Om appkampagner

Som appannoncør ønsker du, at flere betalende brugere får din app i hænderne. Så hvordan når du ud til dem? Appkampagner strømliner hele processen og gør det derved lettere for dig at promovere dine apps på tværs af Googles mest populære tjenester, heriblandt Google Søgning, Google Play, YouTube, Discover på Google Søgning og Google Displaynetværket. Du skal bare tilføje et par tekstlinjer, et bud og nogle aktiver, hvorefter resten optimeres, så det bliver lettere for brugerne at finde dig.

I denne artikel får du grundlæggende oplysninger om, hvordan appkampagner fungerer.

Sådan fungerer det

I modsætning til de fleste Google Ads-kampagner skal du ikke designe individuelle annoncer til appkampagner. I stedet bruger vi dine idéer til annoncetekster, billeder, videoer og aktiver fra din apps profilside i appbutikken til at designe en variant af annoncer i flere formater og til forskellige netværk.

Det eneste, du skal gøre for at komme i gang, er at uploade tekst, et startbud og et budget samt fortælle os, på hvilket sprog og hvilke lokationer dine annoncer skal vises. Vi anbefaler på det kraftigste, at du angiver mindst ét billede i liggende format, én video i stående format samt én video i liggende format og HTML5-aktiver, hvis det er relevant. Vores systemer tester forskellige kombinationer af aktiver og viser de mest effektive annoncer oftest, uden at du behøver foretage dig yderligere.

Typer af appkampagner

Når du vælger "promovering af apps" som mål, kan du vælge mellem tre kampagneundertyper: "App – installationer", "App – engagement" og "App – forhåndsregistrering (kun Android)". Hver kampagneundertype fokuserer på forskellige handlinger og budstrategier.

Appinstallationer

Kør annoncer, der får brugerne til at installere din app. Appkampagner med fokus på installationer (ACi, App Campaigns for Installs) viser annoncer, indtil brugeren fuldfører den downloadhandling, som kampagnen optimerer til.

For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af hver eneste download automatiserer Google Ads også målretning og budgivning. Du kan optimere kampagnemålretningen, så der fokuseres på at finde værdifulde brugere i henhold til de handlinger, der er vigtige for dig, f.eks. konverteringer i appen.

Appengagement

Appkampagner med fokus på engagement (ACe) kan hjælpe dig med at nå ud til de kunder, der har installeret din app, igen og opfordre dem til at foretage specifikke handlinger i appen. Dine annoncer kan blive vist på flere Google-tjenester, heriblandt Google Søgning, YouTube, Google Play og i andre apps på Displaynetværket. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en appkampagne med fokus på engagement

Forhåndsinteresse for en app (kun Android)

Kør annoncer, der skaber begejstring for og bevidsthed om dine apps og spil, inden de udgives i Google Play. Når du har gjort din app eller dit spil tilgængelig(t) til forhåndsregistrering i Play Console, kan du oprette en appkampagne for titlen. Brugere, der klikker på annoncen, kan derefter forhåndsregistrere sig til din app eller dit spil i Play Butik.

Her kan dine annoncer blive vist

Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist på tværs af Googles ejendomme. Dette omfatter Google Søgning, Google Play, YouTube, Google Displaynetværket, AdMob, Discover på Google Søgning, vores søgepartnere og mange andre udgivere, der hoster appannoncer. Her er nogle af de steder, dine annoncer kan blive vist:

Google Søgenetværket

Google search network ad example

Med hensyn til appinstallationer og engagement matcher Google din annonce med søgetermer, der er relevante for din app eller dens kategori. Google Ads genererer dine søgeord ved hjælp af en række forskellige metoder, bl.a. ved at bruge de søgetermer i Google Play, der har ført folk videre til din app.

Google Play

Google Play search results, ad example Google Play home page
  • Søgeresultater i Google Play
  • Google Play-sektionen med relaterede apps: "Du kan måske også lide" og "Relateret til denne app"
  • Google Play-startsiden: "Forslag til dig"

Med hensyn til appinstallationer og forhåndsregistreringer kan Google vise dine annoncer til personer, der søger efter termer og apps, der er relevante for din app. Dine annoncer kan også blive vist til brugere, der besøger infosiden for en app, der minder om din. Annoncer kan indeholde appikonet, appens navn, udviklernavnet og dine tekstidéer, og de linker til en profilside i Play Butik, hvor brugerne kan installere din app eller tilmelde sig for at få besked, når appen bliver tilgængelig.

Med hensyn til appengagement målretter Google mod personer, der allerede bruger din app.

YouTube

Relevant pages or content on YouTube, ad. example 1 Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
Relevant pages or content on YouTube, ad. example 2
  • Relevante sider eller relevant indhold på YouTube

Med hensyn til appinstallationer og forhåndsregistrering kan Google Ads vise dine annoncer på YouTube, hvor der er størst sandsynlighed for, at der bliver klikket på dem, og hvor der er størst sandsynlighed for, at appen bliver downloadet eller får forhåndsregistreringer. Annoncer kan indeholde en video fra et YouTube-link, en tekst, et appikon, en butikstekst og bedømmelser, og de kan vises i YouTube-appen på Android-enheder og på alle smart-tv'er. De linker til en profilside i Play Butik, hvor folk kan downloade appen eller tilmelde sig for at få besked, når appen bliver tilgængelig.

Google Displaynetværket

Google Display Network Ad, home screen
  • Gmail
  • Andre apps
  • Mobilwebsites for nyhedswebsites, blogs og andre websites forskellige steder på internettet

Med hensyn til appinstallationer og forhåndsregistrering er dine annoncer kvalificerede til at blive vist, hvor det er mest relevant på Google Displaynetværket og i andre apps. Annoncer kan indeholde appikonet, appens navn, tilpasset tekst og et tilpasset billede eller en tilpasset video, og de linker til en profilside i Play Butik, hvor brugerne kan downloade appen eller tilmelde sig for at få besked, når appen bliver tilgængelig. Google Ads optimerer visningen af dine annoncer, så du opnår så mange konverteringer som muligt til den angivne mål-CPA for forhåndsregistreringer til apps. Få flere oplysninger om målretningsudvidelse i displaykampagner.

Discover på Google Søgning

Google Discover Ad example
Dette er i øjeblikket kun tilgængeligt på Android-telefoner på engelsk.

Dine annoncer kan nu blive vist på Discover på Google Søgning, hvilket betyder, at du kan vise brugerne visuelt fængende annoncer, som matcher deres interesser.

Apple implementerer snart nye privatlivspolitikker for iOS 14-brugere. De kan få betydning for din iOS-kampagnes effektivitet i Google Ads. Hvis du deltager i vores betaprogram med budgivning baseret på mål-ROAS i iOS-kampagner, anbefaler vi, at du sætter disse kampagner på pause og går tilbage til budgivning baseret på målpris pr. handling.

Få tips til, hvordan du når ud til de rette mobilappbrugere.

Ændringer i effektiviteten

Du kan se, hvordan de ændringer, du har foretaget af dine appkampagner, kan have påvirket din effektivitet. Når du er på siden "Alle kampagner" eller i en appkampagne, kan du klikke på Ændringshistorik og gennemgå en registrering af dine ændringer sammen med annoteringer i effektivitetsdiagrammet, der viser, hvordan disse ændringer kan have påvirket effektiviteten.

Web to App Connect

Hvis du kører søgekampagner, kampagner af typen "Maksimal effektivitet" og/eller Shopping-kampagner samt bruger appkampagner, kan du bruge Web to App Connect til at give dine kunder en bedre oplevelse via enkel og problemfri integration mellem web og app. Hvis du er en af de mobilbrugere, der har installeret din app, kan du bruge Web to App Connect til at hjælpe dig med at føre kunderne videre til relevante sider i din mobilapp via dybe links i søgeannoncer, annoncer af typen "Maksimal effektivitet" og Shopping-kampagner.

Når der er oprettet et dybt link til en bestemt side i din app, kan dine kunder nemt gennemføre deres tilsigtede handling, uanset om de køber, tilmelder sig eller lægger varer i deres kurv. Ved at bruge Web to App Connect-grænsefladen kan du også nemmere spore disse konverteringshandlinger i appen og få anbefalinger til, hvordan du forbedrer din kampagne. Når du skaber strømlinede web til app-oplevelser for dine kunder, kan du i gennemsnit sikre dig dobbelt så høje konverteringsrater for annonceklik, der lander i din app, sammenlignet med dit mobilwebsite. Få flere oplysninger om bedre konverteringer ved hjælp af Web to App Connect-grænsefladen.