Mainoslaajennuksen tehokkuuden mittaaminen

Jos olet lisännyt mainoksiisi laajennuksia, kuten puhelinnumeron tai linkin verkkosivustoosi, voit selvittää, miten tehokkaita laajennukset ovat. AdWords-tilistäsi näet mainoslaajennuksen saamien klikkausten ja näyttökertojen määrän, siihen liittyvät kulut ja muut tilastot. Näiden tietojen avulla voit päättää, millaiset mainoslaajennukset toimivat parhaiten mainoksellasi ja milloin nykyinen mainoslaajennus kannattaa lisätä tai poistaa.

Mainoslaajennuksen tilastojen tarkasteleminen

Käytä Mainoslaajennukset-välilehteä kaikkien kampanjoidesi mainoslaajennusten tilastotietojen tarkastelemiseen. Voit myös hallinnoida mainoslaajennuksia tässä välilehdessä. (Poikkeuksen tähän muodostavat sosiaaliset merkinnät, jotka ovat täysin automatisoituja.) Jos olet ottanut mainoslaajennukset käyttöön ainakin yhdessä kampanjassa, Mainoslaajennukset-välilehti näkyy automaattisesti tililläsi.

Seuraavalla tavalla voit etsiä Mainoslaajennukset-välilehden ja tarkastella tilastotietojasi:

1. Kirjaudu tiliisi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Valitse Kampanjat-välilehti.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
    Jos et näe Mainoslaajennukset-välilehteä, mutta haluaisit sen näkyviin, klikkaa taulukon oikeassa yläkulmassa olevaa avattavaa painiketta ja valitse Mainoslaajennukset-valintaruutu. Jos et halua nähdä välilehteä, poista ruudun valinta. Show tabs
  4. Klikkaa avattavaa Näytä:-painiketta ja valitse laajennus, jonka tilastotiedot haluat nähdä.
  5. Jos haluat nähdä tilastotiedot kaikista kampanjoistasi, valitse sivusta Kaikki verkkokampanjat. Muussa tapauksessa valitse kampanja, josta olet kiinnostunut.
  6. Kukin laajennus näkyy omalla rivillään, mukaan lukien laajennukset, jotka eivät ole vielä keränneet mitään tilastotietoja.

Kokeile nyt.

Käytettävissä olevat mainoslaajennuksen tilastotiedot

Mainoslaajennus-välilehden sarakkeissa näkyy seuraavaa:

• Tila: Näyttää, onko mainoslaajennukset merkitty kelvollisiksi tai hylätyiksi. Kelvolliset mainoslaajennukset näkyvät mainoksissa vain, kun ne ovat osuvia ja niihin liittyvä mainos voidaan myös näyttää. Katso ohjeet hylätyn mainoksen korjaamiseksi.

Vinkki

Ota käyttöön Käytännön tiedot -sarake, jotta voit tarkastella tietoja siitä, miksi laajennuksesi on hylätty tai miksi niitä on rajoitettu mainostuskäytäntöjemme perusteella.

• Klikkaukset: Näet, kuinka monta klikkausta mainoksesi sai, kun se näytettiin tietyn laajennustyypin kanssa. Tämä luku sisältää mainoksen otsikon klikkaukset ja mainoslaajennuksen klikkaukset. Jos haluat nähdä vain mainoslaajennuksen klikkaukset, klikkaa avattavaa Segmentti-painiketta ja valitse Klikkauksen tyyppi.
  • Näyttökerrat: Niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi näkyi yhdessä mainoslaajennuksen kanssa.
  • Klikkausprosentti: Mainoksen keräämien klikkausten määrä jaettuna mainoksen ja mainoslaajennuksen näyttökerroilla.
  • Kustannus: Mainosten klikkausten kokonaiskustannus, kun mainos näytettiin mainoslaajennuksen kanssa. Lue lisätietoja todellisista klikkauskustannuksista.
  • Keskimääräinen sijainti: mainoksen keskimääräinen sijainti hakutulossivuilla, kun se näytetään mainoslaajennuksen kanssa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta: Keskimääräinen summa, jonka maksat, kun joku klikkaa mainostasi, kun se näytetään mainoslaajennuksesi kanssa. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta saadaan laskemalla yhteen kaikkien klikkausten kulut ja jakamalla tämä summa saatujen klikkausten lukumäärällä.

Mainoslaajennuksen tilastotietoja on tällä hetkellä saatavana mainoksille, jotka näkyvät Google-haussa, Googlen mobiililaitteiden hakukumppaneiden (myös Google Maps mobiililaitteille) sivuilla ja joissakin tapauksissa Google Display -verkostossa.