Välja ett bud för en kampanj i Display-nätverket

Med budtyperna för Googles Display-nätverk kan du få bästa möjliga resultat från dina kampanjer genom att ange det rätta priset för dina annonser. Här är de budtyper som du kan använda för Display-nätverket:

Budstrategier:

Obs! Mål-CPA, Maximera konverteringar, Mål-ROAS och Förbättrad CPC är Smart Bidding-strategier som fokuserar på konverteringar.

Om du vill ha detaljerad information om Smart Bidding-strategier kan du ladda ner vår guide för Smart Bidding i Display-nätverket.

Viktigt att tänka på

• Alla budstrategier kanske inte är tillgängliga beroende på din kampanjtyp eller annonsgrupp.
  • För kampanjer i Display-nätverket kan du ställa in standardbud för annonsgrupp, anpassade bud eller budjusteringar.
Tips! Koppla budstrategin till dina kampanjmål. Om du till exempel vill fokusera på exponeringar kan du överväga att använda CPM för synlighet. Om ditt mål är att generera klick kan du överväga att använda budstrategin Manuell CPC eller Maximera klick. Om du är ute efter konverteringar kan du använda budgivning med Mål-CPA, Maximera konverteringar eller Mål-ROAS.

Budgivning för kampanjer i Display-nätverket

Sökannonser och displayannonser når användarna vid olika tillfällen. När användare aktivt söker efter något kan din sökannons vara precis vad de behöver. Men användare som ser annonsen i Display-nätverket kanske bara läser en favoritblogg eller tittar på videor, och söker inte aktivt efter det du erbjuder. Med budgivning i Display-nätverket kan du visa annonser för potentiella kunder på rätt plats och vid rätt tillfälle.

Klickfrekvensen (CTR) är ofta lägre i Display-nätverket eftersom det kan vara svårare att fånga läsarens uppmärksamhet. I budgivning på Display-nätverket kan du därför ställa in bud på klick, konverteringar eller exponeringar som bara sker i Display-nätverket. Du får större kontroll över kostnaderna och kan anpassa dina bud efter annonsernas resultat.

Välja ditt första bud

Du kan komma fram till rätt bud för Display-nätverket genom att ställa in ett startbud, studera annonsens resultat och sedan justera budet. Om du inte ställer in specifika bud för din inriktning används annonsgruppens standardbud i Google Ads.

Efter att du har ställt in ditt första bud bör du vänta några dagar innan du kontrollerar ditt konto. Så här utvärderar du budet:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon och sedan på Översikt i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Vyer och välj Displaykampanjer.
Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Då visas antalet klick och exponeringar för varje displaykampanj.
Obs! Om du väljer Annonsgrupper i sidmenyn ser du antalet klick och exponeringar per annonsgrupp. Om du klickar på annonsgruppen visas resultaten per annons. Läs mer om hur du väljer budbelopp

Du kan till exempel börja med att fråga dig om din annons får några klick och sedan fundera över om klicken leder till de resultat du vill ha. Vi rekommenderar att du fortsätter granska exponeringar och klick, men det är bra att vänta några veckor innan du gör större ändringar. Om du redigerar buden för ofta kan det hända att du inte kan utvärdera resultaten på ett rättvisande sätt.

Tänk på att ditt annonsresultat i Display-nätverket inte påverkar din rankning för sökannonser. Lägre klickfrekvens i Display-nätverket påverkar heller inte kvalitetsresultatet för dina annonser i söknätverket.

Om du vill se huruvida klicken på dina annonser leder till att kunden gör vissa saker på din webbplats eller ringer till ditt företag kan du använda konverteringsspårning för att få mer djupgående insikter.

Budjusteringar

Om du använder budstrategin Förbättrad CPC, Manuell CPC eller CPM för synlighet kan du också ange budjusteringar för att få större kontroll över när och var annonsen visas. Budjusteringar kan anges på kampanjnivå (för mobila enheter, tider, dagar och platser) och kan även användas för att ange mer konkurrenskraftiga bud på specifika inriktningsmetoder, som sökord, målgrupper, demografi, ämnen eller placeringar i dina annonsgrupper.

Du hittar budgivningsstatusen på annonsgruppssidan. Läs mer om hur du lägger till och tar bort budjusteringar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Om du inte ser kolumnen klickar du på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads, väljer Attribut och sedan Aktiv budjust.