Tavoittavuuden ja näyttötiheyden mittaaminen

Yksilökohtaisen tavoittavuuden ja tarkistustiheyden mittarit kattavat nyt myös yhteiskatselun, joka tapahtuu, kun useat ihmiset katsovat mainoksia yhdessä verkkoon yhdistettäviltä TV-laitteilta.

Analysoimalla Display-, Discovery- ja Videokampanjoidesi tavoittavuus- ja näyttötiheysdataa saat hyvän käsityksen siitä, miten moni on nähnyt mainoksesi ja miten usein tietyllä aikavälillä. Näin saat selville, onko tavoittavuus toivotulla tasolla uusien käyttäjien ja viestin vahvistamisen osalta.

Yksilökohtaisen tavoittavuuden ja näyttötiheyden mittarit

Yksilökohtaisen tavoittavuuden ja näyttötiheyden mittarit kertovat, miten moni on nähnyt mainoksen ja miten usein. Saat selville muutakin kuin evästeisiin liittyviä perustietoja: kuinka monta kertaa mainoksesi on näkynyt eri laitteilla, eri muodoissa ja eri verkostoissa.

Ihmiset ovat nykyään paljon liikkeellä ja käyttävät päivän aikana useita eri laitteita. Yksilökohtaisen tavoittavuuden mallit mittaavat mainoksen kokonaistavoittavuutta ja huomioivat myös sen, että ihmiset voivat nähdä saman mainoksen eri laitteilla tai yhdessä muiden kanssa TV:stä, joka on yhdistetty verkkoon.

Yksilökohtaisen tavoittavuuden ja näyttötiheyden mittarit:

• Yksittäiset käyttäjät
  • Keskimääräinen impressiotiheys käyttäjää kohti
  • Keskimääräinen impressiotiheys käyttäjää kohti (7 päivää)
  • Keskimääräinen impressiotiheys käyttäjää kohti (30 päivää)
  • Frekvenssijakauma 1+, 2+, 3+, 4+, 5+, 10+
Huom. Näyttötiheystavoitetta käyttävän kampanjan tuloksia kannattaa mitata seuraavilla mittareilla: "Keskim. impr.tiheys käyttäjää kohti (7 päivää)" ja "Frekvenssijakauma 1+, 2+, 3+, 4+, 5+, 10+".

Tavoittavuus‑ ja näyttötiheysdatan katselu

Saat tavoittavuus- ja näyttötiheysdatan näkyviin lisäämällä näiden mittareiden sarakkeet tilastotaulukkoosi ja valitsemalla avattavasta valikosta haluamasi aikavälin. "Tavoittavuus- ja näyttötiheysmittarit" ‑kohdasta löytyvät sarakkeet ovat käytettävissä vain silloin, kun olet Kampanjat-sivulla ja näkyvissä ovat pelkät Videokampanjat.

Katso, miten voit lisätä ja poistaa tilastotaulukon sarakkeita.

Miten Google laskee tavoittavuuden?

Miten yksilökohtainen tavoittavuus lasketaan?

Google Ads laskee yksilökohtaisen tavoittavuuden tilastollisilla malleilla, joissa huomioidaan käyttäjien toiminta useilla eri laitteilla ja selaimilla. Nämä mallit on luotu seuraamalla koottuja tietoja käyttäjien toiminnasta Googlen eri tuotteissa ja selvittämällä näin käyttäjien laitetottumuksia. Google Ads välttää laskemasta yleisöä kahteen kertaan istunnoista, mainosmuodoista, verkostoista ja laitteista hyödyntämällä käytöshavaintoja ja muita lähteitä (esimerkiksi väestötutkimuksia ja todennäköisyyskyselyitä). Tulokseksi saadaan näin mainoksen nähneiden yksittäisten käyttäjien määrä (evästeiden määrän sijaan).

Tavoittavuus ja käyttäjän tietosuoja

Käyttämässämme menetelmässä kaikki käyttäjät kootaan yhteen. Menetelmä edellyttää myös, että käyttäjiä on tietty määrä, ennen kuin dataa välitetään mainostajille. Emme milloinkaan käytä henkilökohtaisia tunnistetietoja.

Tammikuussa 2022 paransimme työkaluissa käytettäviä tavoittavuuden ja demografisten tietojen malleja. Päivityksen seurauksena tämän ajanjakson yksilökohtaisen tavoittavuuden mittareissa saattaa näkyä muutoksia. Huhtikuusta 2022 lähtien käytössäsi ovat päivitetyt yksilökohtaisen tavoittavuuden mallit. Yksilökohtaisen tavoittavuuden mallit tarjoavat vinkkejä lisäimpressioista ja -tavoittavuudesta, joita tulee yhteiskatselusta, kun mainos näkyy yhtä aikaa useammalle katsojalle TV-laitteelta, joka on yhteydessä verkkoon. Lue, miten Google huomioi yhteiskatselun yksilökohtaisen tavoittavuuden mittareissa.

Miksi tavoittavuus- ja näyttötiheysmittarit eivät näy?

Useimmat tavoittavuus- ja näyttötiheysmittarit voidaan näyttää enintään 92 päivän ajalta. Jos olet valinnut aikaväliksi yli 92 päivää, tavoittavuusdata ei välttämättä näy kaaviossa.

Jos katsot kampanjan frekvenssijakaumaa, voit nähdä datan taulukossa vain, kun valittu ajanjakso on korkeintaan 31 päivän pituinen.

Tiettyjen kampanjoiden ja raportointisegmenttien data ei välttämättä näy tavoittavuus- ja näyttötiheysmittareissa heti esimerkiksi koska maakohtaista dataa ei ole saatavilla tai mainos ei ole saanut tarpeeksi impressioita ja yksittäisiä käyttäjiä. Yksilökohtaisen tavoittavuuden malleja ei tueta kaikissa maissa, ja impressioita on oltava tietty vähimmäismäärä.

Raportointiviiveen huomiointi

Laskelmissa käytettävien mallinnusten vuoksi tavoittavuus- ja näyttötiheysmittarit eivät näy tililläsi heti, vaan siihen voi mennä kolmekin päivää. Ota tämä huomioon, jos valitsit aikaväliin myös juuri kuluneet päivät.

Jos määrität ajanjaksoksi esimerkiksi Viimeiset seitsemän päivää, viimeisen kolmen päivän tiedot eivät välttämättä ole vielä valmistuneet. Näin ollen viimeisen seitsemän päivän ajalta näytettävät tiedot eivät välttämättä sisällä kyseisen ajanjakson viimeistä kolmea päivää.

Tavoittavuus ja aluekohdistus

Yksilökohtaisen tavoittavuuden ja näyttötiheyden mittarit hyödyntävät tilastollisia malleja, joissa koostettua käyttäjätoimintaa tarkastellaan maakohtaisesti. Koska mallit ovat maakohtaisia, mittarit voivat joissakin tapauksissa vaikuttaa epäjohdonmukaisilta. Näin voi käydä etenkin kampanjoissa, jotka on kohdistettu pienelle maantieteelliselle alueelle, kuten yksittäiseen kaupunkiin tai postinumeroon.

Suuri hetkellinen kävijämäärä tietyssä paikassa voi joissakin tapauksissa saada yksilökohtaisen tavoittavuuden näyttämään todellista suuremmalta. Tarjoamme parhaat arviot yksilökohtaisesta tavoittavuudesta myös tällaisissa tilanteissa. Kehitämme mallejamme jatkuvasti voidaksemme tarjota entistä tarkempia sijaintiarvioita.

Näyttötiheyden rajoitustoiminto ja näkyvät impressiot

Display‑kampanjoissa näyttötiheyden rajoituksiin lasketaan vain näkyvät impressiot. Muut näyttötiheyttä koskevan raportointidatan luvut saattavat vaikuttaa suuremmilta kuin näyttötiheyden rajoitukset, koska toiminto laskee näkyvien impressioiden lisäksi myös impressiot, jotka eivät ole näkyviä.

Yksilökohtaisen tavoittavuuden mittarit korvasivat evästeisiin perustuvat mittarit elokuussa 2020 tavoittavuusmittauksen ensisijaisena menetelmänä. Evästeisiin perustuvat tavoittavuusmittarit eivät ole enää käytettävissä Google Adsissa.