Tietoja MCC-tilin alaisesta konversioseurannasta

Jos sinulla on useita Google Ads ‑tilejä, voit seurata niiden kaikkien (jopa satojen) tilien konversioita käyttämällä yhtä konversiokoodinpätkää eli tagia. Tämä onnistuu MCC-tilin alaisen konversioseurannan avulla.

Jotta voit käyttää tätä ominaisuutta, sinulla on oltava tai sinun on luotava Google Adsin hallinnoijan tili (MCC), jolla voit luoda konversiotapahtumia kaikkien tilien käyttöön.

Edut

MCC-tilin alaisesta konversioseurannasta on hyötyä henkilöille ja yrityksille, jotka hoitavat useita Google Ads ‑tilejä. Siihen liittyy muun muassa seuraavat edut:
  • Vähemmän koodinpätkiä ja raportteja: Luo yksi konversioseurannan tagi ja käytä sitä useilla tileillä.
  • Yksinkertaisemmat ja tehokkaammat raportit: Tilien väliset attribuutioraportit yhdistävät kaikkien tätä ominaisuutta käyttävien tilien datan. Näet myös, miten käyttäjät toimivat kaikkien tiliesi avainsanojen kanssa, ennen kuin he konvertoituvat. Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, kannattaa käyttää attribuutioraportteja hallinnoijan tilillä.
  • Virheellisten laskutoimitusten minimointi: Kun sivustolle sijoitetaan vähemmän tageja, on epätodennäköisempää, että sama konversio tulee lasketuksi useita kertoja.
  • Sivuston nopeuttaminen: Kun verkkosivustolla on vähemmän tageja, se myös sisältää vähemmän HTML-koodia. Tämä nopeuttaa latausaikoja asiakkaillesi.

Esimerkki

Oletetaan, että omistat hotelliyrityksen. Ohjaat käyttäjiä sivustosi varaussivulle useiden Google Ads ‑tilien avulla, joista jokaisella on oma konversioseurannan taginsa.

Kirjaudut hallinnoijan tilille, luot MCC-tilin alaisen konversiotapahtuman hotellivarausten seurantaa varten ja lisäät tagin varaussivulle. Tämän jälkeen saman tagin avulla seurataan kaikkien niiden Google Ads ‑tilien konversioita, jotka on lisätty hallinnoijan tilillesi ja joilla käytetään MCC-tilin alaisia konversioita.

Näin se toimii

MCC-tilin alaisen konversioseurannan määrittämisessä on neljä vaihetta:

Luo MCC-tilin alainen konversiotapahtuma hallinnoijan tilisi avulla samalla tavalla kuin luot minkä tahansa muun konversiotapahtuman.
Lisää tarvittaessa uusi konversioseurannan tagi verkkosivustojesi konversiosivuille. (Jätä vanha tagi toistaiseksi sivustoillesi, jotta et menetä konversioita.)
Valitse tilit, joilla haluat käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa.
Poista vanhat konversioseurannan tagit sivustoltasi, kun valitsemasi konversioikkuna on kulunut.

Jos asiakastileilläsi on jo konversioita, voit lopettaa kyseisten tilikohtaisten konversiotapahtumien käyttämisen ja käyttää niiden sijaan MCC-tilin alaisia konversiotapahtumia. Nämä kaksi tapaa eroavat toisistaan seuraavasti:

MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat Tilikohtaiset konversiotapahtumat
Hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus) asiakas Luodaan ja hallitaan henkilötilillä (ei hallinnoijan tilillä).
Seurataan useilla tileillä. Seurataan vain yhdellä tilillä.
Voidaan käyttää hallinnoijan tilille kuuluvilla aiemmin luoduilla tileillä sekä uusilla luotavilla tileillä. Käytetään vain tilillä, jolla se luodaan.

Vaikutus tileihin

Google Ads ‑tilillä voidaan käyttää joko tilikohtaisia tai MCC-tilin alaisia konversioita. Molempia ei voi käyttää.

Jos siis hoidat asiakastilin konversiotapahtumia hallinnoijan tililläsi, asiakastilillä ei voida enää käyttää omia konversiotapahtumia (konversiotilastot eivät kuitenkaan häviä, ja tilikohtaiset konversiotapahtumat voidaan ottaa uudelleen käyttöön, jos MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat poistetaan myöhemmin käytöstä).

Tilien organisointi

Jos käytät useita hallinnoijan tilejä, harkitse erityisen tarkkaan, mitä hallinnoijan tiliä käytät yrityksesi konversioiden hallintaan. Voit esimerkiksi harkita seuraavanlaisia rakenteita.

• Jos käytät eri toimistoja haku- ja Display-mainontaan: MCC-tilin alainen konversioseuranta kannattaa määrittää kaikkia tilejä hallinnoivalla hallinnoijan tilillä, jota molemmat toimistot voivat käyttää.
  • Jos sinulla on useita tuoteryhmiä, jotka johtavat samaan konversioon: Konversioseuranta kannattaa määrittää hallinnoijan tilillä, joka hallinnoi kaikkien tuoteryhmien tilejä.
  • Jos sinulla on useita eri konversioihin johtavia tuoteryhmiä: Mieti, haluatko määrittää konversioseurannan erikseen kullekin tuoteryhmälle vai haluatko määrittää yhden hallinnoijan päätilin, joka hallinnoi kaikkia tuoteryhmiä.

Muistettavaa

• Asiakastilit voivat nähdä MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat mutta eivät voi tehdä niihin muutoksia. Vain hallinnoijan tilit voivat tehdä muutoksia näihin konversiotapahtumiin.
  • CPA-tavoitteessa käytetään kampanjakohtaisia konversiotapahtumia siitä huolimatta, ovatko konversiotapahtumat MCC-tilin alaisia vai tilikohtaisia.
  • Jos käytät MCC-tilin alaista konversioseurantaa, sinun on tuotava kaikki Google Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat hallinnoijan tilille, jolla nämä MCC-tilin alaiset konversiotapahtumat on luotu. Toistaiseksi konversioiden laskeminen jatkuu kaikkien aiemmin tuomiesi tavoitteiden tai tapahtumien osalta, mutta tulevaisuudessa hallinnoidun tilin tavoitteita ja tapahtumia ei enää tueta.
  • Kaikkien tilikohtaisten konversioiden aiempi data on aina käytettävissä Google Adsissa sen jälkeen, kun MCC-tilin alaiset konversiot on otettu käyttöön.
  • Jos haluat jakaa kaikkien asiakastiliesi konversiotapahtumat, ota jakaminen käyttöön hallinnoijan tililläsi. Konversiotapahtumia ei voi jakaa asiakastilien välillä.
  • MCC-tilien Google Ads ‑tagit ovat etusijalla tilitason tageihin nähden. Huomaa, että tämä ei koske Google Analyticsia.