Sådan justerer du dine søgeordsbud

Når du vælger de enkelte søgeord, kan du beslutte, hvor meget du er villig til at betale, hver gang en kunde søger på dette søgeord og klikker på din annonce. Det er dit søgeords maksimumbudpris pr. klik eller maks. CPC. Nogle annoncører foretrækker selv at bevare kontrollen med manuelle bud, hvor andre har det fint med at lade Google Ads-systemet styre buddene for dem.

I denne artikel kommer vi ind på forskellen mellem den automatiske budstrategi til maksimering af antallet af klik og manuel CPC-budgivning, hvordan du bruger Google Ads-værktøjet til at vælge et bud, og hvordan du bruger søgeordsbudestimater til at hjælpe dig med at få vist din annonce på den første side.

Før du begynder

Læs Skift dine søgeordsbud for at få en vejledning i, hvordan du manuelt ændrer dine bud.

Sådan fungerer strategien til maksimering af antal klik

Budstrategien Maksimér antal klik er ideelt for annoncører, der ikke ønsker at bruge tid på at angive bud, men som gerne vil have flest mulige klik på deres annoncer inden for deres budget. Du behøver ikke angive individuelle bud for dine annoncegrupper, søgeord eller placeringer. Det eneste, du gør, er at angive et gennemsnitligt dagligt budget, så indstiller Google Ads-systemet automatisk dine maks. CPC-bud for at give dig flest mulige klik inden for dit budget. Hvis du ønsker mere kontrol over dine bud, kan du angive en CPC-budgrænse, hvis du ikke vil gå over en bestemt pris pr. klik. Få flere oplysninger ved at læse Om budgivning til maksimering af antal klik.

Sådan bruger du Google Ads-værktøjerne til at hjælpe med at vælge et søgeordsbud

Der er nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med at identificere søgeord, som du muligvis ønsker at justere manuelt. Der er også andre mere avancerede værktøjer, der udfører budgivningen for dig ud fra et beløb, som du fastsætter.

• Anbefalinger på din konto kan hjælpe dig med at identificere, hvilke af dine søgeord der lader til at være gode kandidater til budændringer. Forslag angiver højere bud (som kan bidrage til at opnå flere klik) og lavere bud (som kan bidrage til at sænke omkostningerne). Find ud af, hvordan du kan optimere din konto med Anbefalinger.
  • Budsimulatoren kører "hvad nu hvis"-scenarier såsom følgende: "Hvor mange flere eksponeringer kan jeg opnå, hvis jeg hæver mit bud med 1 DKK?" Dette hjælper dig med at justere dine bud til det rette niveau for dit budget. Simulatoren forudsiger ikke fremtiden, men den vurderer de data for klik, pris og eksponeringer, som dine annoncer ville have modtaget i en typisk uge, hvis du havde angivet højere eller lavere søgeordsbud.
  • Udvidet CPC maksimerer antallet af konverteringer for manuel budgivning til den samme pris pr. konvertering. Denne budstrategi holder øje med de annonceauktioner, der har en større sandsynlighed for at føre til et salg for dig, og øger dit maks. CPC-bud (efter anvendelse af eventuelle budjusteringer, du har angivet) for at stå bedre i konkurrencen om disse klik. ECPC sænker også dine bud på auktioner, der er mindre sandsynlige for at føre til et klik. På den måde kan du få mere salg og flere konverteringer ud af de annoncekroner, du bruger.
  • Konverteringssporing er en avanceret funktion, der viser, hvilke søgeord der oftest får kunderne til at foretage de ønskede handlinger (disse handlinger, som f.eks. kan være et køb eller en tilmelding til at modtage et nyhedsbrev, kaldes konverteringer). Ved at spore dine konverteringer kan du bedre afgøre, om du skal hæve dit maks. CPC for de søgeord, der klarer sig godt, og sænke det for de søgeord, der ikke er så effektive. Konverteringssporing er et krav, hvis du ønsker at bruge bestemte automatiske budstrategier, herunder ECPC med mål-CPA og Mål-ROAS. Få flere oplysninger om automatisk budgivning.

Sådan fungerer manuel CPC-budgivning

Denne indstilling giver dig mulighed for at selv at styre dine maks. CPC-bud. Du kan angive bud på annoncegruppeniveau eller for individuelle søgeord. Din annoncegruppes standardbudbeløb er gældende for alle søgeord i din nye kampagnes annoncegruppe. Du kan til enhver tid ændre dit budbeløb for nogle eller alle søgeord.

Tips!

• Er du lige begyndt at bruge Google Ads og ikke helt sikker på, hvilket søgeordsbud du vil angive? Mange annoncører starter med et maks. CPC-bud på 10 DKK.
  • Når du bruger Maksimér antal klik, kan du let skifte til manuel CPC-budgivning, så du har fuld kontrol over indstillingen af budbeløbene.

Sådan bruger du søgeordsbudestimater

Hvis det er vigtigt for dig, at din annonce bliver vist på første side med Google-søgeresultater, er der 3 forskellige typer søgeordsbudestimater, som kan hjælpe dig med at opnå dette.

• Estimeret bud for første side viser det bud, som du sandsynligvis skal angive, for at få din annonce vist på første side med søgeresultater.
  • Estimeret bud for visning øverst på siden går et skridt videre og viser det bud, som du sandsynligvis skal angive, for at få din annonce vist på en af de øverste annoncepositioner på den første side med søgeresultater.
  • Estimeret bud for første position går endnu et skridt videre og viser det bud, som du sandsynligvis skal angive for at få din annonce vist på den øverste annonceposition.

Disse estimater er baseret på et eksakt match af dit søgeord. Annoncepositionen afhænger også af søgeordets kvalitetsresultat og den aktuelle konkurrence blandt annoncørerne om det pågældende søgeord, så der er ingen garanti for, at du altid opnår den foretrukne position. Få flere oplysninger om, hvordan du får dine annoncer vist på den første side.