Skapa en displaykampanj som använder din data

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med displaykampanjer som använder din data kan du skapa målgruppssegment för att visa annonser för personer som redan har besökt din webbplats eller använt din app. Du får åtkomst till fler inställningar och rapporter som är utformade specifikt för att hjälpa dig att nå tidigare besökare och användare. Första gången du ställer in en displaykampanj ska du även skapa en tagg och datasegment.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar din första displaykampanj som använder din data.

Innan du börjar

Kom ihåg att taggen inte får kopplas till personligt identifierande information eller känsliga uppgifter. Din data kan inte användas på webbplatser och i appar med känsliga kategorier. Du måste följa policyn för anpassade annonser när du skapar en kampanj med din data och placerar taggen på din webbplats eller i din app.

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Anvisningar

Obs! Om det finns kampanjinställningar som kan ge ett sämre kampanjresultat får du aviseringar om detta. Du kan åtgärda problemen som beskrivs i aviseringarna i samband med att du skapar din kampanj. Läs mer om funktioner som hjälper dig att skapa en framgångsrik kampanj
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
    • Om du inte har ett tydligt mål kan du välja Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
  5. Välj Display som kampanjtyp.
  6. Ange webbadressen till ditt företags webbplats.
  7. Ange ett namn på kampanjen.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Ange en budstrategi och budget. Budgeten påverkar hur ofta dina annonser visas och i vilken grad de framhävs. Budstrategin avgör hur budgeten förbrukas.
    1. Ange din dagliga budget. Detta är det genomsnittliga belopp du vill spendera varje dag.
    2. Välj budstrategi. Displaykampanjer har stöd för Smart Bidding, en grupp automatiska budstrategier som utgår från maskininlärning för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion. Smart Bidding kan hantera dina bud åt dig och hjälper dig att nå dina resultatmål. Läs vår guide för Smart Bidding för displaykampanjer
  10. Välj de geografiska platser där dina annonser ska visas eller platser som du vill utesluta. Läs mer om platsinriktning
    • Uteslutningar kan vara användbara om du inriktar dig på ett större område och vill undvika en plats i det området. Till exempel kanske du vill inrikta dig på hela Sverige utom en viss ort.
  11. Ange de språk som du vill inrikta dig på. Annonserna du skapar ska vara skrivna på de språk du väljer här. Läs mer om språkinriktning
  12. Välj inriktning. Dynamisk remarketing faller in under det du väljer i avsnittet Inriktning. Om du väljer Automatisk kan Googles maskininlärning hjälpa dig få en inriktning med bästa möjliga räckvidd. Detta innefattar dina datasegment. Om du vill inrikta dig endast på specifika segment kan du använda manuell inriktning och välja segment. Google använder spårningen från den globala webbplatstaggen för att identifiera vilka målgrupper som kan fungera bäst för dig. Välj en lista bland listalternativen och klicka på Klart. Du kan också ta med fler inriktningsalternativ och använda Utökad inriktning. Då inriktar Google dina annonser på de målgrupper som ger bäst resultat.
  13. Lägg till ytterligare inställningar.
  14. Skapa sedan dina displayannonser. Läs om hur du skapar responsiva displayannonser
  15. Granska din kampanj. På sidan Granska kan du kontrollera alla dina inställningar. Där kan du åtgärda potentiella problem som beskrivs i aviseringarna. Det gör du genom att klicka på Åtgärda det i aviseringen.
  16. Klicka på Publicera kampanj.
    • Tänk på att du kanske inte kan publicera kampanjen förrän du har åtgärdat eventuella problem med inställningarna.

Obs! Kampanjutkast

Kampanjer som du skapar men ännu inte har publicerat sparas som utkast. Du kan publicera kampanjutkast när som helst vid ett senare tillfälle, förutsatt att du har åtgärdat alla större problem som förhindrade publicering.

När du skapar en ny kampanj kan du välja ett befintligt utkast eller börja utan ett utkast.

Anvisningar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Återuppta kampanjutkast.
  6. Klicka på utkastet som du vill fortsätta skapa eller publicera i menyn med utkast.

Du kan även göra kampanjen till en dynamisk remarketingkampanj. Då visas inte bara annonser för personer som har besökt din webbplats eller använt din app, utan dessutom inkluderas de produkter som besökaren eller användaren tittade på i de annonserna. Läs mer om dynamisk remarketing