Klikkausprosentin määritelmä

Klikkausprosentti on suhde, joka osoittaa, miten usein mainoksesi näkevät ihmiset klikkaavat sitä. Klikkausprosentin avulla voidaan selvittää, miten tehokkaita avainsanasi ja mainoksesi ovat.

• Klikkausprosentti lasketaan jakamalla mainoksesi saamien klikkausten määrä mainoksesi näyttökertojen määrällä: klikkaukset : impressiot = klikkausprosentti. Jos mainos saa esimerkiksi viisi klikkausta ja 1 000 impressiota, klikkausprosentti on 0,5 %.
  • Kullakin mainoksella ja avainsanalla on oma klikkausprosentti, joka näkyy tililläsi olevassa luettelossa.
  • Korkea klikkausprosentti on hyvä merkki siitä, että käyttäjät pitävät mainoksiasi hyödyllisinä ja osuvina. Klikkausprosentti vaikuttaa myös avainsanan odotettuun klikkausprosenttiin (joka on laatupisteiden osa), joka voi vaikuttaa kustannuksiin ja mainoksen sijaintiin. Huomaa, että hyvään klikkausprosenttiin vaikuttaa se, mitä ja missä verkostoissa mainostat.
  • Klikkausprosentin avulla voit selvittää, mitkä mainokset ja avainsanat menestyvät ja mitä niistä on paranneltava. Mitä kiinteämpi yhteys avainsanoilla ja mainoksilla on toisiinsa ja yritykseesi, sitä todennäköisemmin käyttäjä klikkaa mainostasi tehtyään haun avainsanailmauksellasi.