Om annonsauktionen för Display-nätverket

Annonser i Display-nätverket deltar i ett antal annonsauktioner. Innan Google Ads deltar i dessa auktioner använder vi en intern annonsauktion för att avgöra vilka annonser som ska skickas in, i vilken ordning och hur mycket de ska kosta. Dina och andra annonsörers annonser rangordnas baserat på annonsrankningen, som i sin tur baseras på kampanjmål, budget kvalitetsresultat. Det innebär att dina annonser kan rankas högre om din annonsgrupps kvalitetsresultat är tillräckligt mycket högre än kvalitetsresultatet för annonsgruppen under din. Dina och andra annonsörers annonser rangordnas baserat på det värde som du skulle kunna få av att vinna auktionen.

Hur debiteras du?

Du debiteras upp till det värde som levererats i enlighet med dina kampanjinställningar. Om du till exempel väljer att betala för konverteringar för din displayannonskampanj debiteras du enbart för de konverteringar du fått.

Varför använder vi en auktion?

Auktioner är ett sätt att välja vilka annonser som ska visas i Display-nätverket. Eftersom en annonsauktion rangordnar annonser baserat på bud, kampanjmål och kvalitetsresultat, är det fördelaktigt för både annonsörer, utgivare och användare. Annonsmöjligheter tilldelas de annonsörer som värderar dem högst, på annonsplatser som med störst sannolikhet ger resultat. Annonser visas för de användare som annonserna är mest relevanta för.