Tietoja maksullisten ja orgaanisten hakutulosten mittaamisesta

Google Adsin raportointityökalujen avulla voit selvittää, kuinka usein mainoksesi ovat näkyneet potentiaalisille asiakkaille ja mitkä avainsanat ovat käynnistäneet nämä impressiot. Google Ads ‑tilin maksullisten ja orgaanisten raportista (joka on yksi ennalta määritetyistä raporteista) näet myös, kuinka usein verkkosivusi ovat näkyneet Googlen orgaanisissa hakutuloksissa ja mitkä hakutermit ovat saaneet ne näkymään hakutulossivulla.

Näiden tietojen avulla saat paremman käsityksen siitä, kuinka maksullisten tekstimainosten ja orgaanisten hakutulosten yhdistelmä auttaa sinua tavoittamaan verkossa hakuja tekeviä ihmisiä. Orgaanisista tuloksista voit löytää uusia, mahdollisesti arvokkaita avainsanoja, ja katselukertoja ja klikkauksia tutkimalla saat kattavan kuvan yrityksesi verkkonäkyvyydestä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tietoja maksullisen ja maksuttoman haun raportti sisältää ja miksi näillä tiedoilla on merkitystä.

Search Consolen linkittäminen maksullisten ja orgaanisten raportin käyttämiseksi

Jos haluat käyttää maksullisten ja orgaanisten raporttia, verkkosivustollasi on oltava Search Console ‑tili, joka on linkitetty Google Ads ‑tiliisi. Search Console on maksuton Google-työkalu, josta saat dataa ja vinkkejä hakuliikenteesi tulkitsemiseen ja tehostamiseen. Lue lisää Search Consolen ja Google Adsin linkittämisestä.

Maksullisten ja orgaanisten raportin käyttäminen

Kun olet linkittänyt Google Ads- ja Search Console ‑tilisi, näet orgaaniset hakutulokset Google Adsin Hakukampanjoidesi tekstimainoksia koskevien tulostilastojen vieressä. Huomioithan, että maksullisten ja orgaanisten raportti sisältää vain tekstimainosten tulosdatan. Mukana ei siis ole Shopping-mainosten eikä "lataa klikkaamalla" ‑mainosten tilastoja.

Alla on esitelty kolme yksinkertaista ja tehokasta tapaa, joilla voit hyödyntää tätä raporttia.

Uusien avainsanojen etsiminen

Raportin avulla voit löytää uusia potentiaalisia avainsanoja lisättäväksi Google Ads ‑tileillesi etsimällä kyselyjä, joilla sivustosi näkyy orgaanisessa haussa mutta joiden yhteydessä ei näy tekstimainoksia.

• Jos haluat nähdä lausekkeet, joihin liittyy vain vähän maksullisia impressioita, lisää suodatin "mainoksen impressiot = 0" tai "mainoksen impressiot < X". Jos sinulla on useita tilejä, kaikki orgaanisen haun data tuodaan jokaiselle tilille.

• Jos lataat maksullisten ja maksuttomien raportin hallinnoijan tilillä (koskee Google Ads ‑tilejä, joilla on samat kieliasetukset ja maantieteelliset asetukset), voit etsiä toistuvat orgaaniset lausekkeet sekä lausekkeet, jotka eivät ole tuottaneet maksullisia Tekstimainosten impressioita millään tilillä.
  • Voit myös lisätä suodattimen löytääksesi lausekkeet, jotka sisältävät jonkin tietyn tekstin, kuten brändisi nimen tai tärkeimmän tuotteesi tai palvelusi.

Näkyvyyden optimointi arvokkaiden kyselyjen yhteydessä

Raportin avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä tekstimainosten maksullisissa hakutuloksissa ja seurata arvokkaiden kyselyjen esiintymistä maksuttomissa hakutuloksissa.

• Voit tunnistaa liiketoimintaasi liittyviä kyselyjä, jotka saavat aikaan vain vähän orgaanista liikennettä, ja kohdistaa mainokset niihin saadaksesi lisää näkyvyyttä maksullisissa hakutuloksissa.
  • Harkitse mainostekstisi räätälöimistä ja mainoselementtien käyttämistä, jotta viestisi on entistä hyödyllisempi ja näkyvämpi ja erottuu orgaanisesta listauksestasi.

Muutosten kokonaisvaltainen mittaaminen

Kun teet parannuksia verkkosivustolle tai muutoksia hintatarjouksiin, budjettiin tai avainsanoihin, voit tutkia, miten ne vaikuttavat tekstimainoksiin, orgaanisiin tuloksiin ja kokonaisliikenteeseen. Voit myös selvittää, lisääkö vai vähentääkö avainsanahintatarjousten muuttaminen niihin liittyvillä kyselyillä saatujen klikkausten kokonaismäärää sekä miten hintatarjoukset lisäävät kustannustehokkaasti tärkeimpien kyselyjen tuottamaa liikennettä.

Pidä mielessä seuraavat asiat:

• Maksulliseen hakuun tehdyillä investoinneilla ei ole vaikutusta maksuttoman haun tuloksiin. Google erottaa selkeästi toisistaan hakuliiketoiminnan ja mainosliiketoiminnan.
  • Google Ads ‑kampanjoiden mainoskohdistusasetukset eivät vaikuta orgaanisiin tuloksiin. Toisin sanoen mainoksiasi rajoittavat kielet ja sijainnit, joihin olet kohdistanut mainokset Google Ads ‑tililläsi. Nämä rajoitukset eivät koske orgaanisia hakutuloksia. Tästä syystä on mahdollista, että saat enemmän orgaanisia kuin maksullisia impressioita, vaikka kampanjoidesi impressio-osuus olisi 100 %. Jos esimerkiksi tietyn avainsanan sisältävä kampanjasi on kohdistettu vain Yhdysvaltoihin, Kanadassa tapahtuva orgaaninen impressio näkyy silti maksullisten ja orgaanisten raportissa kyseisen avainsanan kohdalla.
  • Orgaaninen data näkyy raportissa vain siitä päivästä lähtien, jolloin aloitit datan tuomisen Search Console ‑tililtä. Et siis näe orgaanista dataa linkin luomista edeltäneeltä ajalta.
  • Orgaaninen data perustuu kaikkiin verkkotunnuksiin, jotka olet linkittänyt tiliisi. Orgaanista liikennettä ei voi suodattaa vain joidenkin linkitettyjen verkkotunnusten mukaan.

Esimerkki

Katilla on verkkosivusto, jolla myydään matkaoppaita eri puolilla maailmaa sijaitseviin kohteisiin. Maksullisten ja orgaanisten raporttia katsellessaan hän huomaa, että sivusto näkyy toisinaan orgaanisissa hakutuloksissa haulla "Belize lomat". Hän huomaa myös, että orgaanisten klikkausten ja kyselyjen suhde on suhteellisen korkea. Tämä tarkoittaa, että monet Belizen-lomia etsivät klikkaavat hänen sivustonsa linkkiä hakutuloksista. Kati näkee tämän hienona tilaisuutena saada sivustolle entistä enemmän hänen myymistään tuotteista kiinnostuneita ihmisiä, joten hän päättää lisätä Google Ads ‑kampanjoihinsa Belizeen liittyviä avainsanoja.

Maksullisten ja orgaanisten raportin tulkitseminen

Maksullisten ja orgaanisten raportti on yksi Google Adsin ennalta määritetyistä raporteista. Pääset raporttiin näin: Klikkaa vasemmalta sivupalkista Kampanjat ja avaa Vinkit ja raportit ‑välilehti. Klikkaa Raporttityökalu ja avaa kampanjoiden Perus‐välilehti. Raportti päivittyy kerran päivässä.

Tästä näet maksullisten ja orgaanisten raportin sisältämät sarakkeet ja kunkin mittarin määritelmän:

Mainokset
Mainoksen klikkaukset Ilmaisee, kuinka monta kertaa joku on klikannut tekstimainostasi, kun se on näkynyt tietyn kyselyn yhteydessä.
Mainoksen näyttökerrat Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa tekstimainoksesi on näytetty hakutulossivulla.
Mainoksen klikkausprosentti Ilmaisee, kuinka usein käyttäjä on klikannut näkemäänsä tekstimainosta. Klikkausprosentti kertoo, millaisia tuloksia avainsanasi ja mainoksesi tuottavat.
Mainoksen keskim. CPC Keskimääräinen summa, jonka maksat yhdestä tekstimainoksesi klikkauksesta. Luku saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla summa klikkausten määrällä.
Orgaaniset
Orgaaniset klikkaukset Sivuston tietojen klikkausten määrä tietyssä maksuttoman haun kyselyssä.
Orgaaniset kyselyt Verkkohaku. Tämä sarake ilmaisee sivustosi sivuja palauttaneiden hakujen kokonaismäärän tiettynä ajanjaksona.
Orgaaniset klikkaukset / kysely Orgaanisen haun listauksista saamiesi klikkausten määrä jaettuna sivustosi sivuja palauttaneiden hakujen kokonaismäärällä.
Orgaaniset listaukset / kysely Sivusto näkyy hakutuloksissa, kun jokin sivustosi sivu palautetaan hakutuloksissa. Tässä sarakkeessa näkyy, kuinka monta kertaa keskimäärin sivuston sivu on näytetty kyselyn hakutuloksena.
Mainokset ja maksuttomat yhteensä
Mainosten ja orgaanisten tulosten klikkaukset Tässä sarakkeessa näkyy, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat klikanneet jompaakumpaa seuraavista:
  • tekstimainostasi
  • orgaanisen haun listaustasi.
Mainokset ja maksuttomat kyselyt Kysely tarkoittaa verkkohakua. Sarakkeessa näkyy sellaisten hakujen kokonaismäärä, jotka palauttivat verkkosivujasi orgaanisissa hakutuloksissa tai käynnistivät jonkin tekstimainoksesi.
Mainosten ja orgaanisten tulosten klikkaukset / kysely Tässä näkyy tekstimainostesi ja orgaanisten listaustesi klikkausten määrä jaettuna niiden kyselyjen kokonaismäärällä, jotka ovat saaneet aikaan jommankumman seuraavista:
  • tuoneet hakutuloksissa näkyviin linkin verkkosivullesi
  • käynnistäneet tekstimainoksesi.

Raportissa ei näy oletuksena Avainsana-, Mainosryhmä- ja Kampanja-saraketta, mutta voit lisätä ne klikkaamalla Sarakkeet Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta > Muokkaa sarakkeita > Mainoksen tilastot ja valitsemalla saraketyypin.