Over validaties en meldingen in de Google-tag

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Nadat u de Google-tag aan uw website of app heeft toegevoegd, kunt u met de validatiefunctie van de tag zien of deze correct is geïmplementeerd.
U vindt het volgende in de validatiefunctie van de Google-tag:

• Tagstatus
  • Informatie waarmee u problemen kunt identificeren, problemen kunt oplossen en uw tagconfiguratie kunt optimaliseren
  • Rapporten met tagvalidaties die u naar uzelf of anderen kunt e-mailen
  • Tagcode en instructies die u naar uzelf of anderen kunt e-mailen

In dit artikel leest u meer over de voordelen van tagvalidatie, hoe u de tag kunt vinden en kunt nagaan of deze werkt, hoe Google-tags en lijsten werken, en een aantal veelgestelde vragen.

Voordelen van tagvalidatie

De validatie van de Google-tag biedt informatie over hoe uw tag werkt en de tagvalidatie biedt statistieken met betrekking tot uw Google-tag. Als er problemen zijn met uw tag, worden er via de tagvalidatie enkele algemene oplossingen gegeven die u mogelijk kunt gebruiken.

U kunt antwoorden vinden op de volgende vragen:

• Is uw tag actief?
  • Zijn de aangepaste parameters van uw Google-tag op de juiste manier geïmplementeerd?
  • Is de ID-parameter geactiveerd? Zo ja, hoe vaak worden de ID's doorgegeven als gevolg van paginabezoeken die overeenkomen met uw feed-ID's?

Instructies om de tag te vinden en te checken of deze werkt

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Uw gegevensbronnen. Hier ziet u de Google Ads-tag.
  5. Klik onderaan de kaart Google Ads-tag op Details. U ziet de volgende gedeelten:
    • Hits voor gegevensbron: Geeft het aantal hits weer dat uw gegevensbron heeft gekregen. U kunt deze gegevens van de afgelopen 7 dagen (per uur) of 30 dagen (dagelijks) bekijken.
    • Actieve parameters: De parameters zijn opgenomen in uw tag en kunnen worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen aan uw websitebezoekers.
    • Tag instellen: Biedt u installatie-instructies en de tagcode. U kunt de Google Ads-tag op 3 manieren installeren:
      • De tag zelf installeren: Voeg de tag toe aan uw websitecode.
      • De tag e-mailen: Stuur de tag en installatie-instructies voor de tag naar uw webmaster.
      • Google Tag Manager gebruiken: U kunt uw websitetags toevoegen, updaten en beheren met Google Tag Manager.

Tips

• Tijdens de implementatie van de tag moet u uw tag valideren met Tag Assistant (alleen beschikbaar in het Engels). Deze tool spoort de meeste syntaxisfouten op. Naar Tag Assistant
  • We raden u aan de Google-tag uit de nieuwe Google Ads-ervaring te gebruiken. Deze is eenvoudiger in te stellen. De tag uit de oude Google Ads-ervaring werkt echter nog steeds voor op regels gebaseerde lijsten (zoals tags met de variabele conversion_label, die niet meer voorkomt in nieuwere versies van de tag). U vindt de nieuwere tag in uw Gedeelde bibliotheek.

Problemen met Google-tags en lijsten oplossen

Er kunnen problemen zijn, bijvoorbeeld dat uw automatisch gemaakte dynamische remarketinglijst niet wordt ingevuld, of dat de validatiefunctie van de Google-tag aangeeft dat uw tag niet kan worden waargenomen. In dit gedeelte bespreken we hoe u deze problemen kunt oplossen.

De doelgroepbron voor de Google Ads-tag checken

Als Google geen gegevens van de tag krijgt, wordt er 24 uur nadat de doelgroepbron voor de Google Ads-tag is gemaakt een foutmelding getoond.

U kunt fouten op de volgende manieren opsporen:

• Tag Assistant gebruiken
  • De diagrammen gebruiken om ingevulde gegevens te bekijken

Wacht 24 uur vanaf het moment dat u de tag op de site heeft geplaatst om te kijken of de tag werkt. Check na 24 uur of uw doelgroepbron wordt ingevuld. In de tussentijd kunt u de Tag Assistant gebruiken om uw implementatie te checken.

Als u na 48 uur nog steeds tagvalidatiemeldingen ziet, leest u het stuk hieronder om alle problemen te begrijpen en op te lossen.

Opmerking: Houd er rekening mee dat aangepaste parameters hoofdlettergevoelig zijn. Als u bijvoorbeeld op 'ID' zoekt, wordt de parameter id niet gevonden.

Inzicht krijgen in de berichten in uw bron voor Google Ads-tags

1. Is uw Google-tag actief?

Als de tag actief is: De doelgroepbron wordt binnen 24 tot 48 uur gevuld in het diagram op de pagina met uw doelgroepbron. Als de doelgroepbron binnen 48 uur wordt gevuld, is uw tag actief. Als deze na 48 uur nog niet is gevuld, kan er een fout zijn opgetreden.

Als de tag niet actief is, worden er geen statistieken weergeven, maar wel het volgende bericht: 'We hebben geen tag gedetecteerd op uw website of in uw app.' In het gedeelte 'Aanbevolen acties' vindt u een link naar een artikel met instructies om de Google-tag te implementeren.

2. Zijn de aangepaste parameters in uw dynamische remarketingtag op de juiste manier ingesteld?

Als er geen aangepaste parameters zijn gevonden, ziet u het volgende bericht: 'We hebben geen aangepaste parameters gevonden', samen met de aanbeveling om de implementatiehandleiding voor tags te bekijken. Aangepaste parameters zijn optioneel voor niet-dynamische remarketing.

Als in maar een paar URL's van uw site aangepaste parameters zijn gevonden, ziet u het volgende bericht: 'We hebben de tag met aangepaste parameters op maar heel weinig pagina's aangetroffen'. In het bericht ziet u een aanbeveling om te bevestigen dat de dynamische remarketingtag op uw hele site is geïmplementeerd en de belangrijkste 10 URL's met ontbrekende aangepaste parameters te bekijken. U kunt ook een rapport downloaden met de 500 belangrijkste URL's met ontbrekende aangepaste parameters.

Als er problemen met uw aangepaste parameters zijn vastgesteld, ziet u het volgende bericht: 'Er zijn problemen met enkele van uw aangepaste parameters', samen met de aanbeveling de implementatiehandleiding voor tags te bekijken. U kunt het bericht uitvouwen en bekijken welke aangepaste parameters zijn geactiveerd en hoe vaak deze worden geactiveerd, en welke aangepaste parameters niet zijn geactiveerd.

3. Is de ID-parameter in uw dynamische remarketingtag op de juiste manier ingesteld?

Als er geen aangepaste ID-parameter is gedetecteerd in de dynamische remarketingtag op uw site, ziet u het volgende bericht: 'We konden de aangepaste ID niet vinden', samen met de aanbeveling de implementatiehandleiding voor tags te bekijken. U heeft de aangepaste ID-parameter nodig om dynamische remarketing aan te zetten.

U kunt ook de 10 belangrijkste URL's zonder de parameter bekijken en de 500 belangrijkste URL's downloaden waarin de parameter ontbreekt.

Als de parameter op maar een paar URL's van uw site is gevonden, ziet u het volgende bericht: 'We hebben op maar heel weinig pagina's de aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_id' gevonden', samen met de aanbeveling om de parameter toe te voegen aan alle webpagina's van uw site die productinformatie bevatten. Hier vindt u een link naar de implementatiehandleiding voor tags en een lijst met de 10 belangrijkste URL's zonder de parameter. U heeft ook de mogelijkheid om de 500 belangrijkste URL's te downloaden waarin de parameter ontbreekt.

Als de ID-parameter op de site is aangetroffen, maar geen van de waarden overeenkomt met de feed, ziet u het volgende bericht: 'Aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_id' en waarden voor de feed komen niet overeen', samen met de aanbeveling om te kijken of de ID overeenkomt met de product- of service-ID's van uw feed ('ids') of met de productgroep-ID ('item_group_id').

U kunt ook de Tag Assistant-extensie downloaden voor uw Chrome-browser om u te helpen bij de validatie van de overeenkomst tussen de parameter en de gekoppelde feed. U ziet de 10 belangrijkste producten die niet overeenkomen met de gekoppelde feed, en u kunt de 500 belangrijkste producten downloaden die niet overeenkomen met de feed.

Als er maar een paar paginabezoeken zijn met ID's die overeenkomen met de product-ID's (of item_group_id) in de gekoppelde feed, ziet u het volgende bericht: 'Slechts x van de y paginabezoeken die een ID hebben doorgegeven (ofwel z%), komen overeen met ID's in uw feed'. Daarbij worden mogelijke redenen vermeld voor de lage overeenkomst.

U krijgt ook een aanbeveling om de overeenkomende product-ID's te valideren met de Tag Assistant-extensie voor uw Chrome-browser. In de aanbeveling wordt u ook aangeraden de implementatiehandleiding voor tags te bekijken. Hierin wordt een voorbeeld gegeven van 10 producten uit uw feed, samen met correcte product- of service-ID's die op uw site zouden moeten overeenkomen. U kunt ook de 10 belangrijkste URL's zonder de parameter bekijken en de 500 belangrijkste URL's downloaden waarin de parameter ontbreekt.

Als er onvoldoende paginabezoeken zijn met ID's die overeenkomen met de product-ID's (of item_group_id) in de gekoppelde feed, maar er maar een paar van deze overeenkomsten kunnen worden weergegeven in dynamische advertenties, ziet u het volgende bericht: 'Slechts x van y paginabezoeken die een ID hebben doorgegeven (oftewel z%), komen overeen met goedgekeurde ID's in uw feed'. Daarbij wordt kort uitgelegd dat sommige producten in de feed mogelijk worden uitgefilterd omdat ze zijn verwijderd, niet-beschikbare afbeeldingen bevatten of vanwege de gevoelige aard van de producten.

Opmerking: U ziet dit bericht als u net uw campagne heeft aangezet (met advertentiegroepen en dynamische advertenties) en uw feed nog niet is beoordeeld. De beoordeling van uw feed kan maximaal 3 dagen duren.

Als de ID op de pagina is gevonden, op de juiste manier is geactiveerd en overeenkomt met het merendeel van de producten in de gekoppelde feed, ziet u het volgende bericht: 'De aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_id' is actief.' Er worden geen aanbevelingen weergegeven en u ziet de 10 belangrijkste waarden die via de aangepaste parameter zijn verstuurd.

4. Is de pagetype-parameter in uw dynamische remarketingtag op de juiste manier ingesteld?

Als er geen pagetype-parameter in de dynamische remarketingtag is gevonden, ziet u het volgende bericht: 'We konden de aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_pagetype' niet vinden', samen met de aanbevolen actie om de implementatiehandleiding voor tags te bekijken voor de juiste instelling. U ziet ook de 10 belangrijkste URL's zonder de pagetype-parameter en u kunt de 500 belangrijkste URL's downloaden waarin de parameter ontbreekt.

Als de pagetype-parameter op maar een paar URL's van uw site is gevonden, ziet u het volgende bericht: 'We hebben op maar heel weinig pagina's de aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_pagetype' gevonden', samen met de aanbeveling om de pagetype-parameter toe te voegen aan alle webpagina's van uw site die product- of service-informatie bevatten. De implementatiehandleiding voor tags wordt weergegeven. U ziet ook de 10 belangrijkste URL's zonder de parameter en de optie om de 500 belangrijkste URL's te downloaden waarin de parameter ontbreekt.

Als minstens één van de verwachte pagetype-parameterwaarden niet kan worden gevonden in de tag (bijvoorbeeld homepage, product, winkelwagen, aankoop), ziet u het volgende bericht: 'Sommige waarden voor de aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_pagetype' ontbreken', samen met de aanbeveling om de implementatiehandleiding voor tags te bekijken en deze 4 pagetype-waarden aan de site toe te voegen, afhankelijk van de content van de pagina.

Er worden details weergegeven over het aantal paginabezoeken per paginatype, de waarden die zijn doorgegeven, en een link om de Tag Assistant-extensie voor Chrome te downloaden, zodat u kunt zien welke waarden uw tag verstuurt.

Als de pagetype-parameter op de pagina is gevonden, op de gehele site is geactiveerd en de juiste waarden doorgeeft, ziet u het volgende bericht: 'Aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_pagetype' is actief.' Er worden geen aanbevelingen weergegeven en u ziet de 10 belangrijkste waarden die zijn verstuurd via de aangepaste pagetype-parameter.

5. Is de totalvalue-parameter in uw dynamische remarketingtag op de juiste manier ingesteld?

Als de totalvalue-parameter niet is gevonden op alle pagina's van de website waarop de pagetype-parameter 'cart' (winkelwagentje) en 'purchase' (aankoop) doorstuurt, ziet u het volgende bericht: 'Sommige pagina's met winkelwagentje bevatten geen aangepaste parameter (uw bedrijfstype)_totalvalue', samen met de aanbeveling om te controleren of de tag correct is geïmplementeerd. De 10 belangrijkste URL's voor het paginatype 'winkelwagen' waarin de parameter ontbreekt, worden ook weergegeven. U kunt ook de 500 belangrijkste winkelwagen-URL's downloaden waarin de parameter ontbreekt.

Als minstens één totalvalue-parameter een niet-numerieke waarde doorgeeft, ziet u het volgende bericht: 'Sommige waarden voor de aangepaste parameter '(uw bedrijfstype)_totalvalue' zijn ongeldig'. Daarbij wordt de aanbeveling vermeld om ervoor te zorgen dat de totalvalue-parameter alleen numerieke waarden verstuurt.

U vindt de volgende informatie:

• Gegevens over de 10 belangrijkste winkelwagen-URL's met een ongeldige totalvalue.
  • Een optie om een rapport met de 500 belangrijkste URL's met een ongeldige totalvalue te downloaden.
  • Een link om de Tag Assistant-extensie voor Chrome te downloaden. Tag Assistant helpt u bij het identificeren van de fout.

Als totalvalue op alle winkelwagen- en aankooppagina's is gevonden en numerieke waarden verstuurt, ziet u het volgende bericht: '(uw bedrijfstype)_totalvalue is actief.' Er worden geen aanbevelingen weergegeven en u ziet de 10 belangrijkste winkelwagenwaarden. U heeft ook de mogelijkheid om de 500 belangrijkste winkelwagenwaarden te downloaden.