Het juiste campagnetype kiezen

Als u aan de slag wilt met Google Ads, heeft u allereerst een doel en een campagne nodig.

U kiest een campagnetype op basis van uw marketingdoelen, uw merkstrategie en hoeveel tijd u aan online adverteren kunt besteden.

Met behulp van dit artikel kunt u het campagnetype kiezen dat aan uw advertentiebehoeften voldoet.

Afspeelknop

Deze video is ingezonden door een externe Google Ads-videobijdrager. Google beveelt geen producten of services aan die in deze video kunnen worden gepromoot. Klik hier voor meer informatie over het programma!

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Performance Max-campagnes: toegang tot alle kanalen via één campagne met AI-optimalisatie van Google

Performance Max is een op doelen gebaseerd campagnetype waarmee u via op prestatiegebaseerd adverteren met 1 campagne toegang heeft tot uw hele Google Ads-voorraad. Met Performance Max kunt u prestaties verbeteren op basis van uw opgegeven conversiedoelen, zodat u meer conversies en waarde behaalt door de prestaties in realtime en voor verschillende kanalen te optimaliseren met behulp van Slim bieden.

Waarom kiezen voor Performance Max-campagnes?

• Makkelijk in te stellen, met AI-optimalisatie: Performance Max-campagnes zijn makkelijk te lanceren en als uw campagne live is, wordt die geoptimaliseerd door AI van Google, zodat de prestaties zo goed mogelijk zijn. U kunt uw resultaten aansturen door componenten voor advertentiemateriaal van hoge kwaliteit te gebruiken en uw expertise te delen over de doelgroepen die het waarschijnlijkst converteren.
  • Meer conversies en waarde: AI van Google optimaliseert uw budget en biedingen voor verschillende kanalen om in realtime nieuwe conversiemogelijkheden te benutten.
  • Nieuwe klanten vinden: U kunt nieuwe doelgroepsegmenten bereiken aan de hand van realtime inzicht in de intentie, het gedrag en de context van gebruikers, zodat ze op de juiste momenten relevante advertenties krijgen.
  • Betere inzichten: Performance Max-campagnes maken nu deel uit van de pagina Inzichten, waar u kunt ontdekken hoe AI op het moment werkt en hoe u uw campagnes kunt verbeteren. In het rapport Combinaties staat hoe uw best presterende componenten worden samengevoegd tot advertentiemateriaal.
Tip: Performance Max is beschikbaar als campagnetype als uw advertentiedoel Verkoop, Leads, Websiteverkeer of Lokale winkelbezoeken en promoties is.

PERFORMANCE MAX-CAMPAGNE MAKEN

Campagnes in het zoeknetwerk: tekstadvertenties in de zoekresultaten

Campagnes in het zoeknetwerk zijn tekstadvertenties in zoekresultaten waarmee u mensen kunt bereiken terwijl ze op Google zoeken naar de producten en services die u aanbiedt.

Dit campagnetype is zeer geschikt om meer verkopen, leads of websiteverkeer te genereren, omdat u advertenties kunt laten zien aan mensen die actief zoeken naar uw producten en services.

Waarom campagnes in het zoeknetwerk kiezen

Verkoop en leads:

• Genereer meer online verkopen en aanmeldingen.
  • Als u een langere verkoopcyclus heeft, kunt u zich het best richten op leads.

Makkelijk in te stellen:

• Schrijf tekstadvertenties en kies uw zoekwoorden.
  • Sla speciale bestanden of componenten over.
  • U kunt ook slimme campagnes proberen, waarmee online adverteren nog makkelijker wordt.
  • Zeer specifieke targeting: Bereik mensen die actief zoeken naar wat u aanbiedt.

CAMPAGNE IN HET ZOEKNETWERK MAKEN

Display-campagnes: beeldadvertenties op websites

Met display-campagnes kunt u uw marketingdoelen behalen door een relevante doelgroep te bereiken met visueel aantrekkelijke advertenties die mensen te zien krijgen wanneer ze browsen door miljoenen websites, apps en property's van Google (zoals YouTube). Dit campagnetype biedt u de mogelijkheid om uw bereik te vergroten en ervoor te zorgen dat u top of mind blijft bij uw doelgroep, ook buiten Google Zoeken.

U kunt ook een display-campagne maken die gebruikmaakt van uw gegevenssegmenten om advertenties te tonen aan mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt.

Waarom display-campagnes kiezen

• Verkopen en leads: Gebruik visueel aantrekkelijke call-to-actions om meer verkopen en aanmeldingen te krijgen.
  • Merkbekendheid en overweging: Maak effectieve advertenties om uw merkbekendheid te vergroten of potentiële klanten te stimuleren uw product te overwegen.
  • Bereik: Target gebruikers buiten de zoekresultaten terwijl ze browsen op websites en in apps.
  • Uw gegevenssegmenten: Bereik gebruikers die uw advertenties al eerder hebben gezien of uw site al eens hebben bezocht.

Typen display-campagnes

Tip: Met een bewerkingstool voor afbeeldingen kunt u makkelijker vierkante en liggende versies van uw display-advertentie maken met de juiste afmetingen en bestandsgrootte.

DISPLAY-CAMPAGNE MAKEN

Videocampagnes: videoadvertenties op YouTube

Met videocampagnes kunt u videoadvertenties weergeven op YouTube en andere websites.

U kunt bepaalde typen videocampagnes gebruiken om uw algemene merkbekendheid te vergroten. Andere campagnetypen zijn bedoeld om meer conversies te genereren of mensen over te halen op uw website te winkelen.

Waarom videocampagnes kiezen

• Merkbekendheid en overweging: Gebruik videoadvertenties om uw merkbekendheid te vergroten of om ervoor te zorgen dat potentiële klanten uw product overwegen.
  • Verkopen en leads: Gebruik het campagnesubtype 'Conversies genereren' om actiegerichte videoadvertenties in te stellen.
  • Uw bereik vergroten: Target gebruikers buiten de zoekresultaten terwijl ze browsen op YouTube.
  • Uw gegevenssegmenten: Bereik gebruikers die uw advertenties al eerder hebben gezien of uw site al eens hebben bezocht.

Typen videocampagnes

U kunt kiezen uit 6 typen videocampagnes:

• Conversies stimuleren: stimuleer verkopen en leads met op actie gerichte advertenties en targeting (ook bekend als video-actiecampagnes).
  • Aangepaste videocampagne: pas uw instellingen aan met verschillende advertentietypen.
  • Videobereikcampagnes: Krijg een optimaal bereik voor uw budget door meer unieke gebruikers te bereiken (via bumperadvertenties, in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen of een optionele mix van de 2 indelingen) of door gebruikers te bereiken met uw hele boodschap (via in-stream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen).
  • Out-stream: toon videoadvertenties die alleen voor mobiele apparaten zijn bedoeld op websites en in apps buiten YouTube, die worden afgespeeld binnen de content van een pagina of app.
  • Weergaven krijgen: laat mensen uw product overwegen via in-stream of in-feed videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen.
  • Advertentiereeks: vertel een verhaal met een reeks videoadvertenties in een bepaalde volgorde.

Binnenkort is Aangepaste videocampagne niet meer beschikbaar. Het campagnesubtype wordt opgesplitst in 'Weergaven krijgen' en 'Efficiënt bereik'.

'Weergaven krijgen' wordt aanbevolen voor videoadverteerders die meer betrokkenheid bij hun campagnes willen. Met een biedstrategie op basis van maximale kosten per weergave (maximum CPV) kunt u het bedrag instellen dat u wilt besteden wanneer iemand een van uw videoadvertenties bekijkt.

'Efficiënt bereik' wordt aanbevolen voor videoadverteerders die zo veel mogelijk mensen willen bereiken. Met een biedstrategie op basis van doelkosten per duizend vertoningen (doel-CPM) stelt u het bedrag in dat u wilt besteden voor elke 1000 keer dat uw videoadvertenties worden getoond.

Tip: Maak een videoadvertentie en uploadt deze naar YouTube voordat u een videocampagne maakt.

VIDEOCAMPAGNE MAKEN

App-campagnes: uw app promoten via een groot aantal kanalen

Met app-campagnes kunt u nieuwe gebruikers voor uw app werven en meer verkopen in de app genereren.

Voor dit campagnetype wordt informatie uit uw app gebruikt om advertenties automatisch te optimaliseren voor Google Zoeken, Google Play, YouTube, Discover en meer dan 3 miljoen sites en apps.

Waarom app-campagnes kiezen

• App-promotie: Realiseer meer installaties, engagements en aanmeldingen voor uw app op mobiele apparaten.
  • Marketing via meerdere kanalen: u heeft maar één campagne nodig om uw app te promoten op Google Zoeken, in het Display Netwerk, op Google Play en op YouTube.
  • Makkelijk in te stellen en te beheren: app-campagnes maken gebruik van AI van Google voor targeting, biedingen en advertenties maken, zodat de prestaties optimaal zijn.

Typen app-campagnes

Als uw account daarvoor geschikt is, zijn er mogelijk 3 subtypen voor app-campagnes:

APP-CAMPAGNE MAKEN

Lokale campagnes: locaties promoten via een groot aantal kanalen

Lokale campagnes worden sinds augustus 2022 automatisch geüpgraded naar Performance Max. Alle nieuwe campagnes die worden geoptimaliseerd voor winkeldoelen, moeten als Performance Max worden gemaakt. Nu de upgrade bijna is afgerond, kunt u geen nieuwe lokale campagnes meer maken. In het Helpcentrum vindt u meer informatie over hoe u Performance Max-campagnes voor winkeldoelen maakt.

Met lokale campagnes trekt u meer mensen naar uw fysieke winkels en locaties.

Uw advertenties worden geoptimaliseerd door AI van Google voor weergave op Zoeken, Display, Google Maps en YouTube.

Waarom lokale campagnes kiezen

• Fysieke winkelverkopen: Gebruik online advertenties om uw voorraad te promoten en kopers naar uw fysieke winkels te trekken.
  • Promoot aanbiedingen en evenementen: Maak reclame voor evenementen in de winkel en lokale promoties.
  • Gedetailleerde locatiegegevens: Zorg ervoor dat mensen het adres en de openingstijden van uw bedrijf makkelijker kunnen vinden.
  • Marketing via meerdere kanalen: u heeft maar één campagne nodig om uw advertenties te tonen in het zoeknetwerk, in het Display Netwerk, op Google Maps en op YouTube.

Tip: Voor toegang tot lokale campagnes moet u actieve locatiecomponenten of locatiecomponenten voor partners in uw account hebben of een bedrijfsprofiel hebben gekoppeld aan Google Ads.

LOKALE CAMPAGNE MAKEN

Slimme campagnes: campagnes instellen en automatiseren met AI van Google

Met slimme campagnes kunt u uw campagnes en advertenties het makkelijkst laten lopen.

Geef uw bedrijfsinformatie op en maak een paar advertenties. AI van Google bepaalt daarna de beste targeting, zodat u uw tijd en geld optimaal kunt inzetten.

Waarom slimme campagnes kiezen

• Verkopen en leads: vergroot het aantal verkopen en aanmeldingen voor uw producten en services.
  • Makkelijk in te stellen: geef uw bedrijfsinformatie op, maak een paar advertenties en laat AI van Google uw campagne instellen.
  • Geavanceerde optimalisatie: Google optimaliseert uw advertenties en targeting voor u.

Tip: Als u onlangs een nieuw Google Ads-account heeft gemaakt, gebruikt u waarschijnlijk de slimme modus van Google Ads en zijn al uw campagnes standaard slimme campagnes.

SLIMME CAMPAGNE MAKEN

Shopping-campagnes of Performance Max met Merchant Center-feed: productvermeldingen op Google

Shopping-campagnes zijn productvermeldingen die ideaal zijn als u een verkoper bent en uw productvoorraad wilt verkopen. Shopping-advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten en op het tabblad Google Shopping.

Winkeleigenaren kunnen ook advertenties met informatie over de winkelvoorraad gebruiken om producten te promoten die beschikbaar zijn op hun fysieke locaties.

Waarom Shopping-campagnes kiezen

• Retailmarketing: Gebruik visueel aantrekkelijke productvermeldingen om uw producten te promoten.
  • Verkopen en leads: Overtuig mensen om aankopen te doen in uw online winkel of zich aan te melden.
  • Stimuleer bezoeken aan een winkel in de buurt: Promoot uw lokale winkelvoorraad bij klanten in de buurt.

Tip: Als u een Shopping-campagne wilt maken, heeft u een Merchant Center-account nodig waarin u uw productvoorraad kunt uploaden.

SHOPPING-CAMPAGNE MAKEN