Fixa problem med låg trafik till dina dynamiska sökannonser

Om dina dynamiska sökannonskampanjer inte får trafik kan det bero på att det saknas viktig information i inställningarna. Du måste skapa annonstext till den dynamiska sökannonsen och välja dynamiska annonsinriktningar i annonsgruppen innan annonsen kan visas.

I den här artikeln går vi igenom några av de vanligaste anledningarna till att dynamiska sökannonser inte får trafik när de väl har ställts in.

Välj vilken AdWords-upplevelse du använder. Läs mer

Kontrollera att du har angett rätt webbplatsdomän och språk

I dynamiska sökannonskampanjer måste webbplatsens domän (example.com) och språk motsvara de sidor som du vill inrikta dina annonser på. När du först skapar kampanjen (eller när du ändrar inställningarna senare) måste du ange information om webbplatsen och dess språk för att kampanjen ska ställas in rätt. Så här kontrollerar du domäninställningarna:

1. Öppna kampanjen och klicka på fliken Inställningar.
  2. Rulla ned till avsnittet Dynamiska sökannonser längst ned på sidan. Om avsnittet Dynamiska sökannonser inte visas kontrollerar du att kampanjtypen är Alla funktioner eller Dynamiska sökannonser.

Här bör du se webbplatsens domän och språk, om du har angett dem tidigare. Om information om domän eller språk saknas måste du lägga till den genom att klicka på Redigera. Dubbelkolla så att du är säker på att domännamnet är rättstavat.

Följande domäner får inte användas i dynamiska sökannonskampanjer:

• Omdirigerade domäner.
  • Domäner och underdomäner som du själv inte äger eller har tillstånd att använda för det här syftet. Detta innefattar domäner för större webbplatser som står värd för flera oberoende webbplatser. I så fall måste du ange den fullständiga domänen för din specifika webbplats (till exempel webbhotell.se/dinwebbplats).
  • Domäner med för lite innehåll för att annonser ska kunna inriktas på dem:
    • webbplatser som främst består av Flash-innehåll eller bilder
    • webbplatser där användarna måste logga in för att få åtkomst till större delen av webbplatsinnehållet
    • webbplatser där bara några få sidor indexeras av Google. Kontrollera din webbplats indexeringsstatus på Google.
Verifiera annonsformatet

Dynamiska sökannonser skiljer sig från textannonser. Tänk därför på att välja formatet Dynamisk sökannons i stället för Textannons.

Så här kontrollerar du att du har valt rätt annonsformat:

1. Klicka på fliken Annonser i den dynamiska sökannonskampanjen.
  2. Leta efter etiketten {dynamiskt genererad rubrik} i annonsrubriken.
  3. Om {dynamiskt genererad rubrik} inte visas i annonsens rubrik skapar du en ny annons genom att klicka på + Annons och välja Dynamisk sökannons på rullgardinsmenyn. New ad drop-down menu
  4. Skriv text på beskrivningsraderna. Ta med den relevanta spårningsadressen i din spårningsmall om du använder spårningsprogramvara från tredje part.
  5. Klicka på Spara annons.
Granska dina dynamiska annonsinriktningar

I dynamiska sökannonskampanjer används dynamiska annonsinriktningar för att avgöra i vilka avsnitt eller på vilka sidor på din webbplats som dina annonser ska visas för kunderna. När du skapar en dynamisk sökannonskampanj föreslår vi att du börjar med att införa alla rekommenderade kategoriinriktningar. Du hittar mer information om hur du lägger till rekommenderade inriktningar i den här artikeln.

Om du vill ange egna dynamiska annonsinriktningar måste de ha ett format som vårt system kan hantera. Tänk på att inte definiera dina dynamiska annonsinriktningar alltför snävt. Om du till exempel skapar en dynamisk annonsinriktning för en viss sida på din webbplats, som ”Webbadressen innehåller foretag/fordelar.html”, kan systemet bara visa din annons på just den sidan.

Kontrollera dina negativa sökord och uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar

Negativa sökord

Om du har negativa sökord i din dynamiska sökannons annonsgrupper blockeras dina annonser så att de inte visas när en person använder de orden som sökfras. Du kan jämföra dina negativa sökord från fliken Sökord med sidor på din webbplats som du vill inkludera för dina dynamiska sökannonser. Om något matchar kanske du vill ta bort det negativa sökordet.

Uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar

Med uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar förhindras särskilda sidor på din webbplats från att inriktas på dynamiska sökannonser. Om en person använder en sökfras som kan matchas med en sida på din webbplats som ingår i uteslutningen för dynamiska annonsinriktningar, visas annonsen inte för den personen.

Så här kontrollerar du dina uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar och tar bort uteslutningar du inte vill ha:

1. Klicka på fliken Automatiska inriktningar på sidan Alla kampanjer.
  2. Klicka på Visa och välj Dynamiska annonsinriktningar på rullgardinsmenyn. Dynamic ad targets
  3. Rulla ner till slutet av sidan och klicka på Uteslutningar.
  4. Läs igenom listan med uteslutningar för dynamiska annonsinriktningar. Kontrollera om någon av dem blockerar sidor på din webbplats som du inte vill blockera.
  5. Markera rutan vid uteslutningen som blockerar dessa sidor och klicka på Ta bort.

Tips

I kolumnen Webbplatsens täckning kan du se hur stor andel av sidorna som tillhör en uteslutning för dynamiska annonsinriktningar. Där ser du hur stor andel av målsidorna – jämfört med alla indexerade sidor på webbplatsdomänen – som tillhör samma kategori, har vissa ord i sidrubriken, använder samma kodavsnitt för webbadressen, eller där innehållet på själva webbplatsen innehåller gemensamma fraser. Du kan lägga till den här kolumnen på sidan genom att klicka på rullgardinsmenyn Kolumner på fliken Automatiska inriktningar. Välj Ändra kolumner och lägg till Webbplatsens täckning. Observera att det kan ta upp till 72 timmar att exponera webbplatsens täckning för varje automatisk inriktning om du startar en ny dynamisk sökannonskampanj. Om du ser ”--” i stället för ett nummer som täckning innebär det att inga sidor är inriktade över huvud taget, så denna dynamiska annonsinriktning får ingen trafik.

Andra anledningar till att dina dynamiska sökannonser kanske inte visas som förväntat
  • Dina dynamiska sökannonser kan visas i stället för dina sökordsbaserade kampanjer när sökorden i dina sökordsbaserade kampanjer är aktiva, pausade eller borttagna.
  • Dina dynamiska sökannonser visas inte när kundens sökterm exakt matchar ett av dina kvalificerade exakt matchande sökord i samma konto.