Ändringar av målgruppsinriktning: Stöd för liknande målgrupper (kallas även liknande segment) försvinner från Google Ads

Som vi meddelade den 1 november 2022 flyttas Liknande målgrupper över till mer hållbara lösningar och tas bort från Google Ads.

Vad händer i augusti 2023?

• Liknande segment tas gradvis bort från alla annonsgrupper och kampanjer i Google Ads, vilket bör vara klart i slutet av månaden.
  • Du behåller din åtkomst till äldre rapporter om liknande målgruppssegment från tidigare kampanjer.

Tänk på följande:

• För display- och videoåtgärdskampanjer som fortfarande använder liknande målgruppssegment efter den 1 augusti 2023 aktiveras optimerad inriktning automatiskt.
  • På samma sätt aktiveras målgruppsutökning för videokampanjer med målet Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  • Om du valde bort detta före den 1 augusti 2023 pausas annonsgrupper och kampanjer som är inriktade på liknande segment. Se till att återuppta dem och lägg till relevanta inriktningskriterier.

Övriga anmärkningar:

• Motsvarande målgruppssegment från första part läggs till som signal för optimerad inriktning och som inriktningskriterium för målgruppsutökning.
  • Om du har valt att automatiskt tillämpa rekommendationen Använd optimerad inriktning fortsätter den att fungera som förväntat. Du kan fortsätta hantera automatisk tillämpning på sidan Rekommendationer.

Efter den 1 augusti tas liknande segment bort från alla annonsgrupper och kampanjer i Google Ads. Du har fortfarande tillgång till tidigare rapporter för Liknande segment från tidigare kampanjer.

I stället för liknande segment har olika kampanjtyper lösningar som hjälper dig att dra fördel av förstapartsdata, nå rätt målgrupp och förbättra kampanjresultat så att du kan optimera direkt för dina verksamhetsmål.

Om du har använt liknande segment i display- eller videoåtgärdskampanjer men ännu inte har aktiverat optimerad inriktning bör du aktivera optimerad inriktning för att nå fler relevanta och utökade målgrupper och optimera för dina konverteringsmål. Läs mer om hur du använder optimerad inriktning.

Om du har använt liknande segment i videokampanjer för medvetenhet och räckvidd eller videokampanjer för övervägande bör du inkludera dina segment med förstapartsdata i annonsgrupperna och aktivera målgruppsutökning. På så sätt kan du nå användare som liknar dem som finns i din förstapartsdata. Läs mer om hur du använder målgruppsutökning.

Om du har använt liknande segment i sök- eller Shopping-kampanjer och inte använder Smart Bidding bör du använda Smart Bidding i dina kampanjer. Om du redan använder Smart Bidding eller kör Performance Max-kampanjer behöver du inte göra något, eftersom Performance Max-kampanjer använder signaler från din förstapartsdata.

Anmärkning om Display & Video 360:
Om du har använt liknande segment på YouTube-videoåtgärdsrader i Display & Video 360 och ännu inte har aktiverat optimerad inriktning bör du aktivera optimerad inriktning. För andra typer av YouTube-videorader kan du använda målgruppsutökning när det blir tillgängligt under första halvan av 2023.

Varför införs den här ändringen?

När vanliga metoder för onlinemarknadsföring blir mer begränsade måste ditt företag få nya, mer hållbara strategier för att utöka verksamheten. Det bästa sättet att ligga steget före dessa förändringar är att använda Googles AI, som hjälper dig att nå relevanta målgrupper och mäta resultat på integritetsfokuserade sätt. Därför uppgraderar vi liknande målgrupper till kraftfullare AI-baserade lösningar som optimerad inriktning, målgruppsutökning och Smart Bidding, som kan hjälpa dig att dra fördel av din förstapartsdata och optimera för dina marknadsföringsmål.

Vad ändras med början under 2023?

• Ändringar som görs den 1 augusti 2023:
    • Du kan inte använda liknande segment för inriktning eller rapportering.
    • Liknande segment tas bort från alla annonsgrupper och kampanjer.
    • Liknande segment visas inte i Google Ads, inklusive i Målgruppshantering.
    • Liknande segment tas inte med i insikter eller rapporter i Google Ads. Rapporter om tidigare resultat är fortfarande tillgängliga.
    • Konverteringsvärderegler med liknande segment slutar fungera och konverteringsvärdet justeras inte längre baserat på liknande segment.

Hur kan du förbereda dig inför de här ändringarna?

För sökkampanjer och vanliga Shopping-kampanjer

Mål Aktuell taktik Rekommenderad lösning
Förbättra resultatet

Observation eller inriktning på liknande segment med Smart Bidding

+

Rapportering om liknande segment

Åtgärd: ingen åtgärd krävs.

1. Alla kundmatchningssegment, inklusive segment utan inriktning, tas med som signal i Smart Bidding-modeller (om du inte har valt bort detta på kontonivå).
  2. Inriktning: Liknande segment är inte tillgängliga för inriktning.
  3. Rapportering: Insikter om målgrupp från första part på sidan Insikter ger dig en bild av hur förstapartssegment bidrar med värde, antingen genom konverteringar eller genom att ge signaler för budgivning. Dessa insikter blir tillgängliga för alla i slutet av mars 2023.
Värdera användare olika

Manuell budgivning på liknande segment

eller konverteringsvärderegel för liknande segment

Använd Smart Bidding för att automatiskt värdera användare baserat på konverteringar eller konverteringsvärde.

Konverteringsvärderegler: Liknande segment är inte tillgängliga för värderegler.

Förvärv av nya kunder

Inriktning på liknande segment med köpare

målet Förvärv av nya kunder

För display- och videoåtgärdskampanjer

Mål Aktuell taktik Rekommenderad lösning
Förbättra ditt resultat och nå nya användare Inriktning på liknande segment med eller utan optimerad inriktning aktiverat, samtidigt som du använder Googles segment för målgrupper med köpavsikt, segment inom intressegrupp och anpassade segment

Åtgärd: Inkludera dina förstapartssegment.

Aktivera optimerad inriktning om du inte redan har gjort det.

Inkludera förstapartsdata (till exempel kundmatchningssegment) i målgrupper som ska användas som underlag för optimerad inriktning, vilket bidrar till förbättrat resultat. Fortsätt tillämpa rekommenderade metoder för att skapa anpassade segment och använda Googles segment med köpavsikt och segment inom intressegrupp.

Värdera användare olika Inriktning på liknande segment i olika annonsgrupper och kampanjer

Åtgärd: Använd optimerad inriktning i kombination med dina förstapartslistor som underlag för målgrupper.

För video för medvetenhet och räckvidd eller video för övervägande på YouTube

Annonsörens mål Aktuell taktik Rekommenderad lösning

Inriktning på en specifik persona för medvetenhet eller övervägande

Inriktning på liknande segment

Åtgärd: Använd målgruppsutökning.

Använd förstapartsdata i annonsgrupper och aktivera målgruppsutökning för att utöka räckvidden till liknande användare baserat på försapartsdata.

Vanliga frågor

Utöka alla

1. Vad är optimerad inriktning och hur använder vi det i stället för liknande segment?

Beroende på målet med kampanjen kan du använda optimerad inriktning för att nå nya och relevanta målgrupper som sannolikt leder till konverteringar. Optimerad inriktning tar steget bortom manuellt valda målgruppssegment i kampanjen för att hitta segment som du kan ha missat och förbättra kampanjens resultat. I stället för att inrikta dig på ett liknande segment kan du aktivera optimerad inriktning i annonsgruppen och inkludera dina segment med förstapartsdata som målgruppsunderlag. Om du vill utesluta användare i dina förstapartssegment kan du göra detta med uteslutningar av målgrupper.

2. Vad händer med tidigare data från mina liknande segment? Kan jag använda den i fortsättningen?

Du har fortfarande åtkomst till tidigare resultatdata för liknande segment som har lagts till i dina kampanjer och annonsgrupper.

3. Kommer jag att få negativa resultatförändringar eller förlora intäkter?

Dessa uppdateringar bör inte leda till förlorade intäkter. Alternativa lösningar som beskrivs ovan bör ge motsvarande eller bättre resultat för dina kampanjmål.

4. Hur kan jag förbereda mig inför ändringen?

I tabellen ovan visas en lista över specifika mål och relaterade åtgärder som du kan vidta. Fortsätt använda Kundmatchning för att nå och engagera dina kunder på nytt i Google Ads.