Hantera en delad budget för flera kampanjer

I Google Ads kan du tilldela varje enskild kampanj en genomsnittlig daglig budget eller använda delade budgetar för att fördela budgeten över flera kampanjer. Läs mer om delade budgetar

Obs! Nu kan vissa Google Ads-konton länka portföljbudstrategier och delade budgetar. Läs mer om hur du länkar delade budgetar till portföljbudstrategier.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ange en delad budget

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Delade budgetar.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Ge den nya delade budgeten ett namn och ange ett budgetbelopp.
  6. Lägg till kampanjer som den delade budgeten ska tillämpas på (valfritt).
  7. Klicka på Spara.

Lägga till kampanjer i en delad budget

Tillämpa budgeten på valfritt antal kampanjer i kontot:

1. Öppna menyn Delad budget och välj en delad budget som du vill tillämpa på kampanjerna i ditt konto.
  2. Klicka på plusknappen för att lägga till relevanta kampanjer.
  3. Markera rutan vid önskade kampanjer.
  4. Klicka på Spara.

Du kan alltid redigera den delade budgeten genom att återgå till det delade biblioteket.

Obs! När du lägger till en kampanj i en delad budget läggs kampanjbudgeten även till i det delade budgetbeloppet.

Ta bort en delad budget från en kampanj

Eftersom varje Google Ads-kampanj måste ha en budget kan du bara ta bort en delad budget om den inte används i några kampanjer.

Så här tar du bort en delad budget från dina kampanjer och tar bort den helt:

1. Gå till sidan Inställningar för varje kampanj som använder den delade budget du vill ta bort.
  2. Klicka på Budget.
  3. Under Ange det genomsnitt du vill spendera varje dag kan du se den delade budgeten som har tillämpats på kampanjen.
  4. Klicka på krysset i den delade budgeten för att ta bort den från kampanjen.
  5. Klicka på Spara.

Upprepa stegen ovan för alla kampanjer som använder samma delade budget.

Ta bort en budget från Delade budgetar

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Delade budgetar.
  4. Markera rutan vid den delade budgeten du vill ta bort.
  5. Klicka på Redigera i det blå fältet som visas och välj Ta bort i rullgardinsmenyn.

Växla budget mitt på dagen

Om du byter från en enskild kampanjbudget till en delad budget eller tvärtom mitt på dagen börjar annonsvisningen från tidpunkten för ändringen, som om kampanjerna hittills har spenderat 0 kronor.

Exempel

Anta att du har fyra kampanjer som var och en har en budget på 60 kronor. Vid kl. 15.00 har var och en av kampanjerna förbrukat hela budgeten på 60 kronor. Vid kl. 16.00 bestämmer du dig för att skapa en delad budget på 240 kronor för de fyra kampanjerna. Vi börjar då om med en delad budget på 240 kronor, som om 60-kronorskampanjerna inte redan var förbrukade.