Sobre la privadesa i els anuncis personalitzats (coneguts anteriorment com a "anuncis basats en interessos")

Un dels principis bàsics de la publicitat personalitzada dins el sector de la publicitat en línia és transmetre als usuaris com s'utilitzen les seves activitats de navegació en línia per millorar la rellevància dels anuncis que veuen al web, i oferir-los alternatives significatives sobre com es fa servir aquesta informació. Google posa a disposició dels usuaris diferents maneres de controlar la informació que es recopila mitjançant la publicitat personalitzada (coneguda anteriorment com a "publicitat basada en interessos").

A Google ens esforcem al màxim per oferir als usuaris una manera senzilla d'accedir a la informació que es recopila mitjançant la publicitat personalitzada i un control d'aquesta informació. A continuació, s'indica el que Google ofereix:

• Visibilitat i control: mitjançant l'eina Configuració d'anuncis, els usuaris que hagin iniciat la sessió podran veure, afegir i treure els temes que s'utilitzin per mostrar-los anuncis personalitzats a la Xarxa de Display de Google. En mostrar anuncis personalitzats als usuaris, no associarem cap identificador de galetes ni cap tecnologia similar a categories sensibles, com ara les basades en qüestions de raça, religió, orientació sexual o salut.  Consulteu la nostra Política sobre la publicitat personalitzada.
  • Opcions de desactivació: amb l'eina Configuració d'anuncis, els usuaris poden desactivar els anuncis personalitzats, inclòs el remàrqueting. No obstant això, segurament veuran publicitat menys rellevant a la Xarxa de Display de Google.
  • Més informació dins els anuncis: els usuaris poden obtenir més informació si fan clic als enllaços "Anuncis Google", "Ad Choices" o altres enllaços similars que es mostren en anuncis de llocs de la Xarxa de Display de Google.

A mesura que el sector continua evolucionant, diversos grups, incloses l'Oficina de publicitat d'Internet (IAB, Internet Advertising Bureau), la Iniciativa de publicitat de la xarxa (NAI, Network Advertising Initiative) i l'Oficina de publicitat d'Internet del Regne Unit (IAB-UK, Internet Advertising Bureau United Kingdom), han desenvolupat directrius per als anunciants, per als editors, per a les xarxes de publicitat i per a altres grups relacionats amb la publicitat en línia.

Passos següents