Vanliga sätt att använda automatiska regler

Med automatiska regler kan du schemalägga dina annonser så att de visas vid specifika tider på dagen, justera bud efter tid på dagen, säsongsfaktorer eller andra dynamiska förhållanden, eller så kan du kontrollera din budget och dina kostnader genom att bara visa annonser vid de tidpunkter du väljer.

Börja med att fundera över vilka åtgärder du utför ofta i ditt Google Ads-konto, och skriv ner varje steg du gör. Skapa sedan en struktur för reglerna, så kan åtgärderna utföras automatiskt åt dig.

Den här artikeln innehåller flera exempel på populära regler. Du kan använda dina personliga resultatmål och dina kunskaper om företaget för att välja specifika mätvärden och åtgärder som är relevanta för dig.

När du har skapat reglerna bör du följa upp resultatet regelbundet, och finjustera reglerna så att du får det utfall du vill ha.

Obs! När du schemalägger en regel så att den körs vid en viss tidpunkt kan regeln köras när som helst under en timme efter den valda tiden. Exempelvis kan en regel som är inställd på kl. 09.00 köras när som helst mellan 09.00 och 10.00.

Anvisningar

Schemalägga annonser

Aktivera och inaktivera flera specialannonser för ett kampanjerbjudande

Anta att du har flera annonser som innehåller frasen ”Specialerbjudanden på Kanelbullens dag” och att du vill visa dem i anslutning till Kanelbullens dag den 4 oktober. Börja med att skapa annonserna och pausa dem. Skapa sedan två regler som ska tillämpas en gång. Den första regeln aktiverar annonserna den 1 oktober kl. 17.00 och den andra regeln pausar annonserna den 4 oktober kl. 23.00.
  1. Klicka på Annonser och tillägg.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Aktivera annonser under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiverade och pausade annonser i avsnittet Använd på annonser.
  5. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Annonstext.
  6. Skriv ”Specialerbjudanden på Kanelbullens dag” i fältet Värde och klicka på Använd.
  7. Välj En gång under Frekvens och sedan 1 oktober 2018 kl. 17.00.
  8. Ge regeln ett namn.
  9. Klicka på Spara regel för att spara regel 1.
  10. Skapa regel 2 genom att klicka på ikonen med tre punkter och välja Skapa en automatisk regel.
  11. Välj Pausa annonser under Typ av regel.
  12. Välj Alla aktiverade och pausade annonser i avsnittet Använd för.
  13. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Annonstext.
  14. Skriv ”Specialerbjudanden på Kanelbullens dag” i fältet Värde och klicka på Använd.
  15. Välj En gång under Frekvens och sedan 4 oktober 2018 kl. 23.00.
  16. Ge regeln ett namn.
  17. Klicka på Spara regel för att spara regel 2.

Aktivera och inaktivera flera specialannonser regelbundet (till exempel varje veckoslut)

Anta att du vill visa särskilda annonser om fri frakt varje veckoslut. Med två regler som tillämpas en gång i veckan kan du aktivera annonserna varje lördagsmorgon (regel 1) och pausa dem varje söndagskväll (regel 2). Du kan utgå från annonstexten och välja annonser från hela ditt konto (i stället för att välja varje enskild annons i tabellen, se exemplet nedan).
  1. Klicka på Annonser och tillägg.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Aktivera annonser under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiverade och pausade annonser i avsnittet Använd på annonser.
  5. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Annonstext.
  6. Skriv ”Fri frakt” i fältet Värde och klicka på Använd.
  7. Välj Varje vecka under Frekvens och sedan Lördag kl. 1.00.
  8. Ge regeln ett namn.
  9. Klicka på Spara regel för att spara regel 1.
  10. Skapa regel 2 genom att klicka på ikonen med tre punkter och välja Skapa en automatisk regel.
  11. Välj Pausa annonser under Typ av regel.
  12. Välj Alla aktiverade och pausade annonser i avsnittet Använd för.
  13. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Annonstext.
  14. Skriv ”Fri frakt” i fältet Värde och klicka på Använd.
  15. Välj Varje vecka under Frekvens och sedan Söndag kl. 23.00.
  16. Ge regeln ett namn.
  17. Klicka på Spara regel för att spara regel 2.

Aktivera och inaktivera en specialkampanj för ett kampanjerbjudande

Anta att du har en särskild annonskampanj som du vill köra på Sveriges nationaldag. Börja med att skapa kampanjen och pausa den. Skapa sedan två engångsregler. Den första aktiverar kampanjen i början av nationaldagen (till exempel den 6 juni vid kl. 1.00) och den andra pausar kampanjen i slutet av dagen (vid kl. 23.00).
  1. Klicka på Kampanjer.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Aktivera kampanjer som regel 1. Välj Pausa kampanjer som regel 2.
  4. Välj Välj kampanjer i avsnittet Tillämpa på kampanjer och välj önskade kampanjer.
  5. För regel 1 väljer du En gång och sedan 6 juni 2018 kl. 1.00. För regel 2 väljer du 6 juni 2018 kl. 23.00.
  6. Ge regeln ett namn.
  7. Klicka på Spara regel.

Redigera annonser och sökord

Pausa sökord som ger dåligt resultat baserat på resultatmätvärden (till exempel hög kostnad per konvertering).

Många annonsörer experimenterar med olika sökord, behåller de som ger bäst resultat och optimerar de som fungerar sämre. Med hjälp av automatiska regler kan du pausa alla sökord som inte ger tillräckligt bra resultat så att du kan optimera och återaktivera dem vid ett senare tillfälle. Om du har aktiverat konverteringsspårning kan du till exempel använda dig av konverteringsdata.
Här följer ett exempel på hur du kan pausa sökord med mycket hög kostnad per konvertering. Du kan skapa en regel som ska tillämpas en gång i månaden och som pausar alla sökord med en kostnad per konvertering på mer än 200 kronor och med minst 100 konverteringar under de senaste 30 dagarna. Tänk på att resultatmätvärdet (kostnad per konvertering på 200 kronor) och informationen som ska bevakas (100 konverteringar under en månad) är specifika för den enskilda annonsören. Välj värden utifrån dina resultatmål och din kunskap om verksamheten.
Så här skapar du regeln:
  1. Klicka på Sökord.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Pausa sökord under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva sökord i avsnittet Använd på sökord.
  5. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Konverteringar.
  6. Ställ in Konverteringar på >100 och klicka på Använd.
  7. Klicka på +Lägg till och välj Kostn./konv.
  8. Ställ in Kostn./konv. på >200 kr och klicka på Använd.
  9. Välj Dagligen vid valfri tid i avsnittet Frekvens och använd data från Föregående 30 dagar.
  10. Ge regeln ett namn och spara den.
Obs! När du skapar regler baserat på konverteringar rekommenderar vi att du använder långa tidsintervall (till exempel föregående sju eller 30 dagar) så att alla relevanta konverteringar tas med i beräkningen. Konverteringar kan ta upp till 30 dagar.

Pausa lågpresterande annonser baserat på resultatmätvärden (till exempel låg CTR)

Många annonsörer experimenterar med olika annonser och behåller de som ger bäst resultat. Med hjälp av automatiska regler kan du pausa alla annonser som inte ger tillräckligt bra resultat. Du kan till exempel använda en daglig regel för att hitta annonser med en klickfrekvens på mindre än 0,2 % och fler än 1 000 exponeringar under den senaste dagen, så att det samlas in tillräckligt med information som underlag för beslut. Därefter kan du pausa annonserna automatiskt.
Tänk på att resultatmätvärdet (klickfrekvens på 0,2 %) och informationen som ska bevakas (1 000 exponeringar om dagen) är specifika för den enskilda annonsören. Välj värden utifrån dina resultatmål och din kunskap om verksamheten.
Så här skapar du regeln:
  1. Klicka på Annonser och tillägg.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Pausa annonser under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva annonser i avsnittet Använd på annonser.
  5. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj CTR.
  6. Ställ in CTR på ”0,2 %” och klicka på Använd.
  7. Klicka på +Lägg till och välj Exp.
  8. Ställ in exponeringar på ”>=1 000”.
  9. Välj Dagligen i avsnittet Frekvens och använd data från Föregående 14 dagar.
  10. Ge regeln ett namn och spara den.
Regeln ovan tillämpas på alla annonser som uppfyller villkoren i alla kampanjer. Om du vill att annonsen bara ska gälla annonser i tre specifika kampanjer kan du lägga till ett kampanjvillkor och välja de tre kampanjerna.

Ändra slutlig webbadress för sökord

Du kan ange regler för att uppdatera de slutliga webbadresserna för dina sökord.

Så här skapar du regeln:

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon].
  2. Gå till Massåtgärder och välj Regler.
  3. Klicka på den blå plusknappen och välj +Sökordsregler.
  4. Välj Ändra slutliga webbadresser för sökord i rullgardinsmenyn i avsnittet Åtgärd.
    1. Välj under Gör ändringar i om åtgärden ska gälla webbadressen på alla enheter eller den slutliga webbadress som visas på mobila enheter.
    2. Välj under Åtgärd om du vill ange en ny webbadress, lägga till text i en befintlig webbadress eller söka efter och ersätta text i en specifik webbadress.
  5. Välj i avsnittet Använd för och Villkor vilken typ av webbadresser som ska omfattas av regeln.
  6. Välj hur ofta regeln ska tillämpas.
  7. Välj om du vill få e-post om regeln.
  8. Välj Spara regel när du är klar.

Skapa en regel för att tillämpa etiketter

Du kan skapa en regel för att skapa meningsfulla etikettgrupperingar för hanterade konton, kampanjer, annonsgrupper, sökord och annonser. Så här skapar och tillämpar du en regel:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till sidan Konton, Kampanjer, Annonsgrupper, Sökord eller Annonser och tillägg.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon ovanför statistiktabellen.
  4. Välj Skapa en automatisk regel.
  5. Välj ett namn på regeln.
  6. Välj Ändra etiketter i rullgardinsmenyn Åtgärd.
  7. Välj i rullgardinsmenyn Använd vad etiketten ska tillämpas på.
  8. Välj villkor, frekvens eller e-postresultat för regeln.
  9. Klicka på Förhandsgranska och kontrollera att du har konfigurerat regeln så att den fungerar som du har tänkt dig. Förhandsgranskningen är bara en verifiering och leder inte till några permanenta ändringar i kontot.
Klicka på Spara regel när du är klar.

Bud och schemaläggning av bud

Justera bud för sökord baserat på kostnad per konvertering

Med hjälp av automatiska regler kan du höja buden för sökord som ger bra konverteringsresultat med låg kostnad per konvertering och sänka buden för övriga sökord. Du kan till exempel skapa en veckoregel för att höja högsta CPC-bud med 15 % för sökord som har fler än 50 konverteringar och en kostnad per konvertering under 100 kronor, och som visar annonser på placeringar som är sämre än 3. Vi rekommenderar att du anger ett högsta bud som försiktighetsåtgärd. Sedan kan du skapa en andra regel som ska tillämpas en gång i veckan och som sänker buden med 15 % för sökord med en kostnad per konvertering på mer än 120 kronor. Så här skapar du reglerna:
  1. Klicka på Sökord.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Ändra sökordsbud under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva sökord i avsnittet Använd på sökord.
  5. Välj Höj bud under Åtgärd.
  6. Ange ”15 %” vid Öka med procentandel.
  7. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Kostn./konv.
  8. Ställ in Kostn./konv. på ”>100 kr”.
  9. Klicka på +Lägg till, välj Konverteringar och ange ”>50”.
  10. Klicka på +Lägg till, välj Gen. pos. och ange ”>3”.
  11. Ge regeln ett namn.
  12. Klicka på Spara regel för att skapa regel 1.
  13. För regel 2 väljer du Sänk bud under Åtgärd.
  14. Skriv ”15 %” vid Minska med procentandel.
  15. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Kostn./konv.
  16. Ställ in Kostn./konv. på ”>120 kr”.
  17. Klicka på +Lägg till, välj Konverteringar och ange ”>50”.
  18. Klicka på +Lägg till, välj Gen. pos. och ange ”>3”.
  19. Välj Varje vecka i avsnittet Frekvens och använd data från Förra veckan.
  20. Ge regeln ett namn och spara den.

Tips

När du skapar regler baserat på konverteringar rekommenderar vi att du använder långa tidsintervall i ”använd data från” (till exempel de senaste 14 eller 30 dagarna eller mer) så att alla relevanta konverteringar tas med i beräkningen. Konverteringar kan ta upp till 30 dagar.

Ändra bud för inriktning på en genomsnittlig position (endast söknätverket)

Vissa annonsörer vill att deras annonser ska visas på särskilda annonspositioner, till exempel på de två översta positionerna eller på position 3–5. Det kan du åstadkomma genom att justera sökordsbuden. Observera att ett högre bud ibland kan leda till en lägre genomsnittlig annonsposition. Vi rekommenderar att du först läser mer om annonsposition och annonsrankning.
Om du vill inrikta dig på position 3–5 kan du skapa två dagliga regler som ändrar sökordsbuden. Den första regeln höjer buden när den genomsnittliga positionen är under 5 och den andra regeln sänker buden när den genomsnittliga positionen är över 3.
Så här skapar du reglerna:
  1. Klicka på Sökord.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Ändra sökordsbud under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva sökord i avsnittet Använd på sökord.
  5. Välj Höj CPC-bud för placering högst upp på sidan under Åtgärd.
  6. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Gen. pos.
  7. Ställ in Gen. pos. på ”>5”.
  8. Välj Dagligen under Frekvens och använd data från Föregående dag.
  9. Ge regel 1 ett namn och spara den.
  10. För regel 2 väljer du Höj bud till CPC för första sidan under Åtgärd.
  11. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Gen. pos.
  12. Ställ in Gen. pos. på ”<3”.
  13. Välj Dagligen under Frekvens och använd data från Föregående dag.
  14. Ge regeln ett namn och spara den.
Om du har långt kvar till önskad genomsnittlig position kan du skapa flera regler som hjälper dig att nå positionen snabbare. När den genomsnittliga positionen exempelvis är sämre än 5 men bättre än 7 kan du öka buden med 10 %. Om den är sämre än 7 kan du öka buden med 20 %.

Höja buden för att se till att annonser visas på förstasidan (endast söknätverket)

Många annonsörer vill försäkra sig om att annonsen alltid visas på den första sidan. Med hjälp av automatiska regler kan du höja buden för dina sökord till det rekommenderade förstasidesbudet och tillämpa regeln varje dag.
Tänk på att ange ett högsta bud och att lägga till ett krav på att sökordets status är Under förstasidesbudet. På så sätt ändras bara buden för de sökord som inte redan visas på den första sidan. Dessutom kanske du bara vill höja bud för sökord som har ett bra kvalitetsresultat (till exempel Kvalitetsresultat >= 6) så att du inte höjer buden för sökord som behöver optimeras.
  1. Klicka på Sökord.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Ändra sökordsbud under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva sökord i avsnittet Använd på sökord.
  5. Välj Höj bud till CPC för första sidan under Åtgärd.
  6. (Valfritt) Ställ in Gräns för högsta bud.
  7. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Kvalitetsresultat.
  8. Ställ in Kvalitetsresultat på ”>=6”.
  9. Välj Dagligen under Frekvens och använd data från Föregående dag.
  10. Ge regeln ett namn och spara den.

Höja buden till det rekommenderade budet för visning högst upp på sidan (endast söknätverket)

Med hjälp av en automatisk regel med uppskattade bud för visning högst upp på sidan kan du höja buden för dina sökord till det rekommenderade förstasidesbudet och tillämpa regeln varje dag.
Obs! Se till att ange ett högsta bud. Dessutom kanske du bara vill höja bud för sökord som har ett bra kvalitetsresultat (till exempel Kvalitetsresultat >= 6) så att du inte betalar mer för sökord som behöver optimeras.
  1. Klicka på Sökord.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Ändra sökordsbud under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva sökord i avsnittet Använd på sökord.
  5. Välj Höj CPC-bud för placering högst upp på sidan under Åtgärd.
  6. (Valfritt) Ställ in Gräns för högsta bud.
  7. Klicka på +Lägg till i avsnittet Villkor och välj Kvalitetsresultat.
  8. Ställ in Kvalitetsresultat på ”>=6”.
  9. Välj Dagligen under Frekvens och använd data från Föregående dag.
  10. Ge regeln ett namn och spara den.

Schemalägga bud (till exempel högre bud under vissa timmar på dagen)

Med hjälp av automatiska regler kan du höja och sänka dina bud baserat på veckodag eller till och med tidpunkt under dygnet. Du kan till exempel ställa in två regler som ska tillämpas varje dag och som höjer buden mellan kl. 18.00 och 22.00. Den första regeln höjer budet med 25 % vid kl. 6.00. Den andra regeln sänker budet med 20 % vid kl. 22.00 så att det återgår till ursprungsvärdet (10 kronor plus 25 % är 12,50 kronor, och 12,50 kronor minus 20 % är 10 kronor).

Tips

Här följer ett enkelt sätt att beräkna procentuella höjningar och sänkningar. Givet en ökning på X % kan du använda följande formel för att räkna ut motsvarande sänkning på d % för att återfå ursprungsvärdet: d = (100 × X)/(100 + X). I exemplet ovan är X = 25. Det ger att d = (100 × 25)/(100 + 25) = 20.

Kontroll över budgetar och kostnader

Hålla koll på budgeten

Du kan använda automatiska regler för att skicka e-postmeddelanden när vissa specifika villkor är uppfyllda. Anta till exempel att du har en kampanj med en daglig budget på 1 000 kronor. Du kan skapa en automatisk regel som körs kl. 12.00 varje dag och som skickar e-post om du samlar på dig kostnader på mer än 500 kronor under dagen. När du får meddelandet kan du välja om du vill höja budgeten så att kampanjen inte begränsas resten av dagen.
Så här skapar du en regel som skickar e-post om specifika kampanjer har samlat på sig mer än 500 kronor i kostnader kl. 12.00:
  1. Klicka på Kampanjer.
  2. Klicka på kampanjen vars budget du vill bevaka.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  4. Välj Skicka e-post under Typ av regel.
  5. Välj Alla aktiva annonsgrupper i avsnittet Tillämpa på annonsgrupper eller välj specifika annonsgrupper.
  6. Välj +Lägg till i avsnittet Villkor och ange en kostnad.
  7. Ställ in Kostnad på ”>500 kr”.
  8. Välj Dagligen kl. 12.00 som Frekvens och använd data från Samma dag.
  9. Ge regeln ett namn och spara den.
Du kan ställa in liknande regler så att du blir får e-post när vissa villkor är uppfyllda för annonsgrupper, annonser och sökord.

Schemalägga budgeten (till exempel högre budget vissa dagar i veckan)

Med hjälp av automatiska regler kan du höja och sänka kampanjbudgetbeloppen under olika veckodagar. Om du exempelvis vet att de flesta konverteringarna sker på tisdagar och onsdagar kan du ange regler för att öka budgeten på tisdagsmorgnar och återgå till den vanliga nivån på onsdagskvällar.
Den första regeln kan till exempel öka budgeten med 50 % och den andra regeln kan minska budgeten med 33,3 % så att den återgår till ursprungsvärdet (1 000 kronor plus 50 % är 1 500 kronor, och 1 500 kronor minus 33,3 % är 1 000 kronor).
Så här skapar du de två reglerna:
  1. Klicka på Kampanjer.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Skapa en automatisk regel.
  3. Välj Ändra budgetar under Typ av regel.
  4. Välj Alla aktiva kampanjer i avsnittet Tillämpa på kampanjer.
  5. För regel 1 väljer du Höj bud under Åtgärd och anger ”50 %”.
  6. För regel 2 väljer du Sänk bud under Åtgärd och anger ”33,3 %”.
  7. För regel 1 väljer du Varje vecka, tisdag kl. 1.00 under Frekvens och använder data från Föregående vecka
  8. För regel 2 väljer du Varje vecka, onsdag kl. 3.00 under Frekvens och använder samma data.
  9. Ge regeln ett namn och spara den.

Tips

Här följer ett enkelt sätt att beräkna procentuella höjningar och sänkningar. Givet en ökning på X % kan du använda följande formel för att räkna ut motsvarande sänkning på d % för att återfå ursprungsvärdet: d = (100 × X)/(100 + X). I exemplet ovan är X = 50. Det ger att d = (100 * 50) / (100 + 50) = 33,3
Nedan kan du se hur de två veckoreglerna ser ut.

Pausa kampanjer som har förbrukat en viss budget efter en del av månaden

Du kan begränsa kostnaderna för en kampanj med hjälp av dess dagliga budget, men dessutom kanske du vill begränsa kostnaderna varje månad. Detta gör du med hjälp av en automatisk regel som tillämpas varje morgon och som pausar alla kampanjer som har förbrukat exempelvis 2 000 kronor hittills under innevarande månad. Ange att regeln ska köras Varje dag och ange Samma månad vid ”använd data från”.

Pausa kampanjer som har nått ett visst antal klick efter en del av dagen

I vissa fall kanske du vill begränsa antalet klick till exempelvis 500 för en kampanj under en viss dag. Detta kan du åstadkomma genom att skapa flera regler som tillämpas varje dag vid olika tidpunkter. Varje regel kontrollerar om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen. Det här är ett förenklat exempel med de fyra reglerna:
  1. Regel 1 kontrollerar vid kl. 6.00 om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen.
  2. Regel 2 kontrollerar vid kl. 12.00 om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen.
  3. Regel 3 kontrollerar vid kl. 18.00 om kampanjen har fått 500 klick. I så fall pausas kampanjen.
  4. Regel 4 aktiverar kampanjen vid kl. 23.00 så att den är klar att köras nästa dag.

Öka budgeten för kampanjer som ger många konverteringar (med kostnad per konvertering)

Om du har ett målvärde för kostnaden per konvertering och märker att vissa kampanjer ger bättre resultat än väntat kanske du vill öka budgeten för de kampanjerna. Detta kan du åstadkomma med hjälp av en automatisk regel som tillämpas en gång i veckan. Du kan till exempel skapa en regel som ökar budgeten med 10 % för alla kampanjer med fler än tio konverteringar och en kostnad per konvertering på högst 50 kronor. Vi rekommenderar att du anger en högsta budget som försiktighetsåtgärd.

Höja buden för dimensioner som ger goda resultat i dina kampanjer i Display-nätverket

Anta att du har en kampanj i Display-nätverket som är inriktad på åldrarna 18–24, 25–34 och 35–44 och att du använder samma budbelopp för alla åldersgrupper. Allteftersom kampanjen fortskrider märker du att vissa åldersgrupper i högre grad köper dina produkter när de har klickat sig fram till din webbplats. Därför vill du kanske betala mer för att nå dessa högkonverterande åldersgrupper.
Det kan du göra genom att skapa en regel som körs regelbundet, kontrollerar resultathistoriken och höjer buden för åldersgrupper med hög konverteringsfrekvens (och som alltså ger hög avkastning på investeringen). På samma sätt kan du sänka bud för åldersgrupper med låg konverteringsfrekvens. I detta fall kanske du även vill ange ett högsta bud så att du inte oavsiktligen lägger högre bud än du faktiskt vill betala.

Allmänna riktlinjer och exempel

Var försiktig med regler som används varje dag och som höjer eller sänker buden

Dagliga budgivningsregler som tillämpas på hela konton ska ställas in med omsorg. Om reglerna ställs in så att de körs varje dag är det en god idé att använda data från ”föregående dag”. Gör små förändringar av buden (till exempel ökningar/minskningar på 5 %) och granska resultatet under en tid innan du överväger större ändringar.

Uteslut specifika sökord från en regel

Ibland kanske du vill använda en regel för alla sökord utom vissa som du vill hantera manuellt. Detta kan du göra genom att utesluta dessa sökord med hjälp av alternativet Villkor. Anta till exempel att du vill schemalägga en regel som höjer CPC-buden för alla sökord i en kampanj utom sökord som innehåller frasen ”gammaldags bröllop”. Välj Sökord för kampanjen. Skapa en regel med ett villkor om att sökordstexten inte får innehålla ”gammaldags bröllop”.