Definisjon av klikkfrekvens (CTR)

Klikkfrekvensen er et forholdstall som viser hvor ofte de som ser annonsen din, ender opp med å klikke på den. Klikkfrekvensen (CTR) er en god indikator på hvor godt søkeordene og annonsene dine fungerer.

• CTR er antallet klikk annonsen din får, delt på antallet ganger annonsen blir vist: klikk / visninger = CTR. Hvis du for eksempel har fått 5 klikk og 1000 visninger, får du en CTR-verdi på 0,5 %.
  • I kontoen din er CTR-verdien for de enkelte annonsene og søkeordene dine oppført.
  • En høy CTR er en god indikasjon på at brukerne synes annonsene er nyttige og relevante. Klikkfrekvensen påvirker også den forventede klikkfrekvensen for søkeordet ditt (en komponent i kvalitetspoengene), som kan påvirke kostnadene dine og plasseringen av annonsen din. Vær oppmerksom på at en god CTR står i forhold til det du annonserer for, og i hvilke nettverk du annonserer.
  • Du kan bruke klikkfrekvensen for å måle hvilke annonser og søkeord som gir gode resultater, og hvilke som bør forbedres. Jo tettere søkeordene og annonsene er knyttet til hverandre og til bedriften din, desto mer sannsynlig er det at en bruker klikker på annonsen etter å ha søkt med søkeordsetningen din.