Om anpassade parametrar med din data

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Med Google-taggen kan du använda anpassade parametrar för att direkt lägga till information som inte är personligt identifierande eller känslig. På så sätt kan du skapa mer avancerade datasegment med webbplatsbesökare och appanvändare baserat på information som du skickar via Google-taggen.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder anpassade parametrar med din Google-tagg och listor.

Obs! Se till att du använder Google Ads Editor 12.4 eller senare. Om du använder en äldre version kan vissa av dina tidigare ändringar i webbadresser och parallell spårning raderas. Kontrollera vilken version av Google Ads Editor du använder.

Så fungerar anpassade parametrar

Anpassade parametrar är nyckel-värdepar som du kan infoga i Google-taggen för att kategorisera webbplatsbesökarna på mer avancerade sätt i syfte att anpassa dina bud och annonser ännu bättre. Parametrarna och värdena som du anger i anpassade parametrar skickas via taggen till ditt Google Ads-konto och blir tillgängliga när du skapar dina datasegment.

En onlinebutik kan till exempel skicka med produktpriset och sidtypen (som indikerar hur nära ett köp kunden är) i taggen för att skapa en lista över personer som har köpt en produkt över ett visst pris. I det här fallet kan de anpassade parametrar som läggs till i Google Ads-taggen vara ”value” (produktens pris) och ”pagetype” (i det här fallet köpsidan).

Här ser du en jämförelse mellan standardimplementeringen och en anpassad implementering av din data:

Standardimplementering: Skapa listor baserat på webbadresser

• Snabbare och enklare implementering
  • Skapa så många listor du vill baserat på besökta webbadresser
  • Listdefinitionen begränsas av webbplatsens webbadresstruktur. Du kan enbart definiera listor baserat på dina webbadresser.

Anpassad implementering: Skapa listor baserat på anpassade parametrar

• Mer avancerad kategorisering av besökare med hjälp av anpassade parametrar
  • Skapa så många listor du vill baserat på besökta webbadresser
  • Kräver större teknisk expertis och mer IT-resurser

Så kan du använda anpassade parametrar

Anpassade parametrar är praktiska när du vill nå en mer inriktad målgrupp. I allmänhet är det en god tumregel att inrikta dig på alla webbplatsbesökare och använda Smart Bidding-budstrategierna Mål-CPA och Mål-ROAS. De strategierna använder ”signaler” eller de anpassade parametrar du skickar via Google-taggen för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde. Om informationen du vill samla in om dina webbplatsbesökare inte matchar någon av våra automatiska budgivningssignaler kan du skapa anpassade parametrar för att fånga upp den. Sedan kan du skapa listor baserat på de parametrarna.

Här följer några exempel på hur du kan skapa mer avancerade listor med hjälp av anpassade parametrar:

• Om du har en onlinebutik kan det vara bra att läsa vår implementeringsguide för dynamisk remarketing.
  • Om du har en onlineresebyrå kan du överväga att skapa listor över avreseorter och destinationer, inchecknings- och utcheckningsdatum eller olika resepaket.

Du avgör själv vilken information (som inte får vara personligt identifierande) om dina webbplatsbesökare som är värdefull när du inriktar dina annonser. Här följer några exempel på anpassade parametrar, definitioner och exempel:

Parameter Definition Exempel
section Kategori för webbplatsinnehåll Konst, underhållning, livsstil, nyheter
subsection Underkategori för webbplatsinnehåll Filmer, musik, spel, teater
membertype Medlemstyp Ej medlem, gratismedlem, premiummedlem
pagetype Sidtyp Startsida, produkt, kundvagn, köp
conversiontype Konverteringstyp Inloggning, registrering, hitta butik, kontakta oss

Du kan också ta med andra parametrar, som ålder eller kön, med hjälp av "a=" eller "g=", men du får inte lägga till information som kan identifiera besökarna, som namn eller e-postadress. Du får heller inte ta med känsliga uppgifter. Mer information finns i policyn för annonsering baserad på intressen och plats.

Obs! Parametrarnas namn och värden är inte skiftlägeskänsliga. Om en parameter visas fler än en gång i rullgardinsmenyn behöver du bara välja en av dem. Till exempel fungerar förnamn och Förnamn på samma sätt, så du behöver bara skapa en parameter med en stavning.