Utilitzar segments a les taules

Podeu utilitzar segments per destacar el que considereu més important de les taules de Google Ads, ja que els podeu fer servir per dividir les dades en files i aïllar exactament allò que voleu veure. Els segments que podeu triar varien en funció de la taula del compte de Google Ads que consulteu, però poden ser períodes de temps, dispositius o tipus de clic, entre d'altres.

Aquest article explica com podeu utilitzar els segments.

Instruccions

Com es poden segmentar les files d'una taula

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Utilitzeu el menú de pàgines per desplaçar-vos fins a la taula que voleu segmentar.
  3. Feu clic a la icona de segment Segment i seleccioneu les dades que vulgueu aïllar.
  4. Per treure un segment, feu clic a la icona de segment Segment i seleccioneu Cap.

Pot ser que les columnes no mostrin cap valor si hi apliqueu un segment incompatible. Per exemple, els segments basats en conversions, com ara "Acció de conversió" i "Lapse de temps fins a la conversió", només funcionen amb columnes relacionades amb les conversions, com ara Conversions, Totes les conv. i Valor de conversió. Per aquest motiu, altres columnes com ara Clics, Impr. i Cost mostraran un valor en blanc ("--") quan hi apliqueu un segment basat en conversions. Això també inclou les columnes que incorporen el cost, com ara Cost/Conv.

Com es poden utilitzar diferents tipus de segments per obtenir estadístiques

Alguns segments es troben en gairebé totes les pestanyes del compte de Google Ads, mentre que d'altres només estan disponibles en algunes pestanyes. És possible que en alguns casos hàgiu de baixar un informe per aplicar un segment concret a les dades. Aquí teniu els tipus de segments disponibles i una explicació de com els podeu fer servir:

Destinació de l'anunci

La destinació de l'anunci descriu on va a parar l'usuari després de fer clic al vostre anunci. Si rebeu trànsit tant a l'aplicació com al lloc web per a mòbils, podeu utilitzar aquest segment per comparar el rendiment dels anuncis en funció d'on hagin anat a parar els usuaris.

Seguiu aquests passos per garantir la segmentació més precisa del trànsit web i d'aplicacions en aquest informe:

1. Configureu el seguiment de conversions d'aplicació mitjançant el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de Firebase o d'un proveïdor extern.
  2. Envieu tots els pings de connector (amb la sessió s'inicia l'identificador de clic de Google) a Google Ads.
  3. Enllaceu el compte de Google Analytics per a Firebase (GA4F) o d'un tercer a l'identificador de client de Google Ads.
És possible que la segmentació per destinació de l'anunci no sigui compatible amb algunes mètriques, com ara les conversions de visualització completa per a campanyes de vídeo i d'aplicacions.

Tipus d'increment de notorietat de marca

El mesurament d'increment de notorietat de marca no està disponible per a tots els comptes de Google Ads. Per utilitzar l'increment de notorietat de marca, contacteu amb el representant del vostre Compte de Google. Si no teniu representant, no el podreu utilitzar.

Utilitzeu aquest segment per veure les mètriques associades als tipus de pregunta d'enquesta que heu seleccionat per a l'estudi: "Record de l'anunci", "Notorietat", "Consideració", "Preferència" i "Intenció de compra".

Si l'interval de dates seleccionat inclou diverses onades o estudis, la visualització del nivell de campanya mostrarà les estadístiques agregades.

Per obtenir més informació, reviseu l'article Entendre les dades del mesurament d'increment de notorietat de marca.

Tipus de clic

Utilitzeu aquest segment per veure quins elements dels anuncis als quals s'ha fet clic han generat visites al vostre lloc web. Els valors són:

És possible que la segmentació per tipus de clic no sigui compatible amb algunes mètriques, com ara les mètriques de visualització per a campanyes de vídeo.

Nota

El tipus de clic es pot aplicar a diversos aspectes de la mateixa impressió (per exemple, una impressió de clic de trucada pot tenir lloc juntament amb una impressió de títol al mateix anunci). En aquest cas, a l'informe baixat veureu "--" en lloc del resum dels totals, ja que la suma total no seria precisa perquè comptaria dues vegades algunes de les impressions.

Conversions

Si heu configurat el seguiment de conversions, els segments següents us poden proporcionar estadístiques sobre el rendiment de les conversions:
  • Acció de conversió: el nom de l'acció de seguiment de conversions que heu configurat.
  • Categoria de conversió: la categoria de la conversió, que es basa en la configuració de l'acció de conversió. Per exemple: Compres, Enviar formularis de contactes, Registres, Contactes, Sol·licitar pressupostos, Baixades, Obtenir indicacions, Implicació, Visualització de pàgina, etc.
  • Font de conversió: el lloc on s'ha originat el mesurament de la conversió. Per exemple: Etiqueta de lloc web, Google Analytics, Visites a la botiga, Aplicació mòbil (Firebase), Aplicació mòbil (analítica d'aplicacions de tercers), Allotjat a Google, etc.
  • Tipus d'esdeveniment d'anunci: l'acció que precedeix una conversió. Per exemple: Visualització amb implicació, Clics, Interacció o Impressió.
  • Dies fins a la conversió: la diferència de temps entre la impressió d'anunci del client i la conversió posterior. Utilitzeu "Dies fins a la conversió" per entendre quant de temps heu d'esperar per interpretar les xifres relacionades amb les conversions i registrar les conversions. Si observeu quant de temps han tardat els usuaris històricament a fer una conversió, també podeu tenir una idea més clara de quan us convé iniciar una nova campanya publicitària.
  • Ajust de conversió
  • Dies fins a la conversió o l'ajust
  • Clients nous vs. recurrents
  • Ajust de regla de valor

Dispositiu

Utilitzeu aquest segment per comparar el rendiment entre dispositius: ordinadors, telèfons mòbils, tauletes i pantalles de televisió.

Xarxa (amb partners de cerca)

Utilitzeu aquest segment per comparar el rendiment de la cerca de Google, els partners de cerca i la Xarxa de Display. Aquest segment se sol fer servir per comparar el rendiment per xarxa dels anuncis individuals a la pestanya "Anuncis".

Temps

Utilitzeu aquesta opció per dividir la taula d'estadístiques en files segons el període de temps que hàgiu seleccionat. Si sol·liciteu una gran quantitat de dades, és possible que vegeu un missatge en què se us demani baixar un informe.

Les opcions són:

• Dia de la setmana (dilluns, dimarts, dimecres, etc.)
  • Dia (per exemple: dc., 21 de desembre de 2011)
  • Setmana
  • Mes
  • Trimestre
  • Any
  • Hora del dia

Tingueu en compte que només podeu segmentar per "Dia" quan l'interval de dates comprengui 16 dies o menys.

Consell

També podeu fer servir la pestanya "Dimensions" per veure el rendiment per períodes de temps.

Part superior vs. altres

Apliqueu el segment "Part superior vs. altres" a les taules d'estadístiques per saber en quina posició s'ha mostrat el vostre anunci a les pàgines de resultats de la cerca de Google i a les de partners de cerca. Segmentar les dades per "Part superior vs. altres" us pot ajudar a optimitzar les campanyes de cerca per difondre els anuncis a les parts de la pàgina on us funcionin millor.

Com s'han d'interpretar les dades

• Cerca de Google: part superior. L'anunci s'ha mostrat entre els anuncis de la part superior.
  • Cerca de Google: altres. Qualsevol anunci de text de Google Ads que es mostri en emplaçaments que no siguin la cerca de Google: part superior.
  • Partners de cerca. Des de l'octubre de 2020, els partners de cerca ja no distingeixen entre la part superior i altres. Totes les dades dels partners de cerca s'etiquetaran en un segment. És possible que encara vegeu "Partners de cerca: part superior", que inclou dades anteriors a l'octubre de 2020.
  • Xarxa de Display de Google. L'anunci s'ha publicat a la Xarxa de Display de Google.