Een dynamische zoekadvertentie maken

Potentiële klanten worden via dynamische zoekadvertenties snel omgeleid naar de locatie op uw site waar ze interesse in tonen. Lees meer over dynamische zoekadvertenties als u meer informatie wilt voordat u aan de slag gaat.

Als u een dynamische zoekcampagne wilt maken en wilt leren hoe u advertenties maakt, groepen toevoegt en uw targeting en bod aanpast, volgt u de instructies in dit artikel. Als u ervoor kiest om uw targeting in te stellen met een feed, volgt u ook de instructies in Een feed gebruiken om dynamische zoekadvertenties te targeten.

Voordat u begint

Als u optimaal gebruik wilt maken van dynamische zoekadvertenties, volgt u deze praktische tips:

• Verbeter uw website voordat u advertenties schrijft. De kwaliteit van uw site is net zo belangrijk als de kwaliteit van uw advertenties. Raadpleeg de tips voor het verbeteren van uw website.
  • Schrijf goede beschrijvingen voor uw advertenties. Zorg ervoor dat uw advertenties relevant zijn voor de mensen die u probeert te bereiken. Meer informatie over het schrijven van goede advertenties.
  • Houd rekening met mobiel gebruik. Dynamische zoekadvertenties kunnen worden weergegeven op het mobiele apparaat van klanten die onderweg aan het zoeken of bladeren zijn. Meer informatie over hoe u uw mobiele site kunt verbeteren.
  • Zorg ervoor dat uw site toegankelijk is. Sites waarop alle content dynamisch wordt gegenereerd, zijn voor Google moeilijk te interpreteren waardoor het moeilijk is om er advertenties voor te maken. Meer informatie over hoe u uw website beter toegankelijk kunt maken.
  • Maak campagnes in één taal. Als uw websitedomein pagina's in meerdere talen bevat en u zoekopdrachten voor uw advertenties wilt targeten op basis van al deze pagina's, maakt u voor elke taal een nieuwe campagne.

Instructies

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie

Dynamische zoekadvertenties in uw zoekcampagne inschakelen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne
  4. Selecteer zoeknetwerk
  5. Selecteer een of meer doelen voor uw campagne. Of verwijder het vinkje bij 'Doelen gebruiken' om zonder doelen verder te gaan.
  6. Voer het domein in waarop u uw advertenties wilt targeten en klik vervolgens op Doorgaan.
  7. Geef een naam voor uw campagne op en selecteer de locaties en talen waarop u uw advertenties wilt targeten.
  8. Kies voor uw biedstrategie een geautomatiseerde biedstrategie als u wilt dat Google uw biedingen optimaliseert. U kunt het best de opties Doel-CPA of Verbeterde CPC kiezen.
  9. Voer uw bodlimiet (optioneel) en budget in.
  10. Vouw Aanvullende instellingen uit en klik op Dynamische zoekadvertenties.
  11. Vink het selectievakje Dynamische zoekadvertenties voor deze campagne inschakelen aan.
  12. Klik op Opslaan en doorgaan om naar de volgende stap te gaan: het maken van een groep en doelen voor Dynamische zoekadvertenties.

Een advertentiegroep maken

1. Selecteer als Advertentiegroeptype de optie Dynamisch (standaard).
  2. Geef uw dynamische zoekadvertentiegroep een naam en stel een standaardbod in (dat kunt u aanpassen voor elk doel).
  3. Bepaal of u een reeks aanbevolen categorieën wilt targeten, alle webpagina's op uw site wilt targeten of specifieke webpagina's wilt gebruiken (geavanceerd). Als u niet bekend bent met dynamische advertentiedoelen, kunt u beter eerst het gedeelte Doelen voor dynamische zoekadvertenties lezen. Hier volgen enkele aanvullende tips om uw keuze te maken:
    • U kunt desgewenst alle webpagina's op uw site targeten met een bod dat onder de basislijn ligt en vervolgens aanbevolen categorieën maken met een hoger aangepast bod. Zodoende vergroot u uw bereik en dekking.
    • Als u niet bekend bent met dynamische zoekadvertenties, kunt het best aanbevolen categorieën gebruiken zodra deze beschikbaar zijn (doorgaans 48 nadat u de campagne heeft gelanceerd). Selecteer voor de aanbevolen categorieën een reeks categorieën die u in de advertentiegroep wilt targeten.
    • Als u geavanceerdere functies wilt gebruiken om uw dynamische zoekadvertenties te targeten, kunt u de functie Specifieke webpagina's gebruiken. Met deze optie kunt u targetingregels voor de website maken met betrekking tot categorie, URL, paginacontent en paginatitel. U kunt ook een combinatie van de bovenstaande opties (maximaal drie) gebruiken om doelen nog verder aan te passen. Als u een subdomein wilt targeten, kiest u voor targeten op URL en geeft u het subdomein op dat u wilt bereiken. Dit kan er als volgt uitzien: 'URL bevat subdomain.example.com'.
  4. Als u geen geautomatiseerde biedingen gebruikt, past u uw bod aan op basis van de waarde van elk specifiek doel voor uw bedrijf. Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over bodaanpassingen.
  5. Klik op Opslaan.

Uw advertenties maken

U kunt meer dan één dynamische zoekadvertentie hebben, wat betekent dat u gegevens kunt verzamelen over welke advertentie het meest effectief is. Hier ziet u hoe u meer dynamische zoekadvertenties kunt toevoegen aan de advertentiegroep van de campagne die u heeft gemaakt:

1. Klik op Nieuwe advertentie.
  2. Voer de tekst voor de beschrijving in.
  3. Klik op Gereed.
  4. Klik op Opslaan en doorgaan.

Bodaanpassingen gebruiken

Met bodaanpassingen heeft u meer controle over wanneer en waar uw advertentie wordt weergegeven. U kunt deze aanpassingen instellen om de biedingen van uw dynamische advertentiedoelen met een bepaald percentage te verhogen of te verlagen. Meer informatie over het gebruiken van bodaanpassingen. Overweeg automatisch bieden op te zetten voor meer geoptimaliseerde biedingen.