De prestaties van beeld- en videoadvertenties meten

Dit artikel is alleen van toepassing op de vorige versie van AdWords. Bepaal welke AdWords-versie u gebruikt

Zodra uw beeld- en videoadvertenties live zijn, wilt u waarschijnlijk bijhouden hoe ze presteren in het Google Display Netwerk. U kunt uw tabellen met campagnestatistieken op de tabbladen Advertenties en Dimensies gebruiken om de standaard prestatiegegevens voor beeld- en videoadvertenties te controleren. U kunt ook klikken voor gratis interacties bijhouden om te bekijken hoe klanten omgaan met speciale interactieve advertentie-indelingen. Meer informatie over de rapportage van de prestaties van display-advertenties met betrekking tot het volgende:

• Zelfstandige beeldadvertenties (beeldadvertenties die niet met de Advertentiegalerij zijn gemaakt)
  • Beeldadvertenties die met de Advertentiegalerij zijn gemaakt
  • Videoadvertenties die met de Advertentiegalerij zijn gemaakt

De prestaties van uw display-advertenties bijhouden

U kunt de meeste statistieken voor de prestaties van uw beeldadvertenties bekijken op het tabblad Advertenties van uw Google Ads-account. U kunt ook de volgende rapportageopties proberen:

• Gebruik de weergave 'Gratis klikken' op het tabblad Dimensies om verschillende aanvullende statistieken voor uw beeld- en videoadvertenties te bekijken (inclusief voor de advertenties die met de Advertentiegalerij zijn gemaakt).
  • Pas de tabel met advertentiestatistieken zodanig aan dat specifieke plaatsingsstatistieken voor de prestaties van uw advertenties in het Display Netwerk worden weergegeven. De beschikbare prestatiestatistieken variëren afhankelijk van de beeldadvertentie-indeling die u heeft gekozen.

Klantinteracties bijhouden via gegevens voor gratis klikken

Indelingen voor display-advertenties zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor interactie met beeld- en videoadvertenties. Afhankelijk van de gekozen indeling en prijsstelling is het mogelijk dat bepaalde interacties met een display-advertentie gratis zijn. Deze worden niet weergegeven in uw tabellen met statistieken naast de gewone rapportageresultaten, maar u kunt een rapport met informatie over gratis klikken uitvoeren en downloaden om meer inzicht te krijgen in de prestaties van uw advertenties. Hier volgen enkele voorbeelden van statistieken voor gratis klikken:

Muisaanwijzer op display-advertentie (minimaal 1 seconde)

Bekijk hoe vaak klanten hun muisaanwijzer minimaal één seconde op de display-advertentie plaatsen. Met behulp van deze informatie kunt u de advertenties eruit lichten die de aandacht van klanten vasthouden zonder dat er wordt doorgeklikt naar uw website. Aan dergelijke advertenties moet meestal een sterkere call-to-action voor de klant worden toegevoegd.

Interactie met display-advertenties

Afhankelijk van het type advertentie dat u heeft gemaakt met de Advertentiegalerij, bevat uw rapport mogelijk extra varianten van klantinteracties.

Videovertoning 25, 50, 75 en 100 procent (kwartielen)

Achterhaal hoeveel procent van uw videoadvertenties daadwerkelijk door klanten wordt bekeken. Videoadvertenties met een laag afspeelpercentage of die snel worden verlaten door kijkers, kunnen erop duiden dat een creatieve wijziging moet worden doorgevoerd om de belangstelling van klanten vast te houden.

Voorbeeld

In de kolom Speelt 50% van de video af bijvoorbeeld, wordt het aantal keren weergegeven dat de video ten minste voor de helft is bekeken. Houd er rekening mee dat deze weergavepercentages niet altijd evenredig afnemen, omdat mensen mogelijk gedeelten van de video overslaan.

Tip

• 'Afspeelpercentage' is synoniem aan 'interactiepercentage' voor videoadvertenties en aan 'weergaveratio', dat wordt gebruikt voor campagnes van Google Ads voor video met de TrueView-indelingen van YouTube.
  • U kunt een rapport downloaden met gegevens over gratis klikken voor aanvullende advertentie-interacties.

View-throughconversies voor videoadvertenties bijhouden

Conversies bijhouden

U kunt Conversies bijhouden van Google Ads gebruiken om bij te houden hoeveel mensen op een videoadvertentie klikken en uiteindelijk de gewenste conversieactie uitvoeren.

Aangezien videoadvertenties niet altijd meteen een conversie genereren, raden we aan gegevens over view-throughconversies te bekijken, aangezien deze het aantal online conversies weergeven dat is gegenereerd binnen 30 dagen nadat een bezoeker uw videoadvertentie heeft bekeken, maar hier niet op heeft geklikt.

Meer informatie over view-throughconversies.
Trackingpixels van derden gebruiken (alleen voor standaard beeldadvertenties)

Een trackingpixel is vergelijkbaar met de Google Ads-code voor het bijhouden van conversies. Dit is code die in de videoadvertentie wordt geplaatst (de code wordt geleverd door een advertentieserver van derden). Deze code houdt het IP-adres van de gebruiker bij. Deze pixel houdt gevallen bij waarbij een gebruiker niet op de advertentie klikt, maar later terugkeert naar de website in uw uiteindelijke URL. Als u trackingpixels van derden gebruikt, moet u zelf externe rapportagehulpprogramma's gebruiken om de gegevens te evalueren.

Bij display-advertenties kunt u hetzelfde resultaat bereiken met een 'view-throughconversie' (zoals beschreven in het bovenstaande gedeelte) in tegenstelling tot een 'klikconversie'.

Volgende stappen