Mainoslaajennuksen tehokkuuden mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustoosi, voit selvittää, miten tehokkaita laajennukset ovat. Näet AdWords-tililtäsi mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja näyttökertojen määrän, mainoslaajennukseen liittyvät kulut ja muut tilastot. Näiden tietojen avulla voit päättää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksellasi ja milloin nykyinen mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen tarkasteleminen

Käytä Mainoslaajennukset-välilehteä kaikkien kampanjoidesi mainoslaajennusten tilastotietojen tarkastelemiseen. Voit myös hallinnoida mainoslaajennuksia tällä välilehdellä. Jos olet ottanut mainoslaajennukset käyttöön ainakin yhdessä kampanjassa, Mainoslaajennukset-välilehti näkyy automaattisesti tililläsi.

Voit etsiä Mainoslaajennukset-välilehden ja tarkastella tilastotietojasi seuraavalla tavalla:
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
    Jos et näe Mainoslaajennukset-välilehteä, klikkaa taulukon oikeassa yläkulmassa olevaa avattavaa painiketta ja valitse Mainoslaajennukset-valintaruutu. Jos et halua nähdä välilehteä, poista valintaruudun valinta. Show tabs
  4. Klikkaa avattavaa Näytä:-painiketta ja valitse laajennus, jonka tilastot haluat nähdä.
  5. Jos haluat nähdä laajennuksen tilastot kaikista kampanjoistasi, valitse reunassa olevasta siirtymispalkista Kaikki kampanjat. Muussa tapauksessa valitse kampanja, josta olet kiinnostunut.
  6. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, joille ei ole kertynyt tilastoja.
Kokeile

Käytettävissä olevat mainoslaajennuksen tilastot

Mainoslaajennuksen tilastotietoja on saatavilla mainoksille, jotka näkyvät Google‑haussa, Googlen hakukumppaneiden mobiilisivustoilla ja joissakin tapauksissa Google Display ‑verkostossa.

Mainoslaajennukset‑välilehden sarakkeet sisältävät seuraavat tiedot:
  • Tila: Näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty kelvollisiksi tai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun mainoslaajennukset ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso ohjeet hylätyn mainoksen korjaamiseksi.
  • Klikkaukset: Tämä sarake näyttää, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näytettiin tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa avattavaa Segmentti-painiketta ja valitse Klikkauksen tyyppi.
  • Näyttökerrat: niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näkyi yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna mainoksen ja mainoslaajennuksen näyttökerroilla.
  • Kustannus: Mainosten klikkausten kokonaiskustannus, kun mainos näytettiin mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisätietoja todellisista klikkauskustannuksista.
  • Keskimääräinen sijainti: mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun se näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta: Keskimääräinen summa, jonka maksat, kun joku klikkaa mainostasi, kun se näytetään mainoslaajennuksesi kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten määrällä.

Vinkki

• Ota käyttöön Käytännön tiedot -sarake, jotta voit tarkastella tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai miksi niitä on rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.
  • Toimimattoman mainoslaajennuksen tilan selvittämisessä voit käyttää apuna Kaikki verkkokampanjat -näkymän tilastotaulukkoa, joka näyttää kaikki nykyiset laajennukset, vaikka ne eivät olisi keränneet yhtään näyttökertoja tai klikkauksia. Tehokkuustiedot saattavat näkyä tilastotaulukossa muodossa 0.) Jos kuitenkin katsot tietyn kampanjan tilastotaulukkoa, tehokkuustiedot näkyvät taulukossa vain niillä mainoslaajennuksilla, jotka ovat saaneet näyttökertoja tai klikkauksia.

Automaattisten laajennusten raportti

Automaattisten laajennusten raportin avulla näet tarkempia tietoja mainoksista, joissa on automaattisia laajennuksia. Tällaisia tietoa ovat esimerkiksi klikkausten tai näyttökertojen määrä silloin, kun arviot näkyivät mainoksessasi.

Automaattisten laajennusten tehokkuuden valvonta

Voit analysoida automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten tehokkuuden Mainoslaajennukset-välilehdellä Klikkaukset-sarakkeeseen lasketaan sellaisten mainosten otsikon klikkaukset, jotka sisältävät automaattisia laajennuksia.

Voit tarkastella tehokkuustietojasi seuraavasti:

1. Valitse automaattisia laajennuksia sisältävä kampanja. Klikkaa sitten Mainoslaajennukset-välilehteä.
  2. Valitse avattavassa Näkymä-valikossa Näkymä: automaattiset laajennukset.
  3. Näkyviin tulevasta tilastotaulukosta voit tarkistaa automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten tehokkuustiedot.