Produktlänkning: Länka YouTube-kanaler och Google Ads-konton

När du länkar en YouTube-kanal till ett Google Ads-konto visar det länkade Google Ads-kontot annonser baserat på interaktioner med kanalens videor. Det länkade Google Ads-kontot kan ges åtkomstbehörighet till organiska visningsmätvärden för videoannonser. Det kan också visa annonser för personer som besöker och interagerar med din kanal samt visa information om hur människor interagerar med din kanal efter att ha sett dina annonser.

I den här artikeln beskriver vi hur du länkar YouTube-kanaler och Google Ads-konton.

Obs! YouTube lanserade nyligen en funktion som gör att en kanal kan styra om ett Google Ads-konto ska kunna använda videorna på kanalen som annonser. För kanaler där den här kontrollen är aktiverad kan endast länkade Google Ads-konton visa annonser med videor från den länkade kanalen.

Så fungerar det

När du länkar en YouTube-kanal till ett Google Ads-konto kan YouTube-kanalens ägare välja att göra följande funktioner tillgängliga i det länkade Google Ads-kontot:

• Antal visningar: Se mätvärden om organiska (inte betalda) visningar av dina videor.
  • Datasegment: Skapa datasegment (kallades tidigare remarketinglistor) utifrån tittarnas tidigare interaktioner i länkade kanaler.
  • Engagemang: Se mätvärden om intjänade åtgärder från videoannonser från länkade kanaler och använd engagemang (till exempel prenumerationer) i kanalen som konverteringsåtgärder i Google Ads.

Du kan länka upp till 10 000 YouTube-kanaler till ett enda Google Ads-konto och länka upp till 300 Google Ads-konton till en enda YouTube-kanal.

Tänk på följande:

• Ägaren av YouTube-kanalen får inte kontroll över det länkade Google Ads-kontot. Annonsören kan inte lägga till, radera eller modifiera videor från den länkade YouTube-kanalen. Nu kan du begränsa innehållet på din YouTube-kanal så att det endast används i länkade Google Ads-konton. Läs mer om den här funktionen i avsnittet nedan.
  • Om ditt Google Ads-konto övervakas av ett förvaltarkonto medför länkningen av din YouTube-kanal att Google Ads-förvaltarkontot får åtkomst till mätvärden om YouTube-kanalen. Om du har aktiverat delning av datasegment i ditt Google Ads-konto kan ett förvaltarkonto dela datasegment med andra hanterade konton.
  • Om anpassade annonser inaktiveras på en YouTube-kanal är rapporter om intjänade åtgärder och datasegment inte tillgängliga för videor som finns på YouTube-kanalen.

Tillåt endast länkade Google Ads-konton att använda videor som annonser

Den här inställningen är tillgänglig för kanaler i YouTubes partnerprogram. Med denna funktion kan du förhindra att olänkade Google Ads-konton använder kanalvideor som annonser och begränsa deras användning till länkade Google Ads-konton. För att visa annonser med innehållet i din kanal måste du kontrollera att kanalen är länkad till det Google Ads-konto som ska visa annonser med videor från kanalen.

Du hittar den här funktionen i Studio under Inställningar > Kanal > Avancerade inställningar.

• Varning! Alla annonser med kanalvideor som visas av Ads-konton som inte är länkade till kanalen slutar visas.

Anvisningar

Länka eller ta bort länken till Google Ads-konton på YouTube (rekommenderad metod)

Länka ett Google Ads-konto till en YouTube-kanal

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan på Kanal.
  3. Klicka på fliken Avancerade inställningar.
  4. Klicka på Länka konto.
  5. Ange ett namn på länken och ett kund-id för Google Ads och välj vilka behörigheter du vill bevilja.
  6. Klicka på Klart.
  7. Klicka på Spara.
  8. När Google Ads-kontots ägare har godkänt din begäran länkas din YouTube-kanal till Google Ads-kontot.

Ta bort länken till ett Google Ads-konto från en YouTube-kanal

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan på Kanal.
  3. Klicka på fliken Avancerade inställningar.
  4. Klicka på Ta bort länk vid kontot som du vill ta bort länken från.
  5. Klicka på Ta bort länk i fönstret.
  6. Klicka på Spara.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Länka eller ta bort länken till YouTube-kanaler i Google Ads

För att du ska kunna länka en YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto måste ditt Google Ads-konto ha administratörsåtkomst. Om Google Ads-kontot inte har administratörsåtkomst kan du inte länka YouTube-kanalen. Du kan kontrollera din åtkomstnivå och se vem som har administratörsåtkomst till ditt konto på sidan Kontoåtkomst i Google Ads. Läs mer om åtkomstnivåer i ditt Google Ads-konto.

Länka en YouTube-kanal till ett Google Ads-konto

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på YouTube under Från Google och klicka på Detaljer.
  4. Så här lägger du till en kanal:
    • Första kanalen: Klicka på Lägg till kanal.
    • Ytterligare kanaler: Klicka på plusknappen .
  5. Sök efter en kanal i dialogrutan Länka en YouTube-kanal eller ange dess webbadress och klicka på Nästa.
    Om du äger YouTube-kanalen och använder samma e-postadressuppgifter som för Google Ads-kontot loggar du in på YouTube-kanalen på en separat flik för att identifiera dig som ägare.
  6. Gör något av följande:
    1. Om du identifieras som kanalägare baserat på den e-postadress som används blir du ombedd att lägga till ett länknamn och bestämma vilken data från YouTube-kanalen som kan delas med Google Ads-kontot.
      1. Klicka på Nästa för att fortsätta till sammanfattningsskärmen.
      2. Klicka på Länka för att länka YouTube-kanalen till Google Ads-kontot. Länken skapas automatiskt.
      3. En bekräftelseskärm visas. Klicka på Klar för att stänga dialogrutan och återgå till översiktssidan.
    2. Om du inte äger YouTube-kanalen blir du ombedd att ange kanalägarens e-postadress:
      1. Ange kanalägarens e-postadress.
      2. Klicka på Nästa för att granska sammanfattningen av länkbegäran.
      3. Skicka länkbegäran genom att klicka på Länka. När YouTube-kanalens ägare har godkänt din begäran länkas kanalen till ditt Google Ads-konto.

Ta bort länken till en YouTube-kanal från ett Google Ads-konto

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på YouTube och klicka på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kanalen under Länkade och klicka på Ta bort länk i kolumnen Åtgärder.

Avbryta en länkbegäran som du har skickat

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på YouTube och klicka på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kanalen under kolumnen Åtgärder under Skickat och klicka på Avbryt begäran.

Godkänna en länkbegäran som du har tagit emot

1. Klicka på ikonen Administratör i ditt Google Ads-konto Admin Icon.
  2. Klicka på Länkade konton.
  3. Leta reda på YouTube och klicka på Hantera och länka.
  4. Leta reda på kanalen under kolumnen Åtgärder under Mottaget och klicka på Visa begäran.
  5. Godkänn länkningen genom att klicka på Godkänn.
    1. Avvisa länkningen genom att klicka på Avvisa.

Relaterade länkar

Länkar relaterade till YouTube- och videoannonser

Om produktlänkning

Google-produkter

Google Partners