Om Shopping-kampanjer og Shopping-annonser

Hvis du driver med detaljhandel, kan du bruke Shopping-kampanjer for å markedsføre beholdningen din på nett og lokalt, øke trafikken til nettstedet ditt eller en fysisk butikk, og finne personer med stort kundepotensial. Det første du må gjøre, er å sende oss produktinformasjonen din via Merchant Center og opprette en kampanje i AdWords. Deretter lager vi annonser til kampanjen din som vises på Google og andre steder på nettet der potensielle kunder kan se hva du selger. Vi kaller disse plasseringene Shopping-annonser, fordi de er mer enn rene tekstannonser. Brukerne får se et bilde av produktet ditt samt en overskrift, en pris, et butikknavn og mye mer. Med disse annonsene får brukerne et godt inntrykk av produktet du selger, før de klikker på annonsen, og dermed får du flere kvalifiserte potensielle kunder.

I Sveits og EØS-land bruker du Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning (CSS) som du velger selv. Noen CSS-er administrerer produktinformasjonen din og kampanjene dine på dine vegne, mens andre gir deg verktøy som gjør at du kan holde i tømmene selv. Finn ut mer om annonsering med tjenester for prissammenligning i Europa

Fordeler

• Mer trafikk: Mange bedrifter oppnår betydelig høyere klikkfrekvens (CTR) med Shopping-annonser sammenlignet med tekstannonser med tilsvarende plassering i Google Shopping-søk. Enkelte annonsører har opplevd en tredobling av klikkfrekvensen.
  • Bedre kvalifiserte potensielle kunder: Som selger kan du øke kvaliteten på de potensielle kundene ved å vise produktinformasjonen direkte i annonsene dine, slik at kundene kan ta veloverveide beslutninger om innkjøp. Da øker sannsynligheten for at kundene kjøper noe på nettstedet ditt. Hvis Sara søker på Google etter «akvarium», kan det for eksempel hende hun får se Shopping-annonser fra bedrifter som selger akvarier. Hun ser hvilket akvarium som passer for henne bare ved å se på bildene. Samtidig forteller prisen henne om akvariet er innenfor budsjettet hennes. Når Sara klikker på annonsen, har hun altså god oversikt over produktet og hva det koster, slik at hun befinner seg lenger ned i kjøpetrakten enn den gjennomsnittlige brukeren på nettet.
  • Enkel, butikkfokusert kampanjeadministrasjon: I stedet for søkeord er Shopping-annonsene basert på produktattributtene du har angitt i Merchant Center-datastrømmen din, for å vise annonsene dine ved relevante søk. Du kan bla deg gjennom produktbeholdningen direkte i AdWords og opprette produktgrupper for varene du ønsker å by på.
  • Større rekkevidde: Flere av Shopping-annonsene dine kan bli vist for et gitt kundesøk, og en Shopping-annonse og en tekstannonse kan også bli vist samtidig, dersom de er relevante. På denne måten kan du doble rekkevidden for et søk.
  • Effektiv rapportering og informasjon om konkurransesituasjonen: Se resultatene for produktene dine med detaljnivået du ønsker. Du kan for eksempel se hvor mange klikk en bestemt type høyhælte sko har oppnådd, ved å filtrere produktvisningen – uten å måtte opprette en ny produktgruppe. Med referansemålingsdata får du oversikt over konkurransesituasjonen. Ved hjelp av visningsandelsdata og Budsimulatoren kan du identifisere vekstmuligheter.

Slik fungerer Shopping-kampanjer og Shopping-annonser

Velg AdWords-utgaven du bruker. Finn ut mer

For Shopping-annonser brukes de eksisterende produktdataene dine i Merchant Center – ikke søkeord – som grunnlag for hvordan og hvor annonsene dine skal vises. Produktdataene du oppgir via Merchant Center, inneholder opplysninger om produktene du selger. Vi bruker disse opplysningene for å knytte brukernes søk til annonsene dine, og sørger for å vise de mest relevante produktene.

Du administrerer Shopping-annonsene dine i AdWords ved hjelp av Shopping-kampanjer. På den måten kan du organisere og markedsføre Google Merchant Center-produktbeholdningen din på en enkel og fleksibel måte i AdWords.

Du kan annonsere for butikken din og produktene dine ved hjelp av to typer Shopping-annonser:

Pris

Shopping-annonsene dine deltar i en annonseauksjon akkurat som andre AdWords-annonseformater.Måten du belastes på, er litt ulik for Shopping-annonser for produkter og Shopping-annonser for presentasjoner:

• Shopping-annonser for produkter belastes ved hjelp av kostnad per klikk (CPC) – det vil si når noen klikker på annonsen din. Du belastes altså bare når noen klikker på en annonse som fører til landingssiden på nettstedet ditt, eller til landingssiden for den lokale beholdningen din, som Google er vert for. Finn ut mer om CPC-budgivning (kostnad per klikk)
  • Shopping-annonser for presentasjoner belastes ved hjelp av kostnad per handling (CPE) – det vil si når noen utvider Shopping-annonsen for presentasjon for å se mer, og deretter klikker på annonsen. Du betaler bare når folk utvider annonsen din og deretter klikker på en link. Det koster ingenting om de bare utvider annonsen. Finn ut mer om CPE-budgivning (kostnad per handling)

Når du oppretter Shopping-kampanjen, avgjør du hvor mye du er villig til å betale for hvert klikk eller engasjement.

Du betaler bare det minste beløpet som er nødvendig for å bli rangert høyere enn annonsøren på plassen under deg, og du betaler ofte mindre enn det høyeste budet ditt.

Her blir annonsene dine vist

Shopping-annonsene dine kan bli vist på følgende steder på nettet:

• på Google Shopping (i utvalgte land)
  • på Google Søk ved siden av søkeresultatene og atskilt fra tekstannonsene
  • på nettstedene til Googles søkepartnere, inkludert YouTube og bildesøk i enkelte land (hvis du har inkludert søkepartnere i kampanjen din)

Shopping-annonsene dine kan bli vist sammen med tekstannonser, fordi vi ønsker å vise kundene flest mulig produkter som samsvarer med søkene deres. Dermed kan kundene finne produktet som passer best før de klikker for å kjøpe noe, og det blir lettere for deg å sikre et salg.

Eksempel

Hvis du selger ballettsko og har både en tekstannonse for ballettutstyr og en Shopping-annonse for ballettsko, kan kundene se begge annonsene dine på samme søkeresultatside i Google Søk.

Tilgjengelighet etter land

Shopping-annonser er foreløpig tilgjengelig i Argentina, Australia, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Frankrike, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Israel, Italia, Japan, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ukraina, USA, Vietnam og Østerrike. Finn ut mer om kravene for Shopping-kampanjer.