Mainoslaajennuksen tehokkuuden mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustoosi, voit selvittää, miten tehokkaita laajennukset ovat. AdWords-tilistäsi näet mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja näyttökertojen määrän, siihen liittyvät kulut ja muut tilastot. Näiden tietojen avulla voit päättää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksellasi ja milloin nykyinen mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen tarkasteleminen

Käytä Mainoslaajennukset-välilehteä kaikkien kampanjoidesi mainoslaajennusten tilastotietojen tarkastelemiseen. Voit myös hallinnoida mainoslaajennuksia tällä välilehdellä. (Poikkeuksen muodostavat täysin automaattiset sosiaaliset laajennukset.) Jos olet ottanut mainoslaajennukset käyttöön ainakin yhdessä kampanjassa, Mainoslaajennukset-välilehti näkyy automaattisesti tililläsi.

Voit etsiä Mainoslaajennukset-välilehden ja tarkastella tilastotietojasi seuraavalla tavalla:
  1. Kirjaudu AdWords-tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
    Jos et näe Mainoslaajennukset-välilehteä, klikkaa taulukon oikeassa yläkulmassa olevaa avattavaa painiketta ja valitse Mainoslaajennukset-valintaruutu. Jos et halua nähdä välilehteä, poista valintaruudun valinta. Show tabs
  4. Klikkaa avattavaa Näytä:-painiketta ja valitse laajennus, jonka tilastotiedot haluat nähdä.
  5. Jos haluat nähdä tilastotiedot kaikista kampanjoistasi, valitse sivusta Kaikki verkkokampanjat. Muussa tapauksessa valitse kampanja, josta olet kiinnostunut.
  6. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, jotka eivät ole vielä keränneet mitään tilastotietoja.
Kokeile

Käytettävissä olevat mainoslaajennuksen tilastotiedot

Mainoslaajennuksen tilastotietoja on tällä hetkellä saatavana mainoksille, jotka näkyvät Google-haussa, Googlen mobiililaitteiden hakukumppaneiden (myös Google Maps mobiililaitteille) sivuilla ja joissakin tapauksissa Google Display -verkostossa.

Mainoslaajennukset-välilehden sarakkeet näyttävät tältä:
  • Tila: Näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty kelvollisiksi tai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun ne ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso ohjeet hylätyn mainoksen korjaamiseksi.
  • Klikkaukset: Näet, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näytettiin tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa avattavaa Segmentti-painiketta ja valitse Klikkauksen tyyppi.
  • Näyttökerrat: niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näkyi yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna mainoksen ja mainoslaajennuksen näyttökerroilla.
  • Kustannus: Mainosten klikkausten kokonaiskustannus, kun mainos näytettiin mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisätietoja todellisista klikkauskustannuksista.
  • Keskimääräinen sijainti: mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun se näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta: Keskimääräinen summa, jonka maksat, kun joku klikkaa mainostasi, kun se näytetään mainoslaajennuksesi kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten lukumäärällä.

Vinkki

• Ota käyttöön Käytännön tiedot -sarake, jotta voit tarkastella tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai miksi niitä on rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.
  • Toimimattoman mainoslaajennuksen tilan selvittämisessä voit käyttää apuna Kaikki verkkokampanjat -näkymän tilastotaulukkoa, joka näyttää kaikki nykyiset laajennukset, vaikka ne eivät olisi keränneet yhtään näyttökertoja tai klikkauksia. Tehokkuustiedot saattavat näkyä tilastotaulukossa muodossa 0.) Jos kuitenkin katsot tietyn kampanjan tilastotaulukkoa, tehokkuustiedot näkyvät taulukossa vain niillä mainoslaajennuksilla, jotka ovat saaneet näyttökertoja tai klikkauksia.
  • Automaattisten laajennusten raportti

Automaattisten laajennusten raportin avulla näet tarkempia tietoja mainoksista, joissa on automaattisia laajennuksia. Tällaisia tietoa ovat esimerkiksi klikkausten tai näyttökertojen määrä silloin, kun arviot näkyivät mainoksessasi.

Automaattisten laajennusten tehokkuuden valvonta

Voit analysoida automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten tehokkuuden Mainoslaajennukset-välilehdellä. Klikkaukset-sarakkeeseen lasketaan sellaisten mainosten otsikon klikkaukset, jotka sisältävät automaattisia laajennuksia.

Voit tarkastella tehokkuustietojasi seuraavasti:

1. Valitse automaattisia laajennuksia sisältävä kampanja. Klikkaa sitten Mainoslaajennukset-välilehteä.
    2. Valitse avattavassa Näkymä-valikossa Näkymä: automaattiset laajennukset.
    3. Näkyviin tulevasta tilastotaulukosta voit tarkistaa automaattisia laajennuksia sisältävien mainosten tehokkuustiedot.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
    • Ei lainkaan hyödyllisiä.
    • Ei kovin hyödyllisiä.
    • Jossain määrin hyödyllisiä.
    • Hyvin hyödyllisiä.
    • Erittäin hyödyllisiä.