Måling av rekkevidde og frekvens

Beregningene for unik rekkevidde og frekvens omfatter nå såkalt co-viewing, som innebærer at flere personer ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling.

Ved å analysere data om rekkevidde og frekvens i banner-, Discovery- og videokampanjer får du bedre oversikt over hvor mange som har sett annonsene dine, og hvor mange ganger de har sett dem i løpet av en bestemt tidsperiode. Enten du ønsker å forsterke budskapet ditt eller nå ut til nye målgrupper, er denne informasjonen nyttig for å få bedre oversikt over hvordan du lykkes med å nå målene dine for rekkevidde.

Beregninger for unik rekkevidde og frekvens

Med beregninger for unik rekkevidde og frekvens kan du måle det samlede antallet personer som har sett en annonse, og hvor mange ganger de har sett en annonse. Med disse beregningene kan du måle mer enn bare enkle målinger av informasjonskapsler. Dermed kan du finne ut hvor mange ganger brukere har sett annonsen din på flere forskjellige enheter og i ulike formater og nettverk.

Nå til dags bruker folk ofte flere enheter i løpet av dagen, uansett hvor de er. Med modellene våre for unik rekkevidde er det mulig å måle den fullstendige rekkevidden til en annonse ved å ta høyde for tilfeller der folk kan se den samme annonsen på forskjellige enheter, eller når flere personer deltar i co-viewing: De ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling.

Følgende beregninger for unik rekkevidde og frekvens er tilgjengelige:

• Unike brukere
  • Gj.sn. visn.frekv. per bruker
  • Gj.sn. visn.frekv. per bruker (sju dager)
  • Gj.sn. visn.frekv. per bruker (30 dager)
  • Frekvensfordeling 1+, 2+, 3+, 4+, 5+, 10+
Merk: Gjennomsnittlig visningsfrekvens per bruker (7 dager) og målfrekvensfordeling 1+, 2+, 3+, 4+, 5+ eller 10+ er de foretrukne beregningene for å måle frekvensresultatene for kampanjer.

Se data for rekkevidde og frekvens

Du kan se data for rekkevidde og frekvens ved først å legge til kolonnene for disse beregningene i statistikktabellen din, og så velge en bestemt tidsperiode fra rullegardinmenyen. Disse kolonnene, som du finner under «Beregninger for rekkevidde og frekvens», er bare tilgjengelige på Kampanjer-siden og omfatter bare videokampanjer.

Finn ut hvordan du legger til eller fjerner kolonner i statistikktabellen

Sånn beregnes rekkevidde i Google

Sånn beregnes unik rekkevidde

For å beregne unik rekkevidde bruker Google Ads statistiske modeller som tar høyde for brukeratferd i flere nettlesere og på flere enheter. Disse modellene lages ved å observere samlet brukeratferd i flere Google-produkter, for slik å identifisere bruksmønstre på flere enheter. Google Ads kombinerer atferdsobservasjoner med andre signaler og lokale inndata (f.eks. folketellinger og sannsynlighetsundersøkelser) for å deduplisere målgrupper over flere økter, formater, nettverk og enheter. Resultatet er antallet unike brukere (ikke informasjonskapsler) som har sett en annonse.

Rekkevidde og personvern

Denne metoden innebærer at data om alle brukere samles, og antallet brukere må nå en minimumsgrense før data rapporteres til annonsører. Personlig identifiserende informasjon brukes aldri.

I januar 2022 finstemte vi den underliggende modellen for rekkevidde og demografisk informasjon. På grunn av denne oppdateringen kan det hende du legger merke til endringer i beregninger for unik rekkevidde fra denne perioden. Fra og med april 2022 har vi oppdatert de unike modellene våre for rekkevidde for å ta høyde for co-viewing. Med modellene for unik rekkevidde får du nå ekstra statistikk om de ekstra visningene og den økte rekkevidden du oppnår takket være co-viewing, som er at flere personer ser på annonser sammen på TV-enheter med nettilkobling. Finn ut hvordan Google tar høyde for co-viewing i beregninger for unik rekkevidde

Mulige årsaker til at ikke ser beregninger for rekkevidde og frekvens

De fleste beregninger for rekkevidde og frekvens kan bare rapporteres for datoperioder på maksimalt 92 dager. Det kan hende du ikke ser rekkeviddedata i tabellen din hvis du har valgt en datoperiode på over 92 dager.

Hvis du ser på frekvensfordelingen for en kampanje, blir det utelukkende vist data i tabellen hvis datoperioden omfatter maksimalt 31 dager.

Det kan hende det ikke vises data umiddelbart i beregningene for rekkevidde og frekvens for enkelte kampanjer og rapporteringssegmenter. Dette avhenger av faktorer slik som tilgjengeligheten av data etter land, og om annonsen din har nådd minstekravet for antallet visninger og unike brukere. Dette skyldes at modellene for unike rekkevidde ikke har støtte for alle land, og at de i tillegg må oppfylle bestemte minstekrav for visninger.

Ta høyde for rapporteringsforsinkelser

På grunn av modellen som brukes i beregningene våre, tar det vanligvis opptil 3 dager før beregninger for rekkevidde og frekvens er tilgjengelige i kontoen din. Ha denne forsinkelsen i bakhodet hvis datoperioden din innbefatter de siste dagene.

Hvis du for eksempel har valgt datoperioden «Siste 7 dager», må du huske at dataene fra de siste tre dagene, kanskje ikke er fullstendige. Tallene som vises for de siste sju dagene, innbefatter dermed kanskje ikke de siste tre av de siste sju dagene.

Om rekkevidde og stedsmålretting

I beregningene for unik rekkevidde og frekvens bruker vi statistiske modeller basert på å observere aggregert brukeratferd på landnivå. Ettersom modellene beregnes på landnivå, kan beregningene i visse, prosentvis svært begrensede tilfeller fremstå inkonsekvente. Dette gjelder spesielt for kampanjer målrettet mot små geografiske områder, for eksempel én by eller ett postnummer.

I andre tilfeller der du har et stort volum midlertidige besøkende på et bestemt sted, kan den unike rekkevidden fremstå oppblåst. Vi gir de best mulige anslagene for unik rekkevidde i disse tilfellene, og vi jobber utrettelig med å finstemme modellene våre for å gi deg mer presise stedsanslag.

Frekvenstak og synlige visninger

For bannerkampanjer blir bare de visningene som var synlige, talt opp mot frekvenstaket. Andre rapporteringsdata om frekvens kan se høyere ut enn frekvenstakene dine, ettersom både de synlige og de usynlige visningene blir talt.

I august 2020 ble beregninger basert på informasjonskapsler erstattet av beregninger for unik rekkevidde som den primære metoden for måling av rekkevidde. Beregninger for rekkevidde basert på informasjonskapsler er ikke lenger tilgjengelig i Google Ads.

Linker til beslektet innhold