Visa dina annonser på första sidan

Annonser som visas bland annonserna i topposition på första sidan eller var som helst på den första sidan får i snitt betydligt fler klick än annonser som visas på andra sökresultatsidor. För att se till att dina annonser visas på de mer värdefulla positionerna tillhandahåller Google Ads uppskattade CPC-bud (kostnad per klick) som du kan använda när du ställer in dina bud.

I denna artikel beskriver vi också uppskattningar av förstasidesbud, bud för visning högst upp på sidan och uppskattade bud för första positionen samt hur du hittar dem.

Om buduppskattningar

Det finns tre typer av buduppskattningar på fliken Sökord. Du kan använda dem för att visa dina annonser på första sidan i sökresultaten när en sökfråga matchar ditt sökord exakt.

Uppskattat förstasidesbud: budet som troligtvis krävs för att din annons ska visas någonstans på första sidan i sökresultaten.

Uppskattat bud för visning högst upp på sidan: budet som troligtvis krävs för att din annons ska visas bland annonserna i topposition på första sidan med sökresultat.

Uppskattat bud för första positionen: budet som troligtvis krävs för att din annons ska visas på den första positionen i förhållande till andra annonser.

Obs!
  • Bud för visning högst upp på sidan är inte tillgängliga för kampanjer som använder automatisk budgivning, Konverteringsoptimeraren eller schemaläggning av annonser.
  • Förstapositionsbud är inte tillgängliga för kampanjer som använder automatisk budgivning eller schemaläggning av annonser.

Anvisningar

Check the approval status of an ad or extension (English)

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Lägg till följande kolumner för Attribut (läs om hur du lägger till kolumner):

1. Uppsk. förstasidesbud
    2. Uppsk. visn. högst upp
    3. Ber. förstapositionsbud
  5. Klicka på Använd. Kolumnerna visas nu i statistiktabellen.

Uppskattningar av förstasidesbud, bud för visning högst upp på sidan och bud för första positionen fungerar som vägledning. De är avsedda att ge dig mer information som du kan använda för att planera din budstrategi. Du är dock inte garanterad en viss annonsplacering även om du bjuder lika mycket eller mer än dessa uppskattningar. Var annonsen faktiskt placeras beror på konkurrensen från andra annonsörer, din annonsrankning, dina budget- och kontoinställningar samt användarnas beteende.

Anmärkning om enhetsinriktning och uppskattade bud

Uppskattade bud för visning högst upp på sidan och uppskattade bud för första positionen visar det bud som troligtvis krävs för att din annons ska få den önskade placeringen i sökresultaten för den enhet du inriktar dig på.

Om du till exempel har en kampanj som bara gäller mobila enheter återspeglar uppskattningen av förstasidesbudet det bud som troligtvis krävs för att annonsen ska visas på första sidan bland sökresultaten på mobila enheter.

Vad du kan göra om annonsen ändå inte visas

Ibland kan det hända att din annons inte visas på önskad placering i sökresultaten trots att du använder det uppskattade budet för placeringen. Tänk på att uppskattningarna är vägledningar som baseras på sökordets kvalitetsresultat och aktuell konkurrens mellan annonsörerna, och att de gäller sökfrågor som exakt matchar ditt sökord. Om uppskattningen för ditt förstasidesbud är mycket högt kan det till exempel innebära att kvaliteten på dina annonser och din webbplats är låg. Även om du bjuder lika mycket eller mer som dessa buduppskattningar är det ingen garanti för var din annons visas.

Detta är några vanliga orsaker till att din annons inte visas på förstasidan även om du använder det uppskattade budet:

• Konkurrens mellan annonsörer: Det kan finnas ny konkurrens om ditt sökord.
  • Sökordsmatchning: Människors sökningar kanske inte matchar dina sökord exakt.
  • Budgetändringar: Om en nyligen ändrad budget har förbrukats kan det hända att din annons inte visas.

Om du använder ett uppskattat bud men dina annonser inte visas på önskad placering i sökresultaten kan det vara en god idé att läsa om grunderna för annonsposition och annonsrankning.