Crear un lloc web eficaç per a mòbils

En els dispositius mòbils de gamma alta, com els telèfons iPhone o Android, es poden veure els anuncis estàndard i els llocs web estàndard. Tanmateix, que els clients potencials puguin veure el vostre lloc web per a ordinadors en un telèfon mòbil no vol dir que estigui adaptat per a mòbils.

Per arribar al màxim nombre de clients que utilitzen dispositius mòbils, és útil crear un lloc web per a mòbils adaptat a les pantalles petites perquè els usuaris puguin comprar o dur a terme altres accions fàcilment al vostre lloc.

Optimització de llocs web per a mòbils

En dissenyar el lloc, procureu oferir una navegació senzilla i destacar les opcions de la vostra empresa en funció de la ubicació. Google Ads també utilitza la velocitat de càrrega de la pàgina per avaluar-ne la utilitat per als vostres clients.

Per saber quins són la velocitat i el grau d'adaptació per a mòbils del vostre lloc, i per obtenir informació sobre com millorar-lo, proveu el lloc.

Pràctiques recomanades per dissenyar un lloc per a mòbils

A l'hora de crear un lloc web per a mòbils, és important tenir presents algunes estratègies per aprofitar al màxim la mida de les pantalles d'aquests dispositius i la manera com s'utilitzen. Aquestes estratègies us poden ajudar a oferir una experiència excel·lent als clients que visiten el vostre lloc per a mòbils, ja que així hi podran assolir els seus objectius, cosa que es traduirà en més volum de negoci.

Vendes en línia
  • Simplifiqueu la navegació al lloc. El menú del lloc ha de ser senzill. Procureu que es mostri tot el contingut sense haver d'ampliar la pantalla per llegir-lo.
  • Faciliteu l'accés a la informació. Ajudeu els usuaris a explorar el contingut abans de formalitzar la compra incloent imatges de producte desplegables.
  • Ajudeu els usuaris a formalitzar la compra. Destaqueu les indicacions o els botons del tipus "Compreu ara" i, si podeu, utilitzeu la informació existent del compte perquè els clients hagin d'introduir el mínim de dades possible.
  • Permeteu que els usuaris puguin recuperar la seva sessió a l'ordinador. Faciliteu que els usuaris puguin tornar al seu carretó electrònic per finalitzar la compra des d'un ordinador.
Trucades telefòniques
  • Utilitzeu enllaços o botons de clic de trucada. Procureu que els usuaris no hagin de memoritzar el vostre número de telèfon ni hagin d'ampliar la pantalla per llegir-lo.
  • Concentreu les opcions del menú. Assegureu-vos que quedi clar que la millor manera de contactar amb la vostra empresa és trucant-hi. Mostreu un número de telèfon en què els clients puguin fer clic o un botó corresponent en totes les pàgines del lloc.
  • Eviteu les distraccions. Limiteu les promocions i qualsevol altre tipus d'indicacions als laterals de la pàgina per tal que els usuaris se centrin a fer la trucada.
Formularis o contactes
  • Simplifiqueu els formularis. Assegureu-vos que els usuaris puguin accedir als vostres formularis fàcilment, que només hagin d'introduir les dades imprescindibles i que ho puguin fer amb els polzes.
  • Minimitzeu els desplaçaments i les ampliacions. El vostre formulari només ha d'ocupar l'espai visible de la pantalla d'un dispositiu mòbil. Quan els usuaris s'han de desplaçar per la pàgina o l'han d'ampliar, solen cometre més errors en introduir la informació.
  • Trieu els camps de dades adequats. Assegureu-vos que els usuaris puguin accedir fàcilment a la informació que sol·liciteu al formulari i que a més sigui fàcil de validar. Utilitzeu la validació per mostrar missatges d'error que indiquen que la informació que s'ha introduït als camps és incompleta.
Visites a la botiga
  • Fomenteu les visites. Deixeu clar que és millor que els usuaris visitin la vostra botiga física. Mostreu en totes les pàgines del lloc un mapa, un botó d'ubicació geogràfica o una icona que enllaci directament amb l'adreça de la vostra botiga física i amb l'horari comercial.
  • Minimitzeu el contingut. Simplifiqueu la navegació pel contingut del lloc a fi de proporcionar la informació imprescindible per persuadir els usuaris de visitar la vostra botiga.
  • Eviteu les distraccions. Les promocions us poden ajudar a convèncer els usuaris perquè visitin la vostra botiga, però no han d'entorpir la navegació.
Informació i notorietat
  • Simplifiqueu la navegació. Incloeu un menú senzill i text d'una mida més gran per ajudar els usuaris a navegar pel contingut del lloc web abans de formalitzar la compra. Com que la pantalla d'un dispositiu mòbil és més petita, cal que concentreu les opcions de menú perquè els usuaris puguin trobar-les fàcilment.
  • Manteniu la coherència en tots els dispositius. Com més triga un client a formalitzar una compra, més probabilitats hi ha que faci cerques en diversos dispositius abans de finalitzar la transacció. Deseu el que havien seleccionat per ajudar-los a reprendre l'operació en el pas en què l'han deixat.
  • Proporcioneu un enllaç a la pàgina principal. Si un usuari no aconsegueix trobar el que cercava, assegureu-vos que pugui tornar a la pàgina principal per tornar a començar des de zero.

Llocs web que no estan optimitzats per a mòbils

Independentment de si teniu un lloc web per a mòbils, Google Ads permet mostrar els anuncis de text als clients que fan servir la Cerca de Google en un dispositiu mòbil de gamma alta, com ara un telèfon iPhone o Android. Aquests telèfons intel·ligents tenen un navegador d'Internet complet (com el d'un ordinador), de manera que un client que faci clic en un anunci de text a la pàgina de resultats de cerca podrà visitar el vostre lloc web estàndard.

Recordatori

Assegureu-vos que la vostra pàgina de destinació no inclogui contingut Flash. Actualment, el contingut Flash no és compatible amb els dispositius iPhone i iPad, i és molt poc compatible amb Android i amb altres telèfons de gamma alta. Si el nostre sistema detecta que la vostra pàgina de destinació té molt de contingut Flash, impedirem automàticament que els vostres anuncis es mostrin als dispositius mòbils de gamma alta.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Assolir els objectius de màrqueting amb Google Ads

Google Ads us pot ajudar a aprofitar al màxim les vostres iniciatives de màrqueting en línia amb eines creades per ajudar-vos tenir èxit. Obteniu més informació sobre els casos d'èxit a fi de veure què han aconseguit altres usuaris amb l'ajuda de les campanyes adequades per assolir els seus objectius.

Comenceu

o truqueu al 1-855-500-2754 per començar.