Utöka din räckvidd till YouTube-användare

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande målgrupper, anpassade målgrupper, målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp) kallas nu målgruppssegment. Remarketing kallas nu din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper.

Du kan visa anpassade annonser för miljontals tittare på YouTube och våra videopartners webbplatser baserat på tittarnas tidigare interaktioner med dina videor eller din YouTube-kanal. Genom att upprepa ditt budskap för tittare som redan har sett dina videor eller din kanal har du större chans att öka avkastningen på investeringen. Läs mer om dina datasegment.

Fördelar

• Högre avkastning på investeringen: Annonsörer har förbättrat avkastningen på sin investering genom att visa annonser för YouTube-besökare som har visat intresse för deras produkt eller tjänst.
  • Större räckvidd: Via YouTubes enorma nätverk kan du nå potentiella kunder med din videoannons. Läs mer om hur dina datasegment fungerar.
  • Effektiv prissättning: I Google Ads-auktionsmodellen erbjuds konkurrenskraftiga priser som uppfyller ditt avkastningsmål. Med CPV-budgivning betalar du för videovisningar och andra videointeraktioner, t.ex. klick på uppmaningsöverlagringar, kort och kompletterande bannerannonser.
  • Flexibilitet: Visa annonser utifrån interaktioner med dina YouTube-videor, till exempel när tittare gillar, ogillar och delar din video.

Så fungerar det

Du skapar dina datasegment genom att länka din YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto. Efter att du har länkat kontona kan du nå personer som har utfört följande YouTube-relaterade åtgärder:

• tittat på en video på en kanal
  • tittat på vissa specifika videor
  • tittat på en video (som en annons) på en kanal
  • tittat på vissa videor (som annonser)
  • prenumererat på en kanal
  • besökt en kanals startsida
  • gillat en video på en kanal
  • lagt till en video från en kanal i en spellista
Obs! Data om personer som har delat en video från en kanal används inte längre.

Du kan använda dessa listor i dina inriktningsinställningar för nya eller befintliga kampanjer.

Hantera listorna genom att klicka på ikonen Verktyg Tools Icon och sedan på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn. Klicka sedan på Målgruppshantering.

Klicka på plusknappen på sidan Målgruppshantering och välj + YouTube-användare för att lägga till listor. Ange sedan all nödvändig information.

Obs! Du kan inte skapa datasegment från visningar av bumperannonser eller inte överhoppningsbara in stream-annonser.

Liststorlekar

Du kan ange Ursprunglig liststorlek genom att hämta listmedlemmar från de senaste 30 dagarnas aktivitet på din kanal eller genom att börja från början.

Tänk på att Google Ads inte använder dina datasegment för att förse YouTube-kanaler och YouTube-toppannonser med nya medlemmar i annonser på webbplatser som inte tillhör Google. Alla datasegmentsrapporter för YouTube-kanaler och YouTube-toppannonser visas därför som 0 under Storlek: Display på sidan Insikter om målgrupp i Google Ads.

Viktigt! Om du har flera YouTube-kanaler kan du länka fler än en YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto. Du kan skapa flera listor för varje kanal, men du kan däremot inte använda samma lista i flera kanaler.

Rekommenderade metoder

Förbättra din inriktning med hjälp av följande funktioner:

• Olika annonsformat: Använd videoannonser och andra annonsformat (text-, bild- och multimedieannonser) för att inrikta din kampanj på webbplatsbesökare och/eller appanvändare och befintliga kunder. Läs mer om videoannonsformat.
  • Engagera mobilkunder: Använd kvadratiska och vertikala videor för att engagera mobilkunder i YouTube-appen. Läs om hur du använder kvadratiska och vertikala videor för att engagera mobilkunder.
  • Detaljerade rapporter: Optimera din kampanj utifrån resultatmätvärden. Du kan till exempel höja buden för de ämnen och kanaler som ger det bästa annonsresultatet. Få fler tips om hur du optimerar din videokampanj.
  • Enkla att använda: Det är enkelt att skapa, hantera och inrikta dina datasegment. Läs mer om hur dina datasegment fungerar.
  • Anpassade målgruppssegment: Anpassa inriktningen genom att kombinera datasegmenten. Du kan till exempel nå personer som har tittat på din filmtrailer men som ännu inte har tittat på annonsen om dvd-lanseringen. Läs mer om hur du skapar ett anpassat kombinationssegment.