Kelpaamattomat klikkaukset: määritelmä

Kelpaamattomilla klikkauksilla tarkoitetaan sellaisia mainosten klikkauksia, jotka eivät ole peräisin käyttäjien aidosta kiinnostuksesta. Kelpaamattomia klikkauksia ovat esimerkiksi tahallinen luvaton liikenne ja tahattomat klikkaukset tai kaksoisklikkaukset.

Google suojaa mainostajia kelpaamattomalta liikenteeltä hyödyntämällä monitasoista menetelmää. Lue lisää kelpaamattomasta liikenteestä ja kelpaamattoman liikenteen hallinnasta.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä siitä, mitä Google saattaa pitää kelpaamattomina klikkauksina:

• manuaaliset klikkaukset, joilla pyritään lisäämään mainontakuluja tai mainoksiasi hostaavien verkkosivustojen omistajien voittoja
  • klikkaukset automaattisilla klikkaustyökaluilla, roboteilla tai muilla vilpillisillä ohjelmistoilla
  • tahattomat klikkaukset, joista ei ole hyötyä mainostajalle (esim. kaksoisklikkauksen toinen klikkaus).

Jos olet huolissasi mainostesi kelpaamattomista klikkauksista, voit korjata ongelmat itse. Lue lisää kelpaamattomien klikkausten vianetsinnästä.

Huom. Joissakin harvoissa tapauksissa kelpaamattomaksi todettu klikkaus saatetaan poistaa mutta kyseisestä klikkauksesta seurannut konversio säilytetään. Tästä syystä konversioiden määrä saattaa joissakin tapauksissa olla korkeampi kuin klikkausten määrä.