Administrer automatiserte regler

Når du har konfigurert automatiserte regler, kan du når som helst slå dem på, sette dem på pause, endre dem, fjerne dem eller filtrere dem. Du kan også angre eventuelle regler som kjørte i søkekampanjene dine. Du kan også oppdatere e-postvarslene du mottar om reglene, se en liste over alle endringene reglene har foretatt, i loggene for reglene, og se regelstatuser.

Merk: Når du planlegger at en regel skal kjøres på et bestemt tidspunkt, kan regelen bli kjørt når som helst innen en time etter det aktuelle tidspunktet. En regel som er planlagt kjørt kl. 09:00, kan kjøres når som helst i tidsrommet 09:00–10:00.

Administrering av regler

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Regler.

Nå ser du en liste over reglene dine samt et ikon som indikerer om de enkelte reglene er slått på eller satt på pause.

• Slå på regler i kontoen din, sett dem på pause eller fjern dem: Klikk på nedoverpilen ved siden av statusikonet.
    Når du fjerner regler, fjernes de for godt.
  • Endre regler: Rull til høyre, og klikk på Rediger. Juster innstillingene i administrasjonspanelet, og klikk på Lagre. Merk deg at du ikke kan endre regler du har fjernet. Vær også oppmerksom på at hvis du endrer en regel, er det som om du fjerner den opprinnelige regelen og oppretter en ny.
  • Filtrer visningen for å skjule fjernede regler: Klikk på filterikonet, og velg deretter kolonnen og verdien du vil filtrere etter. Du kan velge å filtrere etter «navn», «gyldighet»m «regelstatus» og «varslingsinnstilling».
    Du kan skjule eller vise regler som er fjernet eller satt på pause, via prikkeikonet 3 dot icon for regeltabellen.
  • Angre regler: Du kan bruke «Angre» for å tilbakestille endringene som er gjort av annonse-, kampanje-, søkeord- og annonsegrupperegler. Du kan angre en regel ved å navigere til Versjonslogg-siden og deretter klikke på Angre for en regel i Handlinger-kolonnen. Når du har klikket på Angre, åpnes et forhåndsvisningspanel som viser hvordan en eventuell angring av en regel påvirker kontoen din. Hvis alt ser greit ut, kan du starte angringen fra denne ruten. Angringen bør ta like lang tid som det tok å kjøre regelen i første omgang.
Viktige punkter om å angre regler

Du kan ikke angre reglene kun for e-post

Regler som bruker «send epost»-handlingen kan ikke angres

Du kan bare angre på de seneste endringene som er utført av hver regel.

Tenk deg for eksempel at regelen kjøres på fredag og lørdag. Du ser bare «Angre»-knappen ved siden av endringene som ble gjort på lørdag. Hvis du ønsker å angre endringene som ble gjort på fredag, må du først angre endringene fra lørdag. Angre-knappen forsvinner deretter for lørdag og vises for fredag.

Tips: Det finnes ett unntak, nemlig om regelen ble kjørt, men ikke gjorde noen endringer. I dette scenarioet trenger du ikke å angre den først for å angre tidligere endringer.)

Manuelle endringer som blir utført etter at en regel har kjørt, kan ikke oppheves.

Tenk deg at du kjører en regel som øker budet for ti søkeord med 10 kroner, og at du deretter endrer et av disse søkeordene manuelt ved å øke budet med ytterligere 5 kroner. Hvis du angrer på endringene som ble utført av regelen, blir endringen bare utført på de ni søkeordene du ikke selv har endret. Vi anbefaler at du tar en forhåndskikk for å få en bedre forståelse av hvilke endringer som blir og ikke blir angret.

Du kan ikke omgjøre en angring.

Hvis du angrer på endringene som ble utført av regelen en bestemt dag, finnes det ingen Utfør likevel-knapp for å utføre de aktuelle endringene likevel.

E-postvarsler og regellogg

Når du oppretter en regel, kan du velge å motta e-postvarsler når denne regelen kjøres. Du får muligheten til å bli varslet etter at de ulike reglene kjører, og bare hvis den kjører med endringer eller feil.

Hvis du vil aktivere slike varsler, velger du ønsket e-postalternativ på Send resultater via e-post-rullegardinmenyen når du oppretter regelen.

Hvis du ikke vil motta e-postvarsler, kan du i stedet sjekke Versjonslogg-siden for å finne ut når reglene kjøres, og hvilke endringer reglene har gjort i kontoen.

Se automatiserte regler i endringsloggen

Du kan også se endringene som automatiserte regler har gjort i kontoen, på Endringslogg-siden.

Logger og regelstatuser

Hvis du foretrekker ikke å motta e-postvarsler, kan du fortsatt finne ut når reglene kjøres, og hvilke endringer reglene har gjort i kontoen din, ved å kontrollere loggene. Loggene inneholder en liste over regler, regelstatus og hvor mange endringer som er gjort som følge av regelkjøringen.

Slik åpner du loggene:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Regler.
  4. Klikk på Versjonslogg-fanen for å se en liste over alle endringene.
    • Merk deg at datovelgervalget brukes i Versjonslogg-tabellen.
  5. Klikk på resultatene for å se detaljer om eventuelle endringer regelen kan ha utført.

I Status-kolonnen i loggene kan du se om reglene er kjørt – og om de ble fullført uten feil. Nedenfor finner du de mulige statusene og en forklaring på hva de betyr.

Kjører

• Regelen din gjør endringer i kontoen din nå.

Fullført

• Regelen er kjørt uten feil, og alle tiltenkte endringer er gjort.

Fullført med feil

• Regelen er fullført, men noen endringer hadde feil (se mer informasjon ved å klikke på Versjonslogg og deretter på resultatene fra regelen).

Ikke fullført: systemfeil

• Regelen kunne ikke startes eller ble stoppet før den var fullført (se mer informasjon ved å klikke på Versjonslogg og deretter på resultatene fra regelen).

Ikke fullført: tidsavbrudd

• Regelen ble ikke fullført innen tidsfristen (se mer informasjon ved å klikke på Versjonslogg og deretter på resultatene fra regelen).

Fremgangsmåten videre