Datasegmentin muokkaaminen, keskeyttäminen tai poistaminen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Kun olet luonut ja testannut datasegmentin, voit muokata sitä varmistaaksesi, että tuotteesi tai palvelusi tavoittavat oikean yleisön. Voit myös keskeyttää segmentin käytön mainosryhmän kohdistuksessa tai poistaa segmentin mainosryhmästä.

Datasegmentin muokkaaminen

Google Adsin automaattisesti luomia datasegmenttejä ei voi muokata, mutta manuaalisesti luotuihin datasegmentteihin voi tehdä muutoksia. Voit esimerkiksi muokata datalistan nimeä, muuttaa jäsenyyden kestoa tai sulkea datalistan. Tee näin:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilille.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Yleisölistat.
  5. Valitse yleisölista, jota haluat muokata.
    • Jos haluat muuttaa vain datalistan nimeä, klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
    • Jos haluat muuttaa vain luettelon jäsenyyden tilaa, klikkaa Jäsenyyden tila ‑sarakkeen alla näkyvää avausnuolta ja valitse Avoin tai Suljettu.
  6. Jos haluat muokata datalistan muita asetuksia, klikkaa sinistä listan nimeä.
  7. Klikkaa datalistan tietojen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa listaa.
  8. Täältä voit muokata datalistan nimeä, alkuperäistä kokoa, jäsenyyden kestoa, jäsenyyden tilaa sekä kuvausta.
    • Jos haluat lopettaa uusien sivustolla käyneiden lisäämisen datalistaan, voit sulkea listan Jäsenyyden tila ‑kohdan avattavasta valikosta. "Avoin" tarkoittaa, että Google Ads jatkaa sivustolla käyneiden lisäämistä. "Suljettu" tarkoittaa, että listaan ei enää lisätä uusia jäseniä.
    • Tee haluamasi muokkaukset ja klikkaa Tallenna.

Hyvä muistaa

• Kun muokkaat listaa, sinun ei tarvitse korvata sivustosi Google-tagia tai tapahtumakoodinpätkää.
  • Datasegmentit Display-verkostossa: Jos muutat jäsenyyden kestoa, uusi kesto koskee ainoastaan sivustolla käyneitä, jotka on lisätty muutoksen jälkeen. Ennen muutosta lisättyjen osalta kesto säilyy ennallaan.
  • Datasegmentit hakuverkostossa: Jos muutat jäsenyyden kestoa, uusi kesto koskee sekä aiemmin lisättyjä että uusia kävijöitä.
  • Google Analyticsissa luotuja listoja voi muokata vain Google Analyticsissa.

Datasegmenttien käyttöönotto, keskeyttäminen tai poistaminen mainosryhmästä tai kampanjasta

Jos keskeytät segmentin, mainosryhmiäsi ei enää kohdisteta siihen mutta segmenttiin voidaan silti lisätä uusia kävijöitä. Jos poistat segmentin, se poistetaan pysyvästi. Sekä keskeyttäminen että poistaminen tapahtuu Yleisöt-sivulta, jolta valitaan yleisökohdistuksen asetukset.

Huom. Yleisöjen kohdistusasetuksena saattaa näkyä "Havainnointi", jos yleisöt on keskeytetty. Jos ne otetaan taas käyttöön, asetukseksi tulee "Kohdistus".
  1. Valitse yläreunan Näkymät-palkista Display-kampanjat.
    Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  2. Valitse mainosryhmä.
  3. Varmista, että näytön yläreunassa olevan sivuvalikon Yleisöt-vaihtoehto näkyy sinisenä.
  4. Klikkaa yleisön nimen vasemmalla puolella olevaa pistettä ja valitse Ota käyttöön tai Keskeytä.
  5. Jos haluat muokata useita listoja, klikkaa pisteiden vasemmalla puolella olevia ruutuja. Kun ruutuja on valittu, yleisölistojen yläpuolella näkyy sininen työkaluvalikko.
  6. Klikkaa sinisen palkin valikosta Muokkaa ja valitse Ota käyttöön, Keskeytä tai Poista.

Huomaa, että et voi poistaa

• käytössä olevia segmenttejä
  • Google Adsin automaattisesti luomia segmenttejä
  • segmenttejä, joita käytetään muiden käytössä olevien segmenttien luomiseen.