Dynamische zoekadvertenties maken

Uitgebreide dynamische zoekadvertenties zijn beschikbaar voor alle adverteerders. Deze nieuwe versie van de oorspronkelijke dynamische zoekadvertentie genereert dynamisch de zichtbare URL en de koptekst op basis van de content van uw website. Daarnaast bestaat de beschrijving nu uit één, langere regel, waardoor u meer controle heeft over de boodschap in uw advertentie.

Potentiële klanten worden via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen. Voor meer informatie over dynamische zoekadvertenties leest u het gedeelte Over dynamische zoekadvertenties.

Als u een dynamische zoekcampagne wilt maken en wilt leren hoe u advertenties maakt, groepen toevoegt en uw targeting en bod aanpast, volgt u de instructies in dit artikel. Als u ervoor kiest om uw targeting in te stellen met een feed, volgt u ook de instructies in Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten.

Voordat u begint

Als u optimaal gebruik wilt maken van dynamische zoekadvertenties, volgt u deze praktische tips:

• Verbeter uw website voordat u advertenties schrijft. De kwaliteit van uw site is net zo belangrijk als de kwaliteit van uw advertenties. Raadpleeg de tips voor het verbeteren van uw website.
  • Schrijf goede beschrijvingen voor uw advertenties. Zorg ervoor dat uw advertenties relevant zijn voor de mensen die u probeert te bereiken. Meer informatie over het schrijven van goede advertenties.
  • Houd rekening met mobiel gebruik. Dynamische zoekadvertenties kunnen worden weergegeven op het mobiele apparaat van klanten die onderweg aan het zoeken of bladeren zijn. Meer informatie over hoe u uw mobiele site kunt verbeteren.
  • Zorg ervoor dat uw site toegankelijk is. Sites waarop alle content dynamisch wordt gegenereerd, zijn voor Google moeilijk te interpreteren waardoor het moeilijk is om er advertenties voor te maken. Meer informatie over hoe u uw website beter toegankelijk kunt maken.
  • Maak campagnes in één taal. Als uw websitedomein pagina's in meerdere talen bevat en u zoekopdrachten voor uw advertenties wilt targeten op basis van al deze pagina's, maakt u voor elke taal een nieuwe campagne.

Instructies

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie.

Uw dynamische zoekcampagne maken

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Zoeknetwerk
  4. Selecteer een of meer doelen voor uw campagne. Of verwijder het vinkje bij 'Doelen gebruiken' om zonder doelen verder te gaan.
  5. Voer het domein in waarop u uw advertenties wilt targeten en klik vervolgens op Doorgaan.
  6. Geef een naam voor uw campagne op en selecteer de locaties en talen waarop u uw advertenties wilt targeten.
  7. Kies voor uw biedstrategie een geautomatiseerde biedstrategie als u wilt dat Google uw biedingen optimaliseert. U kunt het beste de opties Doel-CPA of Verbeterde CPC kiezen.
  8. Voer uw bodlimiet (optioneel) en budget in.
  9. Vouw Aanvullende instellingen uit en klik op 'Dynamische zoekadvertenties'.
  10. Vink het selectievakje Dynamische zoekadvertenties gebruiken. Ontvang targeting en koppen op basis van uw website aan.
  11. Klik op Opslaan en doorgaan om door te gaan naar de volgende stap: een advertentiegroep en doelen maken.

Een advertentiegroep maken

1. Geef een naam voor uw advertentiegroep op en stel uw standaardbod in (u kunt het bod aanpassen voor elk doel).
  2. Bepaal of u een reeks aanbevolen categorieën wilt targeten, alle webpagina's op uw site wilt targeten of specifieke webpagina's wilt gebruiken (geavanceerd). Als u niet bekend bent met dynamische advertentiedoelen, kunt u beter eerst het gedeelte Doelen voor dynamische zoekadvertenties lezen. Hier volgen enkele aanvullende tips om uw keuze te maken:
    • U kunt desgewenst alle webpagina's op uw site targeten met een bod dat onder de basislijn ligt en vervolgens aanbevolen categorieën maken met een hoger aangepast bod. Zodoende vergroot u uw bereik en dekking.
    • Als u niet bekend bent met dynamische zoekadvertenties, kunt het beste aanbevolen categorieën gebruiken zodra deze beschikbaar zijn (doorgaans 48 nadat u de campagne heeft gelanceerd). Selecteer voor de aanbevolen categorieën een reeks categorieën die u in de advertentiegroep wilt targeten.
    • Als u geavanceerde functies wilt gebruiken om uw dynamische zoekadvertenties te targeten, kunt u de functie Specifieke webpagina's targeten (geavanceerd) gebruiken. Met deze optie kunt u targetingregels voor de website maken met betrekking tot categorie, URL, paginacontent en paginatitel. U kunt ook een combinatie van de bovenstaande opties (maximaal drie) gebruiken om doelen nog verder aan te passen. Als u een subdomein wilt targeten, kiest u voor targeten op URL en geeft u het subdomein op dat u wilt bereiken. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: 'URL bevat subdomain.example.com'.
  3. Als u geen geautomatiseerde biedingen gebruikt, past u uw bod aan op basis van de waarde van elk specifiek doel voor uw bedrijf. Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over bodaanpassingen.
  4. Klik op Opslaan.

Uw advertenties maken

In een campagne voor dynamische zoekadvertenties kunt u meer dan één advertentie hebben, waardoor u gegevens kunt verzamelen over welke advertentie het effectiefst is. Hier ziet u hoe u meer dynamische zoekadvertenties kunt toevoegen aan de advertentiegroep van de campagne die u heeft gemaakt:

1. Klik op Nieuwe advertentie.
  2. Voeg een beschrijvingstekst en websitegegevens toe.
  3. Klik op Advertentie opslaan.

Dynamische zoekadvertenties bulksgewijs bewerken

U kunt tijd besparen door biedingen voor meerdere dynamische zoekadvertenties tegelijkertijd te bewerken. Dit doet u als volgt:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  2. Klik op de Advertenties en extensies.
  3. Vink het selectievakje aan naast de advertenties die u wilt wijzigen.
  4. Selecteer in het menu Bewerken de optie Tekstadvertenties wijzigen....
  5. Breng in het dialoogvenster dat wordt weergegeven, alle wijzigingen aan waarvan u wilt dat deze worden toegepast op alle geselecteerde advertenties. In plaats van uw bestaande advertenties te wijzigen, kunt u ook een nieuwe reeks advertenties maken die uw wijzigingen bevatten. Dit doet u door het selectievakje naast 'Geselecteerde tekstadvertenties dupliceren en tekst in duplicaten opgeven' aan te vinken.
  6. Klik op Wijzigingen aanbrengen wanneer u klaar bent.

Bodaanpassingen gebruiken

Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over het gebruiken van bodaanpassingen. Overweeg automatisch bieden op te zetten voor meer geoptimaliseerde biedingen.