Om målgruppesegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Du kan legge til målgruppesegmenter og nå ut til folk basert på hvem de er, vanene og interessene de har, hva de aktivt søker etter, og hvordan de har samhandlet med bedriften. Med målgruppesegmenter kan du oppnå bedre kampanjeresultater ved å nå ut til folk som surfer på nettsteder, bruker apper eller ser på videoer. Les retningslinjene for personlig tilpasset annonsering (tidligere kalt interessebasert annonsering) for å gi både brukere og annonsører bedre opplevelser.

Når Apples ATT-retningslinjer trer i kraft, kan det hende at datasegmentene dine (spesielt lister over nettsteder og apper og lister som er opprettet automatisk) samt Kundematch-lister blir berørt i forbindelse med trafikk fra iOS 14 (deriblant ved bruk av disse listene til ekskluderinger). I kampanjer der du fremmer nettbaserte konverteringsmål – spesielt de tuftet på Kundematch og de andre datasegmentene dine – kan du komme til å se resultatsvingninger. I denne perioden utvider vi modellerte konverteringer til å omfatte mer trafikk fra iOS 14.

Slik fungerer målgruppesegmenter

I søke-, video-, banner-, hotell- og standard Shopping-kampanjer består målgrupper av segmenter, som er brukergrupper med spesifikke intensjoner, interesser og demografiske kjennetegn (anslått av Google). Når du legger til en målgruppe i en kampanje eller annonsegruppe, kan du velge blant en rekke ulike segmenter. Slike segmenter kan for eksempel inkludere sports- og reiseinteresserte, folk som er interesserte i å kjøpe bil, eller spesifikke personer som har brukt appen din eller besøkt nettstedet ditt. Google Ads viser annonser til folk som sannsynligvis tilhører de valgte kategoriene.

Målgrupper fastsettes ut fra brukernes aktivitet i Google-produkter og på tredjepartsnettsteder, eller de anslås ut fra innhold som bestemte grupper av personer sannsynligvis er interessert i. Aktivitet og innhold på tredjepartsnettsteder brukes hovedsakelig i målgruppesegmenter på tredjepartsnettsteder, og aktivitet og innhold i Google-produkter brukes hovedsakelig i målgruppesegmenter i de aktuelle produktene.

Merk: Dataene som brukes til å generere målgruppesegmenter (f.eks. besøk på sider eller tidligere Google-søk), kan bli brukt til å forbedre budgivningen og få mer nøyaktige målgruppekampanjer.

Nedenfor finner du en kort beskrivelse av de ulike typene målgruppesegmenter du kan bruke for å få mer nøyaktige kampanjer:

• Interessesegmenter: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Egendefinerte segmenter: Med egendefinerte segmenter kan du nå ut til bedriftens ideelle målgruppe ved å legge inn relevante apper, søkeord og nettadresser.
  • Detaljerte demografiske data: Nå ut til brukere basert på langvarige aspekter ved brukernes liv.
  • Livsbegivenheter: Nå ut til brukere når de har nådd viktige milepæler i livet.
  • Markedssegment: Nå ut til brukere basert på de nylige kjøpsintensjonene deres.
  • Datasegmentene dine: Nå ut til brukere som har samhandlet med bedriften.
    • Besøkende på nettstedet og appbrukere: Nå ut til folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appene dine.
    • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
    • Lignende segmenter: Nå ut til nye brukere med lignende interesser som de besøkende på nettstedet ditt eller kundene dine har.

I tabellen nedenfor oppsummerer vi hvilke typer målgruppesegmenter du kan bruke i de enkelte kampanjetypene:

Kampanjetype Interessesegmenter Egendefinerte segmenter Detaljerte demografiske data Livsbegivenheter Markedssegment Dataene dine

Eksempel på bildeannonse for Displaynettverket

Banner
Ja Ja Ja Ja Ja Ja

Eksempel på tekstannonse for søk

Søk
Ja Nei Ja Nei Ja Ja

Eksempel på videoannonse

Video
Ja Ja Ja Ja Ja Ja

Hotel ads example

Hotell
Nei Nei Nei Nei Nei Ja

Shopping-annonser | Produktoppføringsannonser

Standard Shopping
Ja Nei Ja Nei Ja Ja
Demand Gen Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Merk: I Performance Max-kampanjer kan du legge til målgruppesignaler som indikerer hvilke brukere som har størst sannsynlighet for å konvertere, slik at AI-løsningene fra Google optimaliseres raskere. Men du er ikke garantert at annonsene bare vises til brukere i disse målgruppene. Hvis det fastslås at andre brukersegmenter også har en høy konverteringsfrekvens, blir annonsene vist også til andre enn de som er spesifisert i målgruppesignalene. Finn ut mer om hvordan du oppretter elementgrupper.

Ulike alternativer for målgruppesegmenter

Når du har identifisert interessene, behovene, atferden og målene til målgruppen din, kan du definere målgruppen for en bestemt kampanje eller annonsegruppe. Du kan velge segmenter som er forhåndskonfigurert av Google Ads.

Tilbakeblikksvinduer

Målgruppedataene oppdateres hver uke, så resultatene du ser, kan endre seg noe fra uke til uke. Du kan også endre den månedlige visningen for målgrupper så langt tilbake som de siste 11 månedene. Dermed kan du finne ut hvordan målgruppen for innholdet ditt har endret seg over tid.
Søkedata oppdateres månedlig (i løpet av de første to ukene i den påfølgende måneden). Du kan imidlertid se på søkedataene tre år tilbake i tid. Du kan også endre visningen av målgruppen med én måned, med et tilbakeblikksvindu på 30 dager. Dette innebærer at du kan se målgruppen for bedriften din for en hvilken som helst måned. Når du bruker søkedata, kan du velge en bestemt måned du vil se målgruppestatistikk for.

Data

Oppdateringsfrekvens Tilbakeblikksvindu
Målgruppe Ukentlig Siste 30 dager
Søk I løpet av de første to ukene i den påfølgende måneden Tre år
Interessesegmenter

Nå ut til brukere basert på et helhetlig bilde av livsstilen, vanene og interessene de har.

En video kan bli tildelt en etikett for interessemålgruppe, for eksempel «motorsykkelentusiaster», basert på en kombinasjon av både kontekstsignaler og personlig tilpassede signaler, eller bare basert på kontekstsignaler. Når en annonsør bruker et interessemålgruppesegment der personlig tilpasset annonsering ikke er tillatt, bruker vi bare kontekstsignaler for å plassere annonsene deres i videoer. Dette omfatter videoer som er kategorisert som laget for barn, og sikrer at vi aldri leverer personlig tilpassede annonser i videoer som er laget for barn.

Per nå kan alle Google-annonsører bruke interessesegmenter i søke-, video-, banner- og standard Shopping-kampanjer samt i Gmail og Display & Video 360.

Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med interessekategorier.

Interessesegmenter for helse

Google-målgrupper består av segmenter eller grupper av personer med bestemte interesser, intensjoner og demografisk informasjon, slik det er anslått av Google.

Interessesegmenter: Du kan nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har. Du kan nå ut til folk basert på et helhetlig bilde av livsstilen, vanene og lidenskapene de har. De som inngår i slike interessesegmenter, har vist sterk interesse for helsesegmentet. Dermed kan du nå ut til potensielt viktige kunder med produktene eller tilbudene dine.

Nedenfor ser du en oversikt over interessesegmenter for helse. Last ned denne CSV-filen for å se et fullstendig utvalgt segment for interessekategorier.

Navn på interessesegment

Navn på interessesegment
/ Mat og matlaging / Vegetarianere og veganere
/ Mat og matlaging / Vegetarianere og veganere / Veganere
/ Livsstil og hobbyer / Folk som er interessert i miljøvennlig livsstil
/ Sport og trening
/ Sport og trening / Helse- og treningsfriker
/ Sport og trening / Helse- og treningsfriker / Vektløftere
/ Sport og trening / Helse- og treningsfriker / Yogaelskere
/ Sport og trening / Sportsinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Baseballinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Basketballinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Båt- og seilinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Cricket-entusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Sykkelinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Fans av amerikansk fotball
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Fans av australsk fotball
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Tilhengere av kampsport og bryting
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Golfentusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Ishockeyinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Motorsportelskere
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / OL-fans
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Racquetballentusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Rugby-entusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Løpeinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Skientusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Fotballinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Svømmeinteresserte
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Tennisentusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Vannsportentusiaster
/ Sport og trening / Sportsinteresserte / Vintersportelskere

Google bruker aldri sensitiv informasjon, for eksempel opplysninger om helse, etnisitet, religion eller seksuell legning, for å gi brukerne skreddersydde annonser.

Basert på inndataene dine eller målgruppesegmentene du har valgt, velger Google AI den målgruppen som passer best for kampanjen din.

(Sist oppdatert 28. april 2023)

Livsbegivenheter

Kommuniser med brukere i Gmail, YouTube og Displaynettverket på viktige milepæler i livet, for eksempel når de skal uteksamineres, flytte eller gifte seg. Ved å forstå når disse øyeblikkene skjer, kan du skreddersy annonseringen for å nå ut til de riktige brukerne med de riktige budskapene.

Som med andre viktige milepæler er livsbegivenheter noe som ikke skjer særlig ofte, og dermed blir målgruppene mindre enn når du målretter mot interesser. Men siden livsbegivenheter kan være knyttet til mange relaterte kjøpsbeslutninger, er dette segmentet ofte større enn markedssegmentet, som gjerne knyttes til én kjøpsbeslutning. Noen som skal flytte, kan for eksempel være på utkikk etter nye møbler, flyttetjenester, boliglån og andre ting knyttet til flytting i løpet av flytteprosessen.

Markedssegmenter

Velg blant disse segmentene for å finne kunder som ser seg om i markedet – altså gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som dem du tilbyr.

Markedssegmenter er laget for annonsører som fokuserer på konverteringer fra sannsynlige kjøpere. Med disse segmentene kan du nå ut til forbrukere som er nær en kjøpsbeslutning.

Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med markedssegmenter.

Markedssegmenter for helse

Du kan nå ut til brukere basert på kjøpsintensjonene de nylig har vist. Disse brukerne undersøker helseprodukter, blar gjennom sider oftere og vurderer aktivt å kjøpe tjenester eller produkter som dem du selv tilbyr.

Nedenfor ser du en oversikt over markedssegmenter for helse. Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med markedssegmenter.

markedssegmenter

Navn på segment
/ Sport og trening
/ Sport og trening / Treningsprodukter og -tjenester
/ Sport og trening / Treningsprodukter og -tjenester / Næringsdrikker og -shaker

Google bruker aldri sensitiv informasjon, for eksempel opplysninger om helse, etnisitet, religion eller seksuell legning, for å gi brukerne skreddersydde annonser.

Basert på inndataene dine eller målgruppesegmentene du har valgt, velger Google AI den målgruppen som passer best for kampanjen din.

(Sist oppdatert 28. april 2023)

Egendefinerte segmenter

Med egendefinerte segmenter kan du bestemme hvordan du vil nå ut til det ideelle segmentet, ved å legge inn apper, søkeord og nettadresser.

Du kan konfigurere et egendefinert segment i video-, banner-, Gmail-, Demand Gen- og standard Shopping-kampanjer ved å legge til spesifikke apper, søkeord og nettadresser relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr. Da viser Google Ads annonser til folk som trolig er interessert i disse søkeordene, på sider og i apper og videoer.

Ved å utlede kampanjemålene dine og budstrategien din tolker systemet alle disse signalene og velger et segment der en av disse faktorene vektlegges:

• rekkevidde
  • vurdering
  • resultater

For eksempel kan en bedrift som produserer joggesko, ha mer nytte av å nå ut til ivrige maratonløpere enn folk fra interessesegmentet for sportsfans. Med et egendefinert segment kan skoprodusenten definere denne målgruppen ved å

• angi interesser som «Oslo Maraton», «triatlonutøver» eller «langdistanseløper»
  • bruke nettadresser for nettsteder med innhold om løping, treningsopplegg, riktig ernæring og andre emner knyttet til maraton
  • angi apper
Egendefinerte intensjonssegmenter: automatisk opprettet (bannerkampanjer)

Med automatisk opprettede, egendefinerte intensjonsmålgrupper kan du definere og nå ut til den ideelle målgruppen for bannerkampanjene dine. Du kan bruke egendefinerte intensjonssegmenter til å vise annonser i bestemte vertikaler eller på bestemte landingssider.

Automatisk opprettede segmenter er foreløpig tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kom gjerne tilbake senere for å se oppdateringer. Nye språk blir lagt til etter hvert.

Datasegmenter (tidligere kalt remarketing)

Du kan også nå ut til folk som allerede har samhandlet med bedriftens produkter og tjenester, for eksempel de som tidligere har besøkt et nettsted, brukt en mobilapp eller sett på visse videoer, eller kunder som har gitt deg kontaktinformasjonen sin. Finn ut mer om datasegmenter. Datasegmentene dine inkluderer:

• Folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appene dine.
  • Kunder som har delt informasjon med deg. Ut fra denne informasjonen fra nettet og andre kilder kan du nå ut til potensielle kunder og skape nytt engasjement hos eksisterende kunder via Søk, Gmail, YouTube, Shopping og Displaynettverket.
  • Folk som har lignende interesser som kundene dine. I Google Ads sammenlignes nye brukere med dataene og kundesegmentene du oppgir, og lignende segmenter oppdateres automatisk for relevans. For å unngå overlapping blir det opprinnelige segmentet automatisk ekskludert fra det lignende segmentet. Finn ut mer om lignende segmenter.
Detaljerte demografiske data

Demografisk informasjon er for eksempel aldersgruppe, kjønn og foreldrestatus, mens detaljerte demografiske segmenter er store segmenter av befolkningen som deler visse kjennetegn. De kan for eksempel være studenter, huseiere eller nybakte foreldre. Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med detaljert demografisk informasjon.

Merk: Foreløpig kan du ikke bruke egendefinerte segmenter og segmenter basert på dataene dine, i videokampanjer med målfrekvens.

Slik fungerer budgivning for segmenter når du har flere kampanjer

Hvis du har flere kampanjer som er relevante for den samme trafikken, velges kampanjen med det høyeste effektive budet i auksjonen.

Eksempel

Tenk deg at kampanje A og kampanje B er relevante for den samme skomodellen innenfor et område.

Kampanje A har et grunnbud på NOK 20 og en budmultiplikator på +100 % for et målgruppesegment. B har et grunnbud på NOK 50 og ingen multiplikator. Kampanje B får visningen, selv om det ikke er angitt noen budjustering for segmenter.

Om dynamisk prospektering

Bruk dynamisk prospektering for å nå ut til og tiltrekke deg nye kunder med annonser for produktene du oppnår de beste resultatene med.

Merk: Hvis du vil bruke detaljhandelsfeeder, må du opprette en Smart Shopping-kampanje eller kontakte Google-kontorepresentanten din. Finn ut mer om Smart Shopping-kampanjer.

Slik fungerer det

Med dynamisk prospektering brukes Google AI for å anslå hvilke feedelementer potensielle kjøpere ser etter. Dynamisk prospektering gir deg et anslag over hvilke nye brukere du mest sannsynlig kommer til å oppnå gode resultater med for elementer i feeden din, basert på historiske feedresultater og brukeratferd. Når systemet finner statistisk signifikante sammenhenger mellom feedelementer og brukerintensjoner, settes den mulige intensjonen sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe og kjønn for å matche brukerens intensjon med et relevant produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres og velges ut basert på resultater, relevans og andre faktorer som indikerer hvilke av dem som med størst sannsynlighet fører til konverteringer.

Eksempel

Tenk deg at du er en aktør i hotellbransjen, og at en kunde ønsker å feriere i Paris. Denne kunden undersøker mange emner om Paris, for eksempel kulturelle severdigheter, restauranter, hoteller og flymuligheter. Ettersom du har aktivert dynamisk prospektering, kan Googles systemer benytte alle nye, relevante informasjonsbiter som brukeren legger inn og som indikerer vedkommendes intensjon om å reise til Paris, til å fastslå at visning av hotellene dine i Paris til denne kunden med større sannsynlighet gir deg en relevant, assisterende annonse som det er mer sannsynlig at denne brukeren konverterer fra.

Om målfrekvens

Hvis du kjører kampanjer der målet er å oppnå økt merkevarebevissthet, kan du fra og med andre halvdel av 2022 bruke målfrekvens som en optimaliseringsløsning for å definere rekkevidden og oppnå flere annonsevisninger på YouTube. Dette er en forenklet måte å generere høyere frekvenser for annonsevisning på, for å nå frekvensmålene dine.

Kampanjer med målfrekvens bruker positiv målretting for å vise annonsene til så mange brukere som mulig, basert på en ukentlig målfrekvens som er definert av annonsøren. Systemet antar at det viktigste målet ditt er å bygge opp frekvens. Det viser de første annonsevisningene til så mange brukere som mulig som samsvarer med kampanjekriteriene dine. Når brukere registreres med de første visningene, kvalifiserer de automatisk for de gjenstående frekvensene de neste 7 dagene, selv om målgruppeprofilen deres endres eller de registreres med visninger utenfor de spesifiserte emnene og/eller de dynamisk utvalgte kanalene. Dette øker merkevarebevisstheten i målgruppen. Finn ut mer om målfrekvens.

Linker til relatert innhold