Skapa en appkampanj för engagemang

Med appkampanjer för engagemang (AKe) kan du nå kunder som har installerat din app och uppmuntra dem att utföra särskilda åtgärder i appen. Dina annonser kan visas på Google Sök, Google Play, YouTube och i andra appar i Display-nätverket. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en appkampanj för engagemang. Du kan antingen välja ett marknadsföringsmål som tillämpar kampanjinställningar baserat på tidigare resultat eller skapa en kampanj utan att välja ett marknadsföringsmål. Om du väljer ett marknadsföringsmål kan de tillämpade inställningarna när som helst åsidosättas.

Innan du börjar

För att skapa en appkampanj för engagemang måste det ha gjorts minst 50 000 installationer av din app. Du måste även tillhandahålla text, bildtillgångar och (valfritt) videor. Läs mer om kraven på tillgångar för appkampanjer för engagemang.

Dina kampanjer måste

ja, bekräftat ha en universell länk (iOS), en applänk (Android) eller ett anpassat schema (båda). Läs mer om djuplänkar.

ja, bekräftat ha en målgruppslista över appanvändare. Läs om hur du lägger till, redigerar och tar bort målgrupper för appkampanjer för engagemang.

ja, bekräftat använda konverteringsspårning för appar och spåra konverteringar med hjälp av Firebase eller en tredje part som stöds, även kallad appattributionspartner (AAP)

ja, bekräftat ha konfigurerat konverteringar från Firebase eller AAP korrekt. Läs om hur du ställer in konverteringar från Firebase eller appattributionspartner för appkampanjer för engagemang.

ja, bekräftat ha en integritetspolicy som ger tillräcklig information om hur du använder kampanjer för att väcka engagemang på nytt och som följer Googles policy för användares medgivande inom EU.

ja, bekräftat ha minst 50 000 installationer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Klicka på det här interaktiva verktyget och läs om hur du skapar din AKe-kampanj.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Appkampanj som kampanjmål.
  5. Välj Appengagemang som Kampanjens undertyp.
  6. Välj appens plattform.
  7. Ange appens namn, paketnamn eller utgivare i sökfältet och välj appen på listan som visas.
  8. Under Välj ett marknadsföringsmål för din appengagemangskampanj väljer du om du vill att kampanjinställningarna ska vara förifyllda med förslag baserat på ditt marknadsföringsmål. De föreslagna kampanjinställningarna kan åsidosättas när som helst.
    1. Välj något av följande mål för att automatiskt konfigurera din kampanj med förslag på inställningar som målgrupper, tillgångar, budgivning och djuplänkar.
      • Engagera inaktiva användare på nytt: Nå personer som har installerat appen men inte har öppnat den under de senaste sju dagarna.
      • Engagera inaktiva köpare på nytt: Nå personer som tidigare har gjort ett köp under de senaste 540 dagarna men inte öppnat appen under de senaste sju dagarna och få dem att bli återkommande kunder.
      • Återengagera icke-köpare: Nå personer som inte har gjort något köp under de senaste 540 dagarna och få dem att bli kunder.
      • Engagera icke-aviserade användare på nytt (Firebase SDK och FCM-konfiguration rekommenderas): Nå personer som inte har tagit emot pushmeddelanden de senaste sju dagarna och uppmana dem att agera.
      • Återengagera alla användare: Nå alla användare som använde appen under de senaste 540 dagarna.
        • Obs! Baserat på det valda målet skapas regelbaserade målgruppslistor åt dig i Google Ads med hjälp av händelser från Firebase SDK när det är tillgängligt, eller från ditt SDK från tredje part. Om vi inte kan identifiera de händelser som krävs för att skapa en målgrupp baserat på marknadsföringsmålet visas en uppmaning i användargränssnittet med en föreslagen målgrupp att skapa
    2. Välj Skapa en kampanj med ett annat marknadsföringsmål utan att använda automatiska val för att välja egna kampanjinställningar
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Ange ett namn för kampanjen i fältet Kampanjnamn.
    • Gör det enkelt att hitta kampanjen senare genom att ge den ett namn som anger att det är en appkampanj. Vi rekommenderar också att du inkluderar operativsystemet (Android eller iOS) i kampanjens namn.
  11. Välj platser att inrikta dig på under Platser. Välj sedan Platsalternativ för att ange hur du vill inrikta dig på och utesluta användare.
  12. Ändra vid behov språkinställningarna under Språk. Tänk på att Google Ads inte översätter dina annonser, så inrikta dig bara på språk som matchar dem.
  13. Ange din genomsnittliga dagliga budget under Budget.
  14. Välj vilka åtgärder i appen du vill optimera kampanjen för och ange en målkostnad per åtgärd (mål-CPA).
  15. (Valfritt) Ändra kampanjens start- och slutdatum.
  16. Klicka på Spara och fortsätt.
  17. Ange annonsgruppens namn.
  18. Lägg till minst två rubrikförslag och ett beskrivningsförslag under Annonstillgångar (vi rekommenderar att du lägger till högst fem av varje). Du kan även använda rapporter om tillgångsresultat som hjälp för att optimera användningen av tillgångar.
  19. Du kan lägga till text-, bild- och videotillgångar i din appkampanj.
  20. Välj målgruppssegment under Annonsinriktning för att ange vilka som ska se dina annonser.
  21. Välj vilka målgrupper du vill rikta in dig på.
  22. Klicka på Spara och fortsätt.
Obs! Beroende på var din annons visas kan tillgångarna i din appkampanj modifieras för att förbättra resultatet och användarupplevelsen. Texten kan till exempel bli avklippt och bilder eller videor kan beskäras för att rymmas på användarnas skärmar.
Tips!