Om datasegment för sökannonser

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Anpassa din sökkampanj för personer som har besökt din webbplats tidigare och skräddarsy dina bud och annonser för dem när de söker på Google och sökpartners webbplatser.

Så fungerar det

Du kan skapa målgruppssegment som du kan inrikta dina sökannonser på och som innehåller personer som har lämnat din webbplats utan att köpa något. Med hjälp av sökannonserna kan du nå dessa potentiella kunder när de fortsätter leta efter det de söker på Google Sök. Ange bud, skapa annonser och välj sökord med utgångspunkt från att dessa potentiella kunder redan har besökt din webbplats.

Det finns två grundläggande strategier att följa när du använder datasegment med sökannonser:

• Du kan optimera bud för dina befintliga sökord för dina webbplatsbesökare och appanvändare. Du kan till exempel höja budet med 25 % för personer som har besökt din webbplats under de senaste 30 dagarna. Eller så kan du visa en särskild annons för besökare som lade varor i kundvagnen men inte slutförde köpet.
  • Du kan lägga bud på sökord som du vanligen inte bjuder på för personer som nyligen har besökt din webbplats eller som har konverterat på webbplatsen vid ett tidigare tillfälle. Detta kan bidra till ökad försäljning. Du kan till exempel lägga bud på mer generella sökord enbart för personer som redan har köpt något på din webbplats.

Kom ihåg! Medlemskapets längd för dessa listor är begränsad till 540 dagar. Läs mer om datasegment.

Skapa segment

Innan du kan börja använda datasegment för sökannonser ska du skapa ett datasegment med webbplatsbesökare och lägga till ett kodavsnitt, en så kallad tagg, som du får från Google Ads på din webbplats. Du kan lägga till den nya taggen på alla sidor på webbplatsen. Koden talar om för Google Ads att alla som besöker webbplatsen ska läggas till i segmentet. När personer till exempel besöker din startsida läggs de cookies som är kopplade till deras webbläsare till i segmentet.

När du har placerat taggen på din webbplats kan du lägga till segmentet med webbplatsbesökare och appanvändare i din befintliga kampanjer och annonsgrupper och höja eller sänka dina bud för dessa potentiella kunder.

Du kan också skapa ett anpassat kombinationssegment för att inrikta dig på besökare som har tittat på särskilda sidor på din webbplats.

Kom ihåg! Segment med webbplatsbesökare och appanvändare för sökannonser måste innehålla minst 1 000 cookies innan de kan användas för att skräddarsy dina sökannonser. Detta bidrar till att skydda integriteten hos personerna i segmentet.

Läs mer om hur du ställer in datasegment för din sökannonskampanj

Exempel

Personer som letar efter löparskor besöker en sportbutiks webbplats för att ta reda på vilka modeller som finns och navigerar till avsnittet med skor på webbplatsen. Dessa besökare kan läggas till på listan ”Skor”. Sedan kan du lägga högre bud på dessa besökare nästa gång de söker efter löparskor på Google.

Så använde en annonsör segment med webbplatsbesökare och appanvändare för sökannonser

Onlinedäckförsäljaren Tirendo ökade sin konverteringsfrekvens med hela 161 % när de inriktade sig på målgruppssegment med tidigare webbplatsbesökare och appanvändare för sökannonser. Detta resulterade i en total försäljningsökning på 22 %. Läs fallstudien (endast på engelska).