Verkkosivuston taggaaminen Google Adsin avulla

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.
Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Taggaamalla verkkosivustosi Google-tagilla voit lisätä sivustollesi tai sovelluksiisi yleisölähteen, joka auttaa sinua tavoittamaan sivustollasi käyneitä tai sovellustasi käyttäneitä henkilöitä. Google-tagi on verkkosivustojen taggaamiseen tarkoitettu tagikirjasto, jota hyödynnetään Googlen sivustonmittauksessa, konversioseurannassa ja datasegmenttejä käyttävissä tuotteissa. Kyseisen koodin avulla verkkosivustosi kävijät voidaan lisätä datasegmentteihisi, ja voit kohdistaa mainoksesi näille kävijöille.

Dynaamisessa uudelleenmarkkinoinnissa käytetään myös tapahtumakoodinpätkiä, jotka välittävät Google Adsiin tarkkaa dataa verkkosivustosi kävijöistä ja asioista, joita he tekevät sivustollasi.

Tässä artikkelissa on ohjeet seurannan käyttöönottoon Google-tagin avulla ja koodinpätkien käyttöön seurannassa. Voit siirtyä suoraan johonkin seuraavista osioista:

Lue myös, miten voit tagata sivustosi dynaamista uudelleenmarkkinointia varten tai ottaa dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöön sovelluksessasi.

Ennen kuin aloitat

• Sinun on tunnettava verkkosivustosi koodi. Jos et tunne koodiin liittyviä asioita, pyydä apua kehittäjältä tai joltakin muulta tekniikkaan perehtyneeltä henkilöltä.
  • Sivustosi kävijöistä tai sovelluksesi käyttäjistä koostuvissa datasegmenteissä on oltava tietty vähimmäismäärä henkilöitä, jotta mainoksesi voivat näkyä.
  • Kun olet tagannut sivustosi, sen kävijät lisätään automaattisesti datasegmentteihisi valitsemiesi sääntöjen perusteella.
Huom. Google Ads ei salli tagien käyttöä sivuilla, joilla on käytäntöjen rajoittamia tarjouksia. Lue lisää personoidun mainonnan käytännöstä

Ohjeet

Yleisösegmenttien luominen sivuston kävijöistä tai sovelluksen käyttäjistä Google-tagin avulla

Jos otat seurannan käyttöön Google Adsissa ensimmäistä kertaa, sinun on lisättävä sivustollesi koodinpätkä: Google-tagi ja halutessasi tapahtumakoodinpätkä.

Kun olet lisännyt Google-tagin, se tallentaa tietoja sivuista, joita sivustosi kävijät katsovat. Näitä tietoja ovat esimerkiksi sivun URL-osoite ja otsikko, ja niiden avulla sivustosi kävijöistä tai sovelluksesi käyttäjistä luodaan datasegmenttejä.

Google‐tagi on lisättävä verkkosivuston jokaiselle sivulle, mutta tarvitset vain yhden Google‐tagin yhtä Google Ads ‐tiliä kohti.

Tapahtumakoodinpätkien käyttöönotto

Tapahtumakoodinpätkän avulla Google Adsiin voidaan siirtää tarkkaa dataa sivustosi kävijöistä ja heidän sivustolla tekemistään asioista, kuten tuotteiden katsomisesta, ostosten tekemisestä, verkkolomakkeiden täyttämisestä ja rekisteröitymisestä. Tapahtumakoodinpätkään välitettyä dataa voidaan käyttää myös dynaamisten uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.

Voit käyttää tapahtumakoodinpätkää myös sellaisten lisätapahtumien mittaamiseen, jotka tulee laskea dynaamisiksi uudelleenmarkkinointitapahtumiksi. Lisää koodinpätkä sivuille, joiden tapahtumia haluat mitata. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi ostoksen tekeminen jälleenmyyntisivustolla ja lentolippujen etsiminen matkailusivustolla. Lue lisää eri toimialojen tapahtumaparametreista.

Anna käyttäjille selkeät ja kattavat tiedot siitä, mitä dataa keräät verkkosivustollasi, ja pyydä suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Google-tagin ja tapahtumakoodinpätkän luominen ja muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Valitse vasemmalta Datalähteet. Näkyviin tulee joukko lähteitä, joiden pohjalta voit luoda data- ja yleisösegmenttejä.
  4. Valitse Google Ads ‑tagikortista Ota tagi käyttöön.
    • Jos olet jo ottanut tagin käyttöön, valitse Google Ads ‑tagikortin kolmen pisteen valikosta 3 dot icon Muokkaa lähdettä. Jos olet vasta hakemassa koodia, siirry kohtaan 6.
  5. Valitse, haluatko tagin keräävän segmenttejä, jotka sisältävät sivustosi kävijöitä tai sovelluksesi käyttäjiä, vai dynaamista uudelleenmarkkinointidataa, joka sisältää tiettyjä attribuutteja tai parametreja.
    • Voit myös valita, että käyttäjätunnusparametri sisällytetään tagiin. Käyttäjätunnusparametrin sisällyttäminen mahdollistaa verkkosivuston jokaisen kävijän käyttäjätunnuksen siirtämisen tagiin, mikä puolestaan mahdollistaa erilaisten ominaisuuksien käyttämisen, kuten laitteidenvälisen linkityksen.
    • Jos valitset tiettyjä attribuutteja tai parametreja, voit valita tuotteitasi tai palveluitasi parhaiten kuvaavan toimialan.
  6. Klikkaa Luo ja jatka.
    • Jos kyseessä on aiemmin luotu tagi, painikkeessa lukee Tallenna ja jatka.
  7. Kun asennusnäyttö tulee näkyviin, Google-tagisi ja tapahtumakoodinpätkäsi ovat käyttövalmiita. Voit kopioida koodin, käyttää Google Tag Manageria, ladata tagin tai lähettää sen sähköpostitse web-kehittäjälle.
    • Voit integroida uudelleenmarkkinoinnin sivustollesi kopioimalla koodin ja liittämällä sen verkkosivuston <head></head>-tagien väliin.
      Tapahtumakoodinpätkää ei tule kopioida ja liittää sivustolla käytettäväksi sellaisenaan. Se sisältää paikkamerkkiarvoja, jotka web-kehittäjän on täytettävä dynaamisesti, kun koodinpätkä integroidaan verkkopalvelimelle. Lue lisää oman toimialasi tapahtumaparametrien käyttämisestä
    • Google-tagi on lisättävä sivuston kaikille sivuille. Tapahtumakoodinpätkä on puolestaan lisättävä vain sivuille, joilla haluat seurata dynaamisia uudelleenmarkkinointitapahtumia.
      Huom. Jos olet jo ottanut Google-tagin käyttöön Display & Video 360-, Search Ads 360-, Campaign Manager 360- tai Google Analytics ‑tilillä tai toisella Google Ads ‑tilillä, sitä ei tarvitse lisätä verkkosivustolle uudelleen. Jotta sekä konversioseuranta että datasegmentit toimivat oikein, sinun on kuitenkin lisättävä config-komento (eli konversiotunnuksesi sisältävä koodinpätkä) jokaiseen Google-tagin esiintymään heti </script>-lopputagin yläpuolelle. Seuraavassa esimerkissä TAG_ID on tilisi konversiotunnus:

gtag('config', 'TAG_ID');

Jos Google-tagi on otettu käyttöön jollakin muulla tuotteella kuin yllä mainituilla, tagia on muokattava, jotta sillä voidaan tehdä mittauksia myös Google Adsissa. Jos käytät vanhaa tapahtumakoodinpätkää, sinua saatetaan kehottaa vaihtamaan uuteen. Vaihtaminen suositeltavaa.

8. Klikkaa Valmis.
  9. Klikkaa seuraavalta Mitä tapahtuu seuraavaksi? ‑vahvistusnäytöltä uudelleen Valmis.
    • Valinnainen: Jos olet jo lisännyt Google-tagin jostakin muusta Googlen tuotteesta, kuten Google Analyticsista, muista lisätä yleisen sivustotagin config-komento (joka näkyy alla korostettuna) tagin jokaiseen esiintymään. Huomaa, että AW-123456789 on vain esimerkki tunnuksesta. Korvaa config-komennon tämä osa Google-tagin kentässä olevalla tiliesi konversiotunnuksella.
      <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG-ID"> </script>
      <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;
      function gtag ( ) {dataLayer.push (arguments ) ; }
      gtag ('js' , new Date ( ) ) ;
      gtag ('config', 'TAG-ID') ;
      </script>

Lisäasetukset

Datan keräämisen poistaminen käytöstä

Voit poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät halua nähdä personoituja mainoksia, tai jos sinun on noudatettava lakivaatimuksia. Voit muokata yleistä sivustotagia ja poistaa personoidun mainonnan datan keräämisen käytöstä tietyiltä sivustosi käyttäjiltä tai sulkea pois kaikki Kaliforniassa olevat käyttäjät Google Ads ‑tilisi Yleisön hallinnointi ‑osiosta.

Ensimmäisen osapuolen evästeiden käytöstä poisto

Jotta Google Ads voi mitata kaikki konversiot käytetystä selaimesta riippumatta, Google-tagi asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoa kävijän sivustolle tuoneesta mainoksen klikkauksesta.

Jos et halua datatagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää seuraava rivi tagin määrityksiin ennen skriptin tagin lataamista:

var google_conversion_linker = false;

Jos käytät skriptiä conversion_async.js, lisää alla oleva korostettu osio kutsuun google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska se vähentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.