt hvis du ennå ikke har tilknyttet noen kontoer. Klikk på plussknappen hvis du allerede har tilknyttede kontoer, så blir det opprettet en ny forespørsel om tilknytning.
  5. Oppgi e-postadressen til eieren av Google Play-utviklerkontoen du vil tilknytte.
  6. Klikk på Send.

godkjenne forespørsler om tilknytning fra Google Play-utviklerkontoer

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Play» under «Tilknyttede kontoer og produkter», og klikk så på Administrer og tilknytt.
  4. Finn kontoen der du vil godkjenne forespørselen om tilknytning.
  5. Klikk på Godkjenn eller Avslå. Hvis du avslår en forespørsel og deretter ombestemmer deg, må enten du eller eieren av Google Play-utviklerkontoen sende en ny forespørsel om tilknytning.

Avbryt forespørsler om tilknytning

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Finn «Google Play» under «Tilknyttede kontoer og produkter», og klikk så på Administrer og tilknytt.
  4. Finn kontoen der du vil avbryte forespørselen om tilknytning.
  5. Klikk på Avbryt.

«Data- og kontotilgang»-tilknytningstypen

Vi avvikler snart tilknytningstypen som gir data- og kontotilgang, nå som vi lanserer den nye Play-konsollen Eksisterende data- og tilgangstilknytninger kommer til å fungere som normalt i den eldre versjonen av Play-konsollen så lenge den er tilgjengelig. Etter det fungerer de som tilknytninger som bare gir tilgang til data.

Fjern tilknytningen mellom Google Ads-kontoen og Google Play-utviklerkontoene

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Detaljer under «Google Play».
  4. Finn kontoen du vil fjerne tilknytningen til, og klikk på Fjern tilknytning.

Spor tilknytningsstatuser

Nedenfor finner du statusene du kan komme til å se i «Status»-kolonnen på «Tilknyttede kontoer»-siden for Google Play.

• Må godkjennes av deg: Vedkommende som eier denne Google Play-utviklerkontoen, ber om å knytte kontoen sammen med Google Ads-kontoen din. Du kan godkjenne eller avslå denne forespørselen.
  • Venter på Google Play-godkjenning: Forespørselen din er sendt til eieren av Google Play-utviklerkontoen. Denne statusen oppdateres når kontoeieren enten aksepterer eller avslår forespørselen din.
  • Tilknyttet: Google Ads-kontoen din er tilknyttet denne Google Play-utviklerkontoen, og remarketinglistene for appene i kontoen er aktivert.
  • Ikke tilknyttet: Google Ads- og Google Play-utviklerkontoen er ikke knyttet sammen fordi eieren av Google Play-utviklerkontoen avslo forespørselen, eller fordi tilknytningen mellom kontoene ble fjernet av Google Ads-brukeren eller eieren av Google Play-utviklerkontoen. For å gjenopprette tilknytningen, send en ny forespørsel om tilknytning til Play-kontoeieren.