Legg til datasegmenter for besøkende på nettstedet i annonsegrupper

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Legg til datasegmenter i annonsegruppene dine, slik at annonsene dine vises til folk som har besøkt nettstedet ditt. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du legger til datasegmenter i annonsegrupper.

Veiledning

Slik legger du til datasegmenter i annonsegrupper:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper i sidemenyen til venstre.
  3. Velg Kampanjevisning eller Annonsegruppevisning fra rullegardinmenyen i «Målgruppesegmenter»-modulen for å filtrere etter rapporteringsnivået du ønsker.
  4. For å gjøre endringer i målrettingen klikker du på Endre målgruppesegmenter.
  5. Velg kampanjen eller annonsegruppen du vil oppdatere.
  6. Bruk alternativet «Søk» eller «Bla gjennom» for å finne og velge segmentene du vil målrette annonser mot.
  7. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av segmentet du vil målrette annonser mot. Med dette blir segmentet lagt til i målrettingen.
  8. Klikk på Lagre.

Mer om datasegmenter

Flere annonsegrupper eller kampanjer kan være målrettet mot det samme datasegmentet. Hvis flere av annonsene dine er målrettet mot det samme datasegmentet, kan alle disse annonsene vises. Dersom en besøkende er oppført i flere av datasegmentene dine, er annonsene i kampanjene der disse segmentene er i bruk, kvalifisert for visning. I begge disse tilfellene peker Google Ads ut annonsen med høyest annonserangering til å delta i annonseauksjonen.

Du kan avgrense målgruppen ved å legge til andre målrettingsmetoder i kampanjen i Displaynettverket der nettsteds- eller appdataene dine blir brukt. Sett at du legger til søkeord for Displaynettverket i en annonsegruppe i kampanjen din som bruker app- eller nettstedsdataene dine, og at du velger «Målretting og bud»-innstillingen for både datasegmentene og søkeordene. I så fall kan annonsene dine bare vises til folk i datasegmentene dine når de besøker nettsteder som samsvarer med søkeordene dine. Hvis du velger «Bare bud»-innstillingen for datasegmentene dine og «Målretting og bud»-innstillingen for søkeordene, kan annonsene dine vises til folk når de besøker nettsteder som samsvarer med søkeordene dine. Når folk som er oppført et av datasegmentene dine, besøker disse nettstedene, gjelder budet for datasegmentet.