Com s'arriba als clients interessants en els vostres productes o serveis

Podeu afegir categories d'interès als vostres grups d'anuncis per arribar als usuaris que estiguin interessats en productes i serveis semblants als que ofereix la vostra empresa, encara que aquests usuaris consultin llocs web o facin servir aplicacions que no estiguin relacionats directament amb els productes o serveis en qüestió. D'aquesta manera, podeu potenciar el rendiment dels vostres grups d'anuncis.

Afegir categories d'interessos als vostres grups d'anuncis us permet arribar als usuaris en funció dels seus interessos mentre naveguen per les pàgines de la Xarxa de Display de Google. La llista de categories que podeu seleccionar inclou una gran varietat de temes, per exemple cotxes, esports, viatges o moda. Mostrarem els anuncis als usuaris que creiem que hi poden estar interessats.

Hi ha dos tipus de categories d'interessos:

• Categories d'afinitat: seleccioneu una d'aquestes categories per arribar a possibles nous clients i fer que coneguin el vostre negoci.

Aquestes categories s'han creat per a empreses interessades en emetre anuncis de televisió en una emissora local o per a empreses que ja emeten anuncis de televisió i que voldrien ampliar l'abast de la campanya de televisió a un preu raonable.

• Altres categories: utilitzeu aquestes categories més detallades per arribar a clients que poden estar interessats en visitar el vostre lloc. També podeu utilitzar aquestes categories per mostrar els anuncis a persones que tenen interessos específics o estan buscant productes concrets.

Aquestes categories solen ser una bona opció per a empreses que sobretot busquen generar trànsit al seu lloc, trobar clients potencials o realitzar vendes.

Exemple

Posem per cas que teniu un concessionari de cotxes i voleu anunciar-lo a AdWords. A continuació, us expliquem com utilitzar les categories d'interessos en funció dels vostres objectius:

• Quan utilitzar les categories d'afinitat: el vostre objectiu és arribar a moltes persones i donar a conèixer el vostre concessionari, de manera que quan hagin de reparar el cotxe o comprar-ne un, pensin en el vostre negoci. És probable que estigueu emetent anuncis a emissores de televisió locals i que vulgueu complementar la vostra campanya amb una campanya en línia per tal d'ampliar-ne l'abast. Amb les categories d'afinitat, podríeu anar més enllà dels aficionats als automòbils i arribar al entusiastes de l'ecologia mitjançant anuncis de cotxes híbrids, als compradors experts en gangues amb anuncis que promocionin una gran oferta properament i als compradors d'articles de luxe amb anuncis de vehicles de gama alta.
  • Quan utilitzar altres categories: el vostre objectiu és generar trànsit al vostre lloc i fer que els clients potencials us enviïn un formulari per a obtenir més informació sobre els automòbils que teniu. L'opció altres categories us permet arribar a persones que poden estar interessades en alguns tipus de cotxes o fins i tot marques.

Com funcionen les categories d'interessos

Quan algú visita un lloc web associat de Google, podem utilitzar el contingut de la pàgina i del lloc per mostrar anuncis rellevants segons el context. També utilitzem aquests temes de pàgines, a més de les dades d'empreses de tercers, per associar els interessos amb un identificador de galeta d'un visitant anònim i tenim en compte la freqüència de les visites als llocs d'aquestes categories, entre altres factors.

Google pot utilitzar la informació que els usuaris proporcionen a aquests llocs web associats sobre el seu sexe, la seva edat i altres dades demogràfiques o d'interessos. També pot utilitzar les dades de tercers i de les visites dels usuaris als llocs web per deduir aquesta informació. Per exemple, si la majoria de visitants d'un lloc web són dones (en funció de les dades d'enquestes conjuntes sobre les visites al lloc), podem associar la galeta de l'usuari en qüestió amb la categoria demogràfica femenina.

En alguns casos, Google pot cobrar una taxa del servei als anunciats en concepte de l'orientació per categoria d'interès. En aquest cas, la vostra oferta màxima es redueix abans de la subhasta i la tarifa se suma al preu de la subhasta de tancament.

Recordatori

No associarem la galeta d'un usuari a cap categoria d'interès sensible, com ara les relacionades amb temes racials, religiosos, d'orientació sexual, de salut ni determinades categories econòmiques, entre d'altres.

Els usuaris també poden canviar la seva configuració d'interessos utilitzant la Configuració d'anuncis de Google.

Més informació sobre com fem concordar els usuaris amb les categories d'interessos

Associem els visitants amb una categoria durant 30 dies. Això pot canviar en funció dels llocs que visiten. Per exemple, un aficionat a la dansa probablement visita amb regularitat llocs relacionats amb la dansa durant períodes de temps llargs. Si aquest usuari ha canviat a un altre interès i ja no llegeix tantes pàgines sobre dansa sinó que en llegeix sobre alpinisme, actualitzarem el perfil d'aquest usuari eliminant la dansa i incloent l'alpinisme. Tanmateix, si l'aficionat a la dansa continua visitant els llocs webs relacionats amb la dansa durant un període de temps llarg, és probable que continuï dins d'aquesta categoria d'interessos més temps.

Utilitzem una combinació amb la informació de la pàgina actual i l'historial de navegació d'un usuari a l'hora d'escollir quin anunci li mostrarem. Els criteris que seguim per determinar si un usuari és aficionat a un contingut determinat són específics de cada categoria d'interessos. La majoria de les persones que creiem que tenen interessos a llarg termini relacionats amb un tema concret poden visitar desenes de pàgines durant un mes relacionades amb aquest tema.

En el cas de l'opció altres categories, és possible que amb el pas del temps modifiquem alguns factors per poder preveure millor algunes accions per a un interès específic, com ara clics d'anuncis i conversions per a anunciants relacionats amb la categoria d'interès.

Avantatges i millors pràctiques

Amb les categories d'interessos podeu mostrar als clients anuncis associats amb les categories segons les quals orienteu la publicitat, fins i tot quan visitin llocs web que potser no estiguin relacionats a nivell contextual amb la categoria d'interessos seleccionada.

Categories d'afinitat

• Avantatges: aquestes categories poden ajudar-vos a donar a conèixer la vostra marca i els vostres productes, i a arribar a nous clients potencials.
  • Ofertes: és possible que vulgueu utilitzar l'oferta de cost per cada mil impressions (CPM) quan orienteu per categories d'afinitat. Amb el CPM, feu una oferta per al vostre anunci en funció de la freqüència amb què apareix a la Xarxa de Display de Google. Per tant, és menys probable que restringiu excessivament l'abast.
  • Orientació: si afegiu temes o orientacions demogràfiques al grup d'anuncis, a més a més de categories d'afinitat, podeu establir ofertes personalitzades a les categories d'afinitat i ajustar l'oferta als temes o grups demogràfics que heu afegit. Obteniu més informació sobre les ofertes a la Xarxa de Display.

Podeu utilitzar la Limitació de freqüència per indicar a AdWords que no voleu mostrar els anuncis a un client més de set cops, per exemple.

• Exclusions: podeu excloure temes, paraules clau o ubicacions que no es corresponguin amb la filosofia de la vostra marca, per no comprometre'n la seguretat.
  • Anuncis: podeu utilitzar la Galeria d'anuncis per crear anuncis de display que poden funcionar millor que els de text per a les categories d'afinitat.
  • Avaluació del rendiment: per mesurar el rendiment de la campanya orientada a categories d'afinitat, podeu utilitzar l'Informe de freqüència i abast, que us ajudarà a veure quantes persones han vist els vostres anuncis i amb quina freqüència ho han fet durant un període de temps concret. L'abast és el nombre de clients únics exposats a un anunci concret durant un període de temps especificat. La freqüència és el nombre mitjà de vegades que un usuari únic ha vist l'anunci durant un període de temps determinat.

Altres categories

• Avantatges: si afegiu l'opció "altres categories" al grup d'anuncis, podreu generar trànsit de persones interessades en els vostres productes o serveis.
  • Ofertes: podeu beneficiar-vos de l'optimització automàtica d'ofertes en temps real, que es basa en la pàgina i les galetes actuals d'un usuari, per ajudar a millorar el rendiment de la vostra campanya. Heu d'utilitzar l'oferta de cost per clic (CPC) o l'Optimitzador de conversions per aprofitar els avantatges de l'optimització d'ofertes.
  • Avaluació del rendiment: per mesurar el rendiment de la campanya de categoria d'interessos, podeu utilitzar el Seguiment de conversions.

Consell

Les campanyes de categoria d'interessos també poden ajudar-vos a ampliar les llistes de remàrqueting. Un cop un usuari visiti el vostre lloc després de fer clic en un anunci, per exemple, podeu afegir-lo a les vostres llistes de remàrqueting per tal de mostrar-li anuncis mentre visiti altres llocs de la Xarxa de Display.

Ajust dels anuncis i les ofertes a interessos concrets

Imaginem que veneu cotxes i voleu arribar a un usuari interessat en llocs web de cotxes. Creieu que la marca de cotxes que veneu pot atreure diversos tipus de persones, però algunes poden reaccionar millor que d'altres davant de determinats tipus d'anuncis.

Per exemple, podríeu afegir al vostre grup d'anuncis les categories d'afinitat Entusiastes de l'ecologia i Entusiastes dels automòbils, i mostrar anuncis sobre cotxes híbrids a les persones associades amb aquestes categories.

Si creieu que la probabilitat que les persones de la categoria d'afinitat Entusiastes de l'ecologia comprin un cotxe és un 30% superior a la d'un visitant típic entusiasta dels cotxes, podríeu apujar l'oferta un 30% per mostrar l'anunci a qualsevol visitant de la categoria Entusiastes de l'ecologia.

Quina diferència hi ha entre les categories d'interessos i l'orientació per tema

Bàsicament, la diferència és el context. L'orientació per tema us permet col·locar anuncis en pàgines relacionades directament amb el tema que seleccioneu. Amb l'orientació per tema, és probable que els vostres anuncis tinguin més rellevància contextual. L’orientació per tema és una alternativa a seleccionar ubicacions individuals on pot aparèixer el vostre anunci o les paraules clau individuals que activen l’anunci.

En canvi, les categories d'interessos us permeten arribar als visitants de la Xarxa de Display de Google que hagin mostrat interessos concrets, independentment de si l'anunci està relacionat amb el tema concret de la pàgina que estan veient.

Passos següents