Sobre les estadístiques de dades

Google ha fet canvis en la manera com es recullen les estadístiques.

Què no ha canviat:

• Els segments de les vostres campanyes es continuaran orientant als mateixos usuaris sense fer cap canvi.
  • Això no afectarà les estadístiques de segmentació ni de dades.

Veureu els canvis següents en la manera com Google recull les estadístiques de les vostres dades:

• És possible que alguns països no s'admetin actualment a causa de les actualitzacions en curs. Això pot provocar que alguns segments no rebin cap estadística.
  • A mesura que feu canvis, és possible que hi hagi diferències en les estadístiques que mostrem. Com a resultat, alguns segments obtindran menys dimensions a les estadístiques.

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

Les estadístiques de dades estan dissenyades per ajudar-vos a trobar públics nous mostrant informació valuosa sobre els visitants del vostre lloc web i els usuaris de la vostra aplicació. Per exemple, si utilitzeu el seguiment de conversions de Google Ads, les estadístiques de dades us poden ajudar a trobar públics relacionats amb el segment de dades "Tots els usuaris que han fet una conversió". Això us permet ampliar la segmentació o ajustar les ofertes per arribar millor a aquests públics d'alt rendiment.

Avantatges

• Trobeu públics nous i rellevants per ampliar la segmentació del grup d'anuncis.
  • Esbrineu els grups demogràfics, les ubicacions, els dispositius i els interessos que conformen els segments de dades.
  • Preneu decisions fonamentades sobre la manera d'orientar els anuncis, quines ofertes heu de definir i més.
  • Genereu vendes amb clients nous susceptibles de realitzar conversions al vostre lloc web.
  • Compareu els segments de dades de públic ideals amb la població general.

Exemple

Una empresa de roba esportiva revisa l'informe d'estadístiques de dades de Google Ads per consultar-ne la llista "Tots els usuaris que han fet una conversió" i descobreix que les persones que habitualment fan conversions al lloc web són dones d'entre 25 i 44 anys, aficionades als esports a l'aire lliure, que es connecten principalment des de dispositius mòbils i que cerquen calçat. Amb aquestes estadístiques, l'empresa de roba decideix crear una campanya amb anuncis segmentats per aquest perfil de públic.

Com es pot accedir a les estadístiques de dades

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

1. A l'extrem superior dret de la pantalla, feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona].
  2. A "Biblioteca compartida", feu clic a Gestor de públics.
  3. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Les vostres estadístiques de dades.

Com s'estructura l'informe

Les estadístiques de dades s'organitzen en dues seccions: "Distribució del públic" i "Públics rellevants". Podeu seleccionar un segment de públic i veure'l tot sol o bé aplicar una comparativa (per exemple, amb la població d'un país). També podeu baixar l'informe des de l'extrem superior dret de la pantalla.

A la secció "Distribució del públic" es desglossa la distribució de la llista de públics i es mostren característiques dels usuaris, com ara les ubicacions, les dades demogràfiques i els dispositius. La secció "Públics rellevants" utilitza un barem per mostrar les persones incloses en un segment de públic de Google en comparació amb la població general, i la probabilitat que aquest segment de públic de Google formi part de la vostra llista de públics.

• Segments al mercat: aquests segments de públic corresponen a clients presents al mercat, és a dir, que cerquen productes i serveis com els que ofereix la vostra empresa i s'estan plantejant seriosament la possibilitat de comprar-ne. Els segments al mercat permeten als anunciants centrar-se en les conversions dels clients amb més probabilitats de fer una compra. Per exemple, una empresa de roba esportiva pot arribar a la conclusió que les persones del segment "Tots els usuaris que han fet una conversió" tenen més probabilitats d'estar interessats en equipament i accessoris per a esports d'hivern que la comparativa escollida.
  • Segments de públic afí: aquests segments de públic poden ajudar les empreses a ampliar una campanya d'anuncis de televisió a una campanya en línia gairebé sense cap cost. Es basen en l'estil de vida, els hàbits de compra i els interessos a llarg termini dels usuaris. Per exemple, una empresa de roba esportiva pot trobar que les persones del segment "Tots els visitants" estan més interessats en el segment afí "Entusiastes dels esports a l'aire lliure" que la comparativa escollida.

Què podeu fer amb les estadístiques

Segments al mercat i afins

• Veure els interessos i la intenció de compra de les persones dels vostres segments de públic.
  • Segmentar per segments al mercat i afins que són semblants a les persones dels vostres segments de públic.

Dades demogràfiques

• Consulteu el desglossament de les dades demogràfiques dels segments formats per les vostres dades segons l'edat, el sexe i els ingressos familiars, entre altres criteris.
  • Segmentar per un grup demogràfic concret amb els anuncis personalitzats.
  • Determinar les categories de productes més populars en un grup demogràfic concret.
  • Ajustar les ofertes per dades demogràfiques.

Ubicacions

• Segmenteu per la ubicació geogràfica dels usuaris que fan més conversions.
  • Estadístiques comparatives*

* Els països disponibles per a les comparatives depenen del públic de la llista i de la ubicació dels usuaris de la llista.

Dispositius

• Ajustar les ofertes per dispositiu, inclosos els mòbils.

Segments similars

• Arribar a possibles clients nous que no hagin visitat el vostre lloc web ni hagin utilitzat la vostra aplicació, però que tinguin interessos similars als dels visitants del lloc web o als dels clients existents.
  • Crear un grup d'anuncis que s'orienti a persones amb interessos similars.

Preguntes freqüents

Com s'interpreten els percentatges de les comparatives?

Els percentatges de les comparatives us ajudaran a decidir on heu de centrar la segmentació. Suposem que voleu anuncis personalitzats usuaris similars al públic de la llista "Tots els visitants" i observeu que el 22,5% dels membres d'aquesta llista actualment cerquen bicicletes, en comparació amb el 6,48% d'Espanya. Això vol dir que els usuaris de la llista tenen més probabilitats de cercar bicicletes que la població espanyola en general, i que podríeu millorar els resultats si afegiu una segmentació addicional per a bicicletes.

He d'orientar els anuncis als segments al mercat i afins de l'informe?

L'informe d'estadístiques de dades identifica els segments de públic que comparteixen trets comuns amb les persones que han visitat el vostre lloc web o han fet servir la vostra aplicació. En alguns casos, el nom dels segments pot resultar sorprenent i pot proporcionar informació nova a la vostra empresa.

Amb quins tipus de segments de dades de Google Ads puc consultar les estadístiques de dades?

• Els visitants del vostre lloc web i de la vostra aplicació (etiqueta de Google Analytics i de lloc web global)
  • Segments de llista de clients
  • Usuaris de YouTube

Per què les estadístiques de dades no es mostren al meu compte?

La llista ha d'haver tingut com a mínim 1.000 usuaris actius durant els 30 dies anteriors perquè es mostrin estadístiques. Les llistes de segmentació per llista de clients han de contenir com a mínim 1.000 usuaris de Gmail perquè les estadístiques de públic es mostrin a les llistes d'origen.