Over 'Alle conversies'

Elke conversieactie die u bijhoudt, heeft waarschijnlijk weer een andere waarde voor uw bedrijf. Bij sommige conversies gaat het om uw belangrijkste doelen, terwijl andere conversies wel handig zijn om bij te houden maar u uw biedingen niet wilt aanpassen om ze te genereren. Wanneer u uw conversies echter allemaal tegelijk bekijkt, krijgt u een breder beeld van hoe uw bedrijf presteert.

In de kolom 'Alle conversies' ziet u alle conversies die door uw Google Ads-campagnes worden gegenereerd. Deze kolom bevat dus ook alle conversieacties waarvan u heeft aangegeven dat ze niet in de kolom 'Conversies' moeten worden opgenomen.

Voordelen

De kolom 'Alle conversies' biedt een flexibele manier om te rapporteren welke campagnes, advertenties en zoekwoorden waardevolle acties genereren, zonder dat u die acties hoeft op te nemen in de kolom 'Conversies', die wordt gebruikt voor 'Slim bieden'. U kunt de kolom 'Alle conversies' toevoegen aan elk van uw rapporten en segmenteren op verschillende dimensies om uw Google Ads-prestaties te evalueren.

• Segmenteer de kolom 'Alle conversies' op conversieactie om na te gaan hoeveel conversies u heeft ontvangen voor elke actie, ongeacht of die actie is opgenomen in de kolom 'Conversies'.
  • Segmenteer de kolom 'Alle conversies' op apparaattype om uw mobiele biedingen te optimaliseren.
  • Segmenteer de kolom 'Alle conversies' op conversiebron om te bekijken uit welke bronnen uw conversies afkomstig zijn, bijvoorbeeld hoeveel conversies via winkelbezoeken u heeft gerapporteerd. Met deze informatie kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen over de toewijzing van financiële middelen aan uw online en offline budgetten.

Vereisten

Als u 'Alle conversies' wilt gebruiken, moet u eerst de functie Conversies bijhouden inschakelen en websiteconversies, oproepconversies, conversies via winkelbezoeken en in-app-conversies bijhouden (voor zover van toepassing).

U vindt de kolom 'Alle conversies' door in te loggen op uw Google Ads-account en de onderstaande instructies te volgen:

• Klik op een van de links in het paginamenu aan de linkerkant (bijvoorbeeld Campagnes) en zoek de kolom Alle conv. Klik hiervoor op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel met statistieken.

Als u de kolom Alle conv. niet kunt vinden, staat deze misschien niet standaard in uw rapport. Meer informatie over hoe u kolommen aan een rapport toevoegt.

U haalt het meeste uit 'Alle conversies' als u voldoende conversies in uw account vastlegt om waardevolle zakelijke insights te verkrijgen.

View-through-conversies worden niet opgenomen in de kolom 'Conversies', maar alleen in de kolommen 'View-through-conversies' en 'Alle conversies'.

Hoe het werkt

De kolom 'Alle conversies' bevat de gegevens uit de kolom 'Conversies', conversieacties waarvan u heeft aangegeven dat ze niet in de kolom 'Conversies' moeten worden opgenomen, en conversies via winkelbezoeken, bepaalde telefoongesprekken en meer. Deze extra conversies kunnen u een beter inzicht geven in de manier waarop gebruikers interactie met uw bedrijf hebben, waardoor u de effectiviteit van uw advertenties beter kunt bepalen.

Wat er deel uitmaakt van 'Alle conversies'

Lees hieronder meer informatie over deze speciale conversiebronnen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot uw investering in online advertenties.

Primaire en secundaire conversies

Als u Conversies bijhouden instelt, selecteert u primaire en secundaire conversieacties die een gedefinieerd doel ondersteunen:

• Primaire acties: Dit zijn conversieacties die worden gerapporteerd in de kolom Conversies in uw rapporten en worden gebruikt voor bieden, mits het standaarddoel waarvan ze deel uitmaken, wordt gebruikt voor bieden.
  • Secundaire acties: Deze conversieacties zijn alleen bedoeld voor observatie. Ze worden gebruikt voor rapportage in de kolom Alle conversies in uw rapporten, maar niet voor bieden, zelfs niet als het doel waarin ze zijn opgenomen, wordt gebruikt voor bieden. De enige uitzondering is als de secundaire actie deel uitmaakt van een aangepast doel. In dat geval wordt deze actie gebruikt voor bieden. Houd er echter rekening mee dat directe conversieacties voor winkelverkopen niet kunnen worden gebruikt voor biedingen, zelfs niet als ze worden gebruikt in een aangepast doel.

Meer informatie over primaire en secundaire conversieacties

Oproepen van tablet- en computergebruikers

Als u belcomponenten of alleen bellen-advertenties met Google-doorschakelnummers gebruikt, kunt u gesprekken als volgt meetellen als conversies:

• Conversies die worden gegenereerd door oproepen naar aanleiding van mobiele zoekadvertenties, worden geteld als standaardconversies en opgenomen in de kolom Conversies.
  • Oproepen die plaatsvinden nadat klanten advertenties op tablets en computers hebben bekeken, worden opgenomen in de kolom 'Alle conversies'.
Google-doorschakelnummers zijn op dit moment beschikbaar in deze landen.

Wist u dat?

Wist u dat oproepen een belangrijk kanaal zijn voor onderzoek en aankopen? Van de mobiele zoekers geeft 70% aan de click-to-call-functionaliteit te gebruiken om rechtstreeks vanuit de zoekresultaten contact op te nemen met een bedrijf. Mensen voeren elke maand zelfs meer dan 40 miljoen telefoongesprekken via Google-advertenties.

Winkelbezoeken

Conversies via winkelbezoeken zijn beschikbaar voor daarvoor in aanmerking komende adverteerders in bepaalde landen. Als u geïnteresseerd bent in deze functie, vindt u meer informatie in ons artikel Over conversies via winkelbezoeken, of neemt u contact op met de vertegenwoordiger van uw Google Ads-account.

Floodlight-conversies

Als uw Google Ads-campagnes worden beheerd door een Search Ads 360-biedstrategie met bieden tijdens de veiling, bevatten de kolommen 'Conversies' en 'Alle conversies' standaard ook Floodlight-conversies. Meer informatie over hoe Floodlight-conversies worden gedeeld

Hoe het kan worden gebruikt

U kunt 'Alle conversies' gebruiken voor het instellen van uw biedingen. Als u ervoor kiest om bepaalde conversieacties niet op te nemen in de kolom 'Conversies', vergeet dan niet dat deze conversies nog steeds deel uitmaken van de kolom 'Alle conversies'.

Uw gegevens sorteren

De kolom 'Alle conversies' geeft u voor al uw advertenties inzicht in de relatieve bijdrage van conversies via mobiele apparaten, desktops en tablets aan het totale aantal conversies.

U kunt uw rapport segmenteren op apparaat voor een uitsplitsing van de conversies per apparaat dat is gebruikt om op een advertentie te klikken.

Als u segmenteert op apparaat, ziet u dat conversies via verschillende apparaten worden meegeteld voor het apparaat waarop de advertentieklik heeft plaatsgevonden. Als bijvoorbeeld iemand op een mobiel apparaat op een advertentie heeft geklikt en later op een desktop een conversie heeft gegenereerd, wordt de conversie meegeteld onder mobiel.

Houd rekening met het volgende:

• Oproepconversies in het zoeknetwerk via desktops en tablets zijn terug te vinden in de rij 'Computer'. (Oproepconversies uit telefoongesprekken via tablets kunnen niet afzonderlijk worden gerapporteerd.)
  • Mobiele oproepen zijn opgenomen in de rij 'Mobiel'.
  • Oproepconversies via desktops en tablets zijn niet beschikbaar op zoekwoordniveau.
  • Gegevens over oproepconversies via verschillende apparaten zijn alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk.