Om Shopping-annonser

Om du är återförsäljare kan du använda Performance Max-kampanjer med ett Google Merchant Center-flöde eller vanliga Shopping-kampanjer för att marknadsföra ditt onlinesortiment och ditt lokala lager för att öka trafiken till din webbplats eller din lokala butik och hitta mer kvalificerade potentiella kunder. Börja genom att skicka produktdata till oss via Merchant Center och skapa en kampanj i Google Ads. Vi använder din kampanj- och produktdata för att skapa annonser på Google och på andra placeringar på webben, beroende på kampanjtypen. Shopping-annonser är en typ av annons som kan skapas utifrån din produktdata. Till skillnad från textannonser, som bara visar text, innehåller Shopping-annonser ett foto av din produkt samt rubrik, pris, butiksnamn och annat. Annonserna ger användarna en känsla för produkten innan de ens klickar på annonsen, vilket ger dig mer kvalificerade potentiella kunder.

Obs! I länder där programmet för produktjämförelsetjänster (CSS) används deltar du i Shopping-annonser via en eller flera valfria produktjämförelsetjänster. Vissa produktjämförelsetjänster hanterar din produktdata och dina kampanjer åt dig, medan andra ger dig verktyg som du kan använda för att hantera inställningarna själv. Läs mer om annonsering med produktjämförelsetjänster.

Så fungerar Shopping-annonser

Shopping-annonser utgår från din befintliga Merchant Center-produktdata, inte från sökord, för att avgöra hur och när dina annonser ska visas. Den produktdata som du skickar in via Merchant Center innehåller uppgifter om produkterna du säljer. Vi använder informationen när vi matchar användarnas sökningar med dina annonser, så att de mest relevanta produkterna visas.

Du hanterar dina Shopping-annonser i Google Ads med Shopping- eller Performance Max-kampanjer. Det här är ett enkelt och flexibelt sätt att organisera och marknadsföra ditt Merchant Center-produktlager i Google Ads. Läs mer om Shopping-annonsens beståndsdelar.

Performance Max är en målbaserad kampanjtyp som hjälper dig att hitta fler kunder och nå dina mål. Performance Max utgår från indata för din kampanj, som din budget och ditt produktflöde, och optimerar sedan kampanjresultatet utifrån denna indata.

Du kan förbättra Shopping-annonser med lokala butikslager genom att skapa annonser för lokala butikslager.

Fördelar jämfört med andra annonsformat

• Mer kvalificerade potentiella kunder: Som säljare kan du få bättre kunder om du visar produktinformation direkt i annonserna så att användarna kan fatta välgrundade köpbeslut. Då blir de mer benägna att slutföra ett köp på din webbplats. Ett exempel: När Susanne söker på Google efter ”fiskskål” kan hon se Shopping-annonser från säljare som säljer fiskskålar. Hon ser vilken fiskskål hon gillar bäst bara genom att titta på bilden. Dessutom ser hon priset och kan avgöra om fiskskålen passar hennes budget. När Susanne sedan klickar på annonsen har hon alltså en god uppfattning om produkten och vad den kostar, vilket placerar henne längre ned i köptratten jämfört med en genomsnittlig webbanvändare.
  • Enkel och butiksfokuserad kampanjhantering: Shopping-annonserna utgår inte från sökord utan från de produktattribut du har definierat i ditt Merchant Center-dataflöde för att visa annonser i relevanta sökningar. Bläddra i ditt produktlager direkt i Google Ads och skapa produktgrupper för de artiklar du vill lägga bud på.
  • Bredare närvaro: Flera av dina Shopping-annonser kan visas vid en och samma sökning. När det är relevant kan en Shopping-annons och en textannons visas samtidigt. Det innebär att du kan nå dubbelt så många användare med en enda sökning.
  • Effektiv rapportering och konkurrensinformation: Se resultaten för dina produkter på den detaljnivå du vill ha. Genom att filtrera produktvyn kan du till exempel se hur många klick ett visst märke av högklackade skor har fått – utan att du behöver skapa nya produktgrupper. Med benchmarkingdata får du en bild av konkurrensen. Hitta tillväxtmöjligheter med hjälp av information om exponeringsandel och verktyget Budsimulatorn.
    • Tillgång till nytt annonsutrymme: Utöver alla fördelarna ovan med Performance Max får du även tillgång till nya AI-baserade insikter om annonsutrymme. Performance Max-annonser kan visas på YouTube, Display-nätverket, Sök, Demand Gen, Gmail och Maps. Performance Max hjälper dig rent allmänt att nå nya målgrupper i alla Googles kanaler och nätverk.

Så skiljer sig Performance Max-kampanjer från vanliga Shopping-kampanjer

Performance Max-kampanjer Vanliga Shopping-kampanjer
Här visas annonserna

Tillgång till de flesta Google Ads-kanaler, inklusive följande:

• Shopping-fliken
  • Google Sök, bredvid sökresultat (åtskilt från textannonser)
  • textannonser på Google Sök
  • Google Bilder
  • Googles Display-nätverk
  • YouTube
  • Gmail
  • Demand Gen
  • Maps (via annonser för lokala butikslager)

Få automatiskt åtkomst till nytt annonsutrymme och nya format när de blir tillgängliga utan att behöva skapa nya kampanjer.

Åtkomst till utvalda Google Ads-kanaler:

• Shopping-fliken
  • Google Sök, bredvid sökresultat (åtskilt från textannonser)
  • Google Bilder
  • webbplatser som tillhör Googles sökpartners (om din kampanj är inställd för att inkludera sökpartners)
  • Maps (via annonser för lokala butikslager)

Annonsformat

Ett brett utbud av Google Ads-format, inklusive:

Utvalda Google Ads-format:

Fakturering Du betalar bara för resultatet av dina kampanjer (till exempel klick eller CPM). Du debiteras för kostnad per klick (CPC). Du betalar bara när en användare klickar på annonsen som leder till målsidan på din webbplats eller till målsidan hos Google för ditt lokala sortiment.
Budgivning

Automatiska strategier:

Automatiska strategier:

Manuella strategier:

Annonsmaterial Annonserna genereras automatiskt baserat på tillgångar som annonsören tillhandahåller i tillgångsgrupper (till exempel text, bild, video) och i Merchant Center-flödet. Annonserna skapas utifrån tillgångar som tillhandahålls i Merchant Center-flödet. Ytterligare annonstillgångar är inte tillgängliga (till exempel text, bild eller video).
Annonser för lokala butikslager Väljs automatiskt när ett lagerflöde för lokala produkter kopplas till kampanjen. Som standard visar Shopping-kampanjer bara annonser om produkter som säljs via din webbplats. Markera rutan Aktivera annonser för produkter som säljs i lokala butiker i kampanjinställningarna för att aktivera annonser för lokala butikslager.
Fordonsannonser Om du har valt att ta med fordonsannonser i ditt
Merchant Center-konto och ett av de målen som stöds (Potentiella kunder, Försäljning) har valts deltar du automatiskt.

Andra funktioner

Ytterligare AI-funktioner, bland annat:

Ytterligare anpassningsfunktioner, inklusive följande:

Kampanj-

prioritet

När det gäller samma produkt i samma konto har Performance Max-kampanjer företräde framför vanliga Shopping-kampanjer och Display-remarketingkampanjer. Vi rekommenderar att du anger en budget som motsvarar summan av de andra kampanjerna för att behålla samma utgifter totalt.
Alla befintliga Smart Shopping-kampanjer med fordonsannonser uppgraderades till Performance Max i september 2023. Detta ger dig tillgång till ytterligare annonsutrymme och fler annonsformat så att du kan nå nya kunder. Det går inte längre att skapa nya smarta Shopping-kampanjer i konton där alla kampanjer har uppgraderats. Läs om hur du skapar en Performance Max-kampanj.