Om dynamiske søkeannonser

Dynamiske søkeannonser er den enkleste løsningen hvis du vil finne kundene som søker etter akkurat det du tilbyr, på Google. Dynamiske søkeannonser er ideelle for annonsører som har godt utformede nettsteder eller store beholdninger. Annonsene målrettes på bakgrunn av innholdet på nettstedet ditt, og med slike annonser kan det være enklere å dekke områdene du ikke når ut til med søkeordsbaserte kampanjer. Overskrifter og landingssider i dynamiske søkeannonser genereres også ved hjelp av innhold fra nettstedet ditt. Dette bidrar til at annonsene dine til enhver tid er relevante, og er i tillegg tidsbesparende. Du trenger bare legge til en kreativ beskrivelse. Uten dynamiske søkeannonser kan selv annonsører som har godt administrerte Google Ads-kontoer med mange søkeord, gå glipp av relevante søk, ikke rekke å få utarbeidet annonsetekster for nye produkter som skal lanseres, eller miste oversikten over hva som faktisk er tilgjengelig på nettstedene deres.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan dynamiske søkeannonser fungerer, og hvordan bedrifter kan dra nytte av dem. Du finner en veiledning i artikkelen Opprett dynamiske søkeannonser.

Merk: «DSA» brukes noen ganger som en forkortelse for dynamiske søkeannonser.

Fordeler med dynamiske søkeannonser

• De sparer tid. Med dynamiske søkeannonser slipper du å tilordne søkeord, bud og annonsetekst til hvert enkelt produkt på nettstedet ditt. Dessuten kan du nå raskere ut med annonsering i nye markeder sammenlignet med andre annonseformater.
  • Vis relevante, dynamisk genererte overskrifter i annonsene dine. Når søket til en kunde er relevant for produktet ditt eller tjenesten din, genererer Google Ads dynamisk en annonse med en tydelig overskrift for den mest relevante siden på nettstedet ditt.
  • Styr annonsene dine. Med Google AI kan du vise annonser med utgangspunkt i hele nettstedet, spesifikke kategorier eller spesifikke sider. Du kan også forhindre at det utløses annonser for produkter som er midlertidig utsolgt.
  • Få ekstra trafikk. Med dynamiske søkeannonser kan du generere mer trafikk og økt salg ved å identifisere nye muligheter for annonselevering som du ikke allerede målretter mot ved hjelp av søkeord.
  • Visningsadressene er basert på domenet for den endelige nettadressen din. Du er ikke lenger nødt til å oppgi visningsadressen når du oppretter en ny annonse. Google Ads bruker i stedet domenet for den endelige nettadressen din som annonsens visningsadresse. Hvis den endelige nettadressen for annonsen for eksempel er www.example.com/sportsutstyr/fotball/sko, er nettadressen som vises i annonsen, fortsatt www.example.com.

Slik vises de

Når noen søker på Google med termer som er nært relatert til titler og setninger som brukes flere steder på nettstedet ditt, velger Google Ads en landingsside for nettstedet ditt på bakgrunn av disse titlene og setningene, og det genereres en tydelig og relevant overskrift i annonsen din.

Eksempel: Tenk deg at du eier en internasjonal hotellkjede. En bruker søker etter «luksushotell New York» på Google og får se annonsen din, som har overskriften «Luksushotell i NYC». Brukeren klikker så på denne annonsen og lander på siden på nettstedet ditt som omhandler luksuriøse overnattingssteder i New York.

Med dynamiske søkeannonser kan du altså raskt henvise kundene til det de er ute etter på nettstedet ditt.

Du er selv ansvarlig for den endelige teksten som vises i annonsene, så du må ha det i bakhodet når du velger hvilke landingssider du vil målrette annonsene mot. Annonseoverskriften er basert på en rekke signaler, og det viktigste av disse er HTML-tittelen på siden din.

Sånn fungerer målretting

I dynamiske søkeannonser blir innhold på landingssidene for nettstedet ditt lagt til grunn når annonser skal målrettes mot søk. Du kan velge mellom en rekke målrettingsalternativer for å angi hvilke landingssider de dynamiske søkeannonsene skal bruke. Du kan målrette annonser mot grupper av nettadresser med ulike målrettingstyper, for eksempel URL_Contains eller «Kategorier», eller mot bestemte nettadresser med URL_Equals eller sidefeeder. Du finner nærmere detaljer nedenfor:

URL_Equals: Annonsene blir målrettet mot enkeltstående nettadresser på nettstedet ditt. Hvis du er ny bruker av dynamiske søkeannonser og vil prøve funksjonen, kan du opprette et URL_Equals-mål for startsiden på nettstedet.

URL_Contains: Annonsene blir målrettet mot sider med nettadresser som inneholder bestemte strenger.

Kategorier: Dette er Google Ads-genererte sett med landingssider fra nettstedet ditt, sortert etter tema. Du bestemmer selv hvilke sett av sider du vil målrette annonser mot, hvordan lignende sider skal grupperes, og hvilket detaljnivå som skal brukes. Hvis du raskt vil komme i gang med dynamiske søkeannonser, blir annonsene dine målrettet mot alle nettsidene der du per nå kjører søkeannonser via den aktuelle kontoen, hvis du bruker kategorien «Landingssider fra standardannonsegrupper». Med dette målrettingsalternativet er det enkelt å øke trafikken på nettsidene du allerede bruker som landingssider i eksisterende annonsegrupper og kampanjer. Kategorier som «Landingssider fra standardannonsegruppene dine» er bare tilgjengelige for domener som Google Ads kan generere kategorier for.

Sidefeed: Last opp et regneark med nettadresser for å få mest mulig fokusert og kontrollert målretting. På denne måten kan du målrette annonsene mot feeden din i sin helhet eller bare deler av den. Du kan for eksempel merke sider som omhandler «produkter med 4-stjerners vurderinger» eller «hoteller med mange ledige rom», og så målrette annonsene utelukkende mot nettadresser med disse etikettene.

Finn ut mer om målretting av dynamiske søkeannonser.

Merk: Du kan maks ha 100 sidefeeder per konto.

Slik fungerer overskrifter

Overskrifter for dynamiske søkeannonser genereres dynamisk og målrettes mot relevante søk ut fra brukerens søk og teksten som er mest relevant for landingssiden din eller domenet ditt. Når du sender inn et domene, et nettsted, en side eller en produktfeed, finner Googles teknologi for gjennomsøking av nettet tekst som kan brukes i overskrifter som er relevante for innholdet på siden, og dette kan igjen generere flere søk på siden din.

Merk: Tekst som er hentet fra nettstedet ditt, kan være endret litt for å unngå brudd på Googles redaksjonelle retningslinjer (f.eks. at bruken av store og små bokstaver er endret, eller at tegn som ikke støttes, er fjernet), og vi kan ikke garantere på forhånd hvilken overskrift som blir vist, fordi det kan hende vi gjør endringer for å tilpasse overskriften bedre til søket, sideinnholdet og retningslinjene våre for annonseintegritet.

For at overskriftene i de dynamiske søkeannonsene dine skal bli mer effektive, anbefaler vi at du justerer overskriftene og sidetitlene på nettstedet ditt på denne måten:

• Følg Googles redaksjonelle retningslinjer for sidetitler og overskrifter i standardreklamer.
  • Bruk unike handlingsfremmende oppfordringer.
  • Sidetitler og overskrifter på nettstedet bør ikke overskride 60 eller 90 tegn.

Anbefalte fremgangsmåter

• Du bør ikke bruke dynamiske søkeannonser hvis du ofte gjør endringer på nettstedet ditt – for eksempel hvis du presenterer nye tilbud hver dag.
  • Dynamiske søkeannonser fungerer best på nettsteder med velskrevne HTML-sidetitler og tydelig innhold. Sideinnholdet blir brukt til å lage overskrifter for reklamene dine, og det avgjør hvilke søk som samsvarer godt med siden. Annonsører, spesielt innen sensitive bransjer, må sørge for at de har angitt de rette sertifikatene og riktig målgruppe.
  • Dynamiske søkeannonser fungerer best på godt optimaliserte sider der systemet kan identifisere temaer og søketermer. Dynamiske søkeannonser fungerer ikke særlig bra på nettsteder med et format som gjør at Google Ads ikke kan identifisere temaer og søketermer (f.eks. nettsteder som for det meste består av Flash-innhold eller bilder, eller nettsteder der det kreves at brukerne logger på for å få tilgang til brorparten av innholdet).
  • Dynamiske søkeannonser fungerer best hvis du sjekker søketermrapportene dine regelmessig. Du kan også optimalisere dem ved hjelp av negative søkeord. Ved å gjøre dette kan du sikre at annonsene dine forblir relevante, og hindre at uønskede sider indekseres. Finn ut hvordan du oppretter ekskluderinger for dynamiske søkeannonser.

Før du setter i gang med dynamiske søkeannonser, må du gjennomgå Google Ads-retningslinjene for å påse at annonsene dine er i tråd med retningslinjene (samt gjeldende lov og rett).

Linker til relatert innhold