Tavoittavuuden laajentaminen YouTube-käyttäjiin

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Voit kohdistaa personoituja mainoksia miljoonille katsojille YouTubessa ja videokumppaneiden sivustoilla sen perusteella, miten videosi tai YouTube-kanavasi ovat saaneet katsojat aktivoitumaan. Kun välität viestisi uudelleen käyttäjille, jotka ovat jo nähneet videoitasi tai tutustuneet kanavaasi, voit todennäköisemmin parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi. Lue lisää omista datasegmenteistä.

Hyödyt

• Parempi sijoitetun pääoman tuottoprosentti (ROI): Mainostajat ovat onnistuneet parantamaan sijoitetun pääoman tuottoprosenttiaan kohdistamalla mainoksia YouTube-kävijöille, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta niiden tuotetta tai palvelua kohtaan.
  • Laajempi tavoittavuus: YouTuben laajassa verkostossa voit tavoittaa videomainoksellasi potentiaalisia asiakkaita. Lue lisää siitä, miten omat datasegmentit toimivat.
  • Tehokas hinnoittelu: Google Adsin huutokauppamalli tarjoaa kilpailukykyiset hinnat, jotka auttavat sinua saavuttamaan ROI-tavoitteesi. Kun käytät katselukertakohtaisia hintatarjouksia, maksat videoiden katselukerroista ja muista videointeraktioista, kuten toimintakehotuspeittokuvien, korttien ja täydentävien bannerien klikkauksista.
  • Joustavuus: Voit kohdistaa mainoksia YouTube-videoidesi aikaansaaman toiminnan perusteella, kun katsojat esimerkiksi tykkäävät tai eivät tykkää videostasi tai jakavat videosi.

Näin se toimii

Aloita datasegmenttien luominen linkittämällä YouTube-kanavasi Google Ads ‑tiliisi. Kun olet linkittänyt tilit, voit tavoittaa YouTube-toiminnan perusteella ihmisiä, jotka ovat

• katsoneet minkä tahansa kanavalla julkaistun videon
  • katsoneet tiettyjä videoita
  • katsoneet minkä tahansa kanavalla olevan videon (mainoksena)
  • katsoneet tiettyjä videoita (mainoksina)
  • tilanneet kanavan
  • käyneet kanavan etusivulla
  • tykänneet mistä tahansa kanavalla julkaistusta videosta
  • lisänneet jonkin kanavalla olevan videon soittolistalle.
Huom. Kanavalla olevan videon jakaneita ihmisiä koskevaa dataa ei enää käytetä.

Listoja voi käyttää uusien tai aiemmin luotujen kampanjoiden kohdistusasetuksissa.

Pääset ylläpitämään listoja klikkaamalla Työkalut-kuvaketta Tools Icon, avaamalla osiovalikosta Jaettu kirjasto ‑valikon ja valitsemalla Yleisön hallinnointi.

Klikkaa Yleisön hallinnointi ‑sivulta pluspainiketta ja valitse + YouTuben käyttäjät, niin voit lisätä listoja. Lisää sitten kaikki tarvittavat tiedot.

Huom. Omia datasegmenttejä ei voi luoda puskurimainosten tai ei-ohitettavien In-Stream-mainosten katselukerroista.

Listan koko

Voit määrittää ensimmäisen listan koon hakemalla listan jäsenet kanavan 30 viime päivän aktiivisuuden perusteella, tai voit luoda listan alusta alkaen itse.

Muista, että Google Ads ei lisää datasegmenttiesi avulla uusia YouTube-kanavan tai YouTube Mastheadin jäsenyyksiä käytettäviksi Googlen ulkopuolisten sivustojen mainoksissa. Tämän seurauksena YouTube-kanavaan ja YouTube Mastheadiin liittyvässä raportoinnissa Google Adsin Yleisötilastot-sivun kohdassa "Koko: Display" näkyy datasegmenttien kokona "0".

Tärkeää: Jos sinulla on monta YouTube-kanavaa, voit linkittää Google Ads ‑tiliisi useita YouTube-kanavia. Voit luoda yhdelle kanavalle useita listoja, mutta et voi käyttää samaa listaa useilla kanavilla.

Parhaat käytännöt

Paranna kohdistustasi tutustumalla alla kuvattuihin ominaisuuksiin.

• Monipuoliset mainosmuodot: Luo kampanja ja kohdista se verkkosivuston kävijöille ja/tai sovelluksen käyttäjille sekä nykyisille asiakkaille käyttämällä videomainoksia ja muita mainosmuotoja (teksti-, kuva- ja rich media ‑mainoksia). Lue lisää videomainosmuodoista.
  • Mobiiliasiakkaiden aktivoiminen: Aktivoi mobiiliasiakkaita YouTube-sovelluksessa neliönmuotoisilla ja pystysuuntaisilla videoilla näiden ohjeiden avulla.
  • Yksityiskohtaiset raportit: Optimoi kampanjasi tulosmittareiden perusteella. Voit esimerkiksi nostaa sellaisten aiheiden tai kanavien hintatarjouksia, jotka vaikuttavat tuottavan parhaat tulokset. Katso vinkkejä Videokampanjan optimointiin.
  • Helppokäyttöisyys: Voit luoda, hallinnoida ja kohdistaa omia datasegmenttejä helposti. Lue lisää siitä, miten omat datasegmentit toimivat.
  • Omat yleisösegmentit: Voit muokata kohdistusta yhdistämällä omia datasegmenttejä. Voit esimerkiksi tavoittaa käyttäjiä, jotka ovat katsoneet elokuvan trailerin mutta jotka eivät ole vielä nähneet DVD:n videomainosta. Lue lisää oman yhdistelmäsegmentin luomisesta.