Tagga din webbplats för remarketing

Om du vill visa annonser för användare som har besökt din webbplats via en dator eller mobil enhet, ska du lägga till remarketingtaggen på webbplatsen. Taggen är ett kort kodavsnitt som lägger till webbplatsbesökarna i remarketinglistor. Sedan kan du inrikta dina annonser på de listorna. Om din webbplats innehåller en Google Analytics-tagg, kan du använda den i stället för att lägga till AdWords-remarketingtaggen.

I den här artikeln beskriver vi det vanligaste sättet att tagga webbplatsen och hur du gör andra taggimplementeringar på webbplatser.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med koden till webbplatsen, bör du överväga att samarbeta med en webbutvecklare eller någon med teknisk bakgrund. Tänk på att en remarketinglista behöver innehålla ett minsta antal besökare för att dina annonser ska kunna visas. Det innebär att ett visst antal användare måste ha besökt webbplatsen.

Det är inte tillåtet att använda remarketing utifrån känsliga uppgifter. Remarketingtaggen får inte kopplas till personligt identifierande eller känslig information. Du måste följa policyn för annonsering baserad på intressen och plats när du skapar en remarketingkampanj och placerar remarketingtaggen på din webbplats.

Anvisningar

1. Logga in på AdWords.
  2. Klicka på Delat bibliotek.
    Shared library
  3. Klicka på Visa under Målgrupper.
    View "Audiences"
  4. Om det är första gången du ställer in remarketing, ser du flera remarketingalternativ. Klicka på Ställ in remarketing under Webbplatsbesökare och slutför konfigureringen. Om du redan har ställt in remarketing, ska du leta reda på rutan Remarketingtagg högst upp till höger.
  5. Klicka på Tagguppgifter.
  6. Klicka på Konfigurera.
  7. Klicka på Visa AdWords-taggar för webbplatser.
  8. Markera och kopiera koden för remarketingtaggen. Taggen fungerar både på webbplatser för datorer och mobila enheter.
  9. Placera koden längst ned på alla sidor på webbplatsen, före den avslutande </body>-taggen. Om webbplatsen använder en gemensam fil som sidfot, kan du placera kodavsnittet där i stället för på samtliga sidor på webbplatsen.
  10. Spara och publicera sidorna.
  11. Kontrollera att du har implementerat taggen korrekt med Google Tag Assistant, ett Chrome-tillägg som verifierar Googles kodavsnitt och hjälper dig att lösa problem (finns bara på engelska).

När du har taggat webbplatsen, kan du skapa remarketinglistor för dina webbsidor. Om du inte kan lägga till taggen på hela webbplatsen, kan du ändå lägga till den på olika delar av webbplatsen och sedan skapa listor för respektive del.

Andra taggimplementeringar för webbplatser

Uppgradera äldre taggar

Tidigare skapade AdWords unika taggar för varje remarketinglista som annonsörerna skapade, och taggarna placerades på specifika sidor. Nu kan du placera en enda tagg på webbplatsen och skapa flera remarketinglistor med olika regler.

Om du har den äldre och sidspecifika versionen av remarketingtaggen, rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste remarketingtaggen för hela webbplatsen. Du hittar den i ditt delade bibliotek.

Snabbuppgradering: Lägg till den senaste taggen

Placera den senaste remarketingtaggen för hela webbplatsen på din webbplats. Om du fortfarande använder listor som baseras på de äldre, sidspecifika taggarna, kan du lämna kvar de sidspecifika taggarna där de är. Tänk dock på att dina webbsidor kan läsas in snabbare om du tar bort de äldre taggarna när du har lagt till den senaste taggen.

Fullständig uppgradering: Lägg till den senaste taggen och ta bort äldre taggar

Om du inte använder listor som baseras på de äldre, sidspecifika taggarna, kan du helt enkelt ta bort de sidspecifika taggarna när du lägger till den nya taggen för hela webbplatsen. Om du använder listor som baseras på sidspecifika taggar, måste du återskapa listorna i AdWords och lägga till dem i dina befintliga kampanjer.

Följ de här stegen, så påverkas inte dina aktiva kampanjer:

1. Skapa nya remarketinglistor som baseras på dina webbplatsadresser.
  2. Lägg till dina nya listor i kampanjen och behåll de ursprungliga listorna. Sedan kan du inrikta kampanjerna på de nya listorna och de ursprungliga listorna samtidigt.
  3. När medlemskapets varaktighet för de ursprungliga listorna går ut, fylls de nya listorna automatiskt och de ursprungliga listorna töms.
  4. Ta bort de ursprungliga listorna från kampanjerna.
  5. Stäng de ursprungliga listorna.
Uppgradera den dynamiska remarketingtaggen

Om din webbplats redan är taggad för remarketing och du vill uppgradera till dynamisk remarketing, måste du lägga till anpassade parametrar i taggen. Mer information finns i Lägg till den dynamiska remarketingtaggen på din webbplats.

Använda Google Analytics-taggen

Om du vill använda Google Analytics-taggen i stället för AdWords-remarketingtaggen, måste du först ordna följande:

• Google Analytics-taggen ska finnas på din webbplats.
  • Ditt AdWords-konto och Google Analytics-konto ska vara länkade (när du länkar konton behöver du administrativ åtkomst till AdWords-kontot och redigeringsåtkomst till Google Analytics-kontot).
  • Remarketing- och annonsörsfunktioner ska vara aktiverade i Google Analytics.

Mer information finns i Aktivera remarketing- och annonsrapporteringsfunktioner i Google Analytics.